Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Starorzecze na górce 23:36, 05 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

kup sobie koszyczki

ja sadze tak zeby bylo widac brzeg, wiec latwo znalezc potem koszyk i bez problemu sie wykopie i nic nie zniszczy

sadzilam po kilka cebul w jednym wiekszym

lilie i mieczyki tak wkopałam, i jeszcze coś tam jeszcze

mieczykom szkodzi, do tulipanów też zastosuję w przyszłym sezonie
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:21, 05 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Aniu, a co jeszcze nie kwitlo ?

O jeszcze sporo, ale np. dalie będę miała słabe, bo dzikie kocury mi połamały a część pożarta przez robactwo przełażące z chwastowiska sąsiadki tam maja dom a do mnie na obiadek ale zakwita już maleńka Ania mam ją w donicy

jeszcze nie wszystkie powojniki kwitną, wczoraj zaczął Alba Luxurians a dzisiaj Avant garden
lilie, liliowce, róże, horti
dzisiaj zakwitła Papageno

wczoraj Avalon
Liliowo i kolorowo:) 22:59, 05 lip 2014

Do góry
Lilie i liliowce, to lubię. Kolorowo i pachnąco
W ogródku Iwony 22:56, 05 lip 2014

Do góry
Po dwutygodniowej przerwie trochę aktualności.
Liliowce i lilie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:54, 05 lip 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

cudne te liliowce , lilie... i w ogóle w każdym kąciku masz cudnie żabcia na szybie faktycznie jak nieziemska
ty ciągle w biegu jak na avatarku nie odpisuj, nie zaglądaj ...u mnie nuda zostawiam tylko ślad, że wszystko czytam i oglądam

Zajrzałam.. na tę nudę Faktycznie same nudne róże i takie tam

Rozwary zaczynają Na skalniau tak sie rozgościły, że wszytko zagłuszyły.. muszę zrobić z nimi porządek, ale skalniak zostawiam na przyszły sezon..Te na rabacie.. pozbierane do kupy... Wysokie jeszcze w pakach, a niskei pokazały kolor.

Liliowo i kolorowo:) 22:00, 05 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Będąc w gościach u Dzidki, tez taką dostałam i się z niej cieszę
lilie w deszczu..piękny widok Danusiu

Dostałam jeszcze rózowe sadzonki i czekam az beda miały pączki by nacieszyc sie ich kwiatkami Dzis zrobiłam lilie w słoncu zaraz dam zdjecia Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 21:56, 05 lip 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
O Mamo ! Jakie lilie . Co ty im Danusiu dajesz do jedzenia ?

Agnieszko niestety w tym roku mam bardzo mało lilii ale te co kwitną to bardzo ciesza oko i juz nawet jedna zakwitła z tych co pieknie pachnie. Mam tyły okropne ale napisze na pr. Pozdrawiam serdecznie
Rododendronowy ogród II. 20:42, 05 lip 2014

Do góry
i lilie wodne

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:42, 05 lip 2014

Do góry

Lilie miały być różowe
Kwiaty z ogródka Marty :) 18:46, 05 lip 2014

Do góry
pinky winky ma dobry rok

lilie w towarzystwie floksów a może odwrotnie??
Przyjazny ogród 17:12, 05 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mariusz... ja Ci dawałam tę lilię??? Nie pamiętam Ale jak tak..to super, że się cieszysz

M kupił ekologiczny preparat na mszyce i testujemy.. filtr robi robotę.. 2 tygodnie i przejrzystość zwiększyła sie o jakieś 60cm minimum..albo lepiej.. jeszcze trochę i będzie widać dno Przęstka mi szaleje, a lilie jakieś nie ten teges... lotos też Ale to chyb wina Fiordów bo mi wszytko szarpią i urywają.. i wyrzucają ziemię z koszy...

Odpowiem Agacie.. pysznogłówki się nie wykładają.

Mariusz u mnie krwawnik też poległ... ładny jest, tylko nie mam zdrowia do jego leżenia.. wnerwia mnie... mam ochotę wyciepać cały.. już w 4 miejsce jest przesadzony.. a 3 dni temu kupiłam... kolejną odmianę... na rabatę pomarańczową... nie mam pojęcia gdzie wejdzie, ale kupiłam..ot i taki brak konsekwencji.. ale jechałam i w Oleszycach jest szkółka to zajechałam.. popatrzeć... i wielkie sadzonki rozchodnika Matrona były bo 6 zł! Też nie wiem gdzie posadzę, ale kupiłam..

