Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w dolinie 18:18, 19 lip 2021

Do góry
Liliowce summer wine

Przepraszam za palec, w slonku nie zauważyłam...

Ogród w dolinie 18:14, 19 lip 2021

Do góry
Hortensja Limelight

Ogród w dolinie 18:11, 19 lip 2021

Do góry
Fotki z telefonu żeby samego pisania nie było

Moja glebo terapia 18:10, 19 lip 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Przeleciał ci czas ale za to fajnie ogląda się tyle zdjęć z dłuższego okresu.
U mnie anabelki też na pełnym słońcu i całkiem sobie radzą. Za to tawułki chińskie mają chyba alergie na słońce bo mimo że mam je w półcieniu to