Twoja cepeliada liliowcowa jest śliczna... i chyba na tym polega jej uroda MOja cepeliada taka sama i tez mysle by przynajmniej kolorami i odcieniami ja poprawić, bo przesadzałam i pomieszałam wszytko i wsadziłam jak popadło .. i jedną odmianę mam na dwóch rabatach.. misz-masz kompletny... niby denerwuje, a z drugiej strony go lubię

Do sprawy fiordów musisz podejść osobiście, ja radzę nieco uszczuplić stadko, tym samym ilość ekskrementów, tak niekorzystnie wpływających na parametry wody. Przy dobrej filtracji i gęstej osadzie roślin, można pozwolić sobie na większą ilość rybek, to wszystko pokazuje praktyka i każdy użytkownik oczka wie ile rybek może hodować.
W teorii pół metrowy kojak na kubik wody.
Z lilią zgłupiałem, na pewno jedną mi podarowałaś, tylko teraz nie wiem czy to ona?
Krwawniki polubiłem i na przyszłość szykuję druciane podpory.
Co do rozchodników, to mam miejsce, cały suchy pas wzdłuż ogrodzenia jest wymarzonym dla nich siedliskiem i na inne sucholubne, dlatego też zaczynam je nabywać.
Ni stąd ni zowąd zbliża się chmura .

Starorzecze na górce 16:36, 05 lip 2014

Do góry
Cd. zdjęć z serii: "Ale to już było..."

Dzwonek hybrydowy Sarastro - wciąż kwitnie, ładnie się rozrasta:

Dzwonki okrągłolistne w bodziszku Biokovo:

Dzwonek brzoskwiniolistny w lawendzie:

gailardia z pszczołą w firletce::

lwie paszcze w szałwii i wiesiołku:

rzeczony wiesiołek:

krwawnik:

chyba moja najstarsza hosta NN - pierwszy kwiat:

lilie na bogato:

naparstnice w kocimiętce:

powojnik, który właśnie padada:

niebo w oknie:

rzepak po sąsiedzku:

czyste prace ogrodowe:

Ogród z łezką 13:35, 05 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Na 100 % to nie jest. Ale jeszcze im później fotki wyślę. Myślę, że potem to będę wiedziała na pewno. Zresztą tu też tylu obeznanych ludzi jest, ktoś rozpozna

Julcia, te żółte nie pachną, to jakiś feler jest...ale wcześnie kwitną, to zaleta

Za tydzień jeszcze lilie będą, te pachnące

O to zapach będzie?....to siem cieszem i tak, nawet jak żółte nie bendom
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:20, 05 lip 2014

Do góry
Ostatnio mam czas mało forumowy mimo, że czasu mam teraz sporo, chyba przeszedłem w tryb wegetacji forumowej Podczytuje, ale nic nie pisze... taka krótka przerwa chyba mi potrzebna.
Codziennie coś dłubie przy rabatach coś przesadzam coś zmieniam, ale to raczej kosmetyka.
Teraz chce się cieszyć tym co mam, ze wszystkich zmian, które zaszły w tym roku jestem zadowolony, liliowce mimo że słabo zaczynają kwitnąć, lilie również.

Mimo niedawnego deszczu wieczorami siedze sobie na schodach i patrze jak się ogród podlewa (niestety tylko w tym miejscu tak moge, w reszte miejsc już z wężem trzeba latać)

Naprawiłem i troszke przebudowałem w końcu ciurkadełko... wygląda jak sterta kamieni, ale nawet mi się podoba, muszę tylko jakieś trawiszcze posadzić za nim.

Zaczynam też strzyc bukszpany, których w tym roku sporo się nazbierało, ale bardzo to lubie i chce jeszcze więcej
Z tej kompozycji kulek i stożków jestem mega zadowolony potrzeba jeszcze roku, żeby wszytskie buksiki były idealne, ale nie przeszkadza mi to w żadnym stopniu. Jedynie to trawki mnie troszke irytują, ale u mnie lepszych się nie dostanie, a 35zł za jednego Evergolda lub Ice Dance w życiu nie dam... rozrosną się przecież

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:48, 05 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Czytam jednym okiem.... psy na kamienie nie będą sikać... wola elementy pionowe.. czyli bukszapn.... ten hydrant jest lepszy lub palik na który nasika Tytus..

Popieram.. żółty i róz nie konweniuje.. nie wiem jak u Ciebie bo wykadrowane, ale u mnie to gryzie i razi... wiec tak porządkowałam, że mam żółtą rabatę Bo większość niepasujących żółtków tam wyleciała. A dziś odkryłam zgrozę.. żółte i różowe lilie obok siebie.. załamka..

Gryzie i razi i to bardzo
Będą zmiany
Przyjazny ogród 10:07, 05 lip 2014

Do góry
Mariusz... ja Ci dawałam tę lilię??? Nie pamiętam Ale jak tak..to super, że się cieszysz

M kupił ekologiczny preparat na mszyce i testujemy.. filtr robi robotę.. 2 tygodnie i przejrzystość zwiększyła sie o jakieś 60cm minimum..albo lepiej.. jeszcze trochę i będzie widać dno Przęstka mi szaleje, a lilie jakieś nie ten teges... lotos też Ale to chyb wina Fiordów bo mi wszytko szarpią i urywają.. i wyrzucają ziemię z koszy...

Odpowiem Agacie.. pysznogłówki się nie wykładają.

Mariusz u mnie krwawnik też poległ... ładny jest, tylko nie mam zdrowia do jego leżenia.. wnerwia mnie... mam ochotę wyciepać cały.. już w 4 miejsce jest przesadzony.. a 3 dni temu kupiłam... kolejną odmianę... na rabatę pomarańczową... nie mam pojęcia gdzie wejdzie, ale kupiłam..ot i taki brak konsekwencji.. ale jechałam i w Oleszycach jest szkółka to zajechałam.. popatrzeć... i wielkie sadzonki rozchodnika Matrona były bo 6 zł! Też nie wiem gdzie posadzę, ale kupiłam..

Twoja cepeliada liliowcowa jest śliczna... i chyba na tym polega jej uroda MOja cepeliada taka sama i tez mysle by przynajmniej kolorami i odcieniami ja poprawić, bo przesadzałam i pomieszałam wszytko i wsadziłam jak popadło .. i jedną odmianę mam na dwóch rabatach.. misz-masz kompletny... niby denerwuje, a z drugiej strony go lubię
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:53, 05 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

cudne te liliowce , lilie... i w ogóle w każdym kąciku masz cudnie żabcia na szybie faktycznie jak nieziemska
ty ciągle w biegu jak na avatarku nie odpisuj, nie zaglądaj ...u mnie nuda zostawiam tylko ślad, że wszystko czytam i oglądam
Ogród z łezką 07:26, 05 lip 2014

Do góry
Następne lilie kwitną, ładnie to wygląda koło łezki, vanilki nawet już z domu widać, lawenda się rozkulała, tawułki różniste kolory pokazały, basen napełniony czeka...och, ja ja lubię lato

Miłego weekendu
Kwiatowy ogródek Monteverde 01:16, 05 lip 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

Anka, dziekuję! wspaniale! więcej takich zdjęć, co jakiś czas!

I nie pisz, że "nie jest pieknie, bo ciasno", bo w tej ciasnocie też jest piekno - busz az miło się kreuje, nie widzę też, żeby cokolwiek się głuszyło czy lezało
nie dziwię się, że jak wyjdziesz do ogrodu, to napatrzec się nie możesz ja na zdjęcia napatrzeć się nie mogę, jakaś róża cała w pąkach, jeżówki zaczynają, lilie jeszcze będą, jeju!

niektóre rośliny muszę przesadzać, bo w rajskim byly niższe lub wyższe a tu na odwrót, wiadomo inna ziemianajlepiej mój ogrodek oglądać pokawałku bo co krok co innego kwitnie nie ma dużych plam ulożonych z roślin, ale jest dużo roślin pojedynczych lub różniących się strukturami czy kolorami jedna lilia byla sadzona jako ta co ma urosnąć góra do 80 cm urosławyższa ode mnie nawet nie wiem jaki będzie miała kwiat oto ona
no i jeszcze kawałki "buszu"

Mój 4 arowy azyl... 00:36, 05 lip 2014

Do góry
Malwa

Lilie

The Fairy

The Fairy i Sedum Album
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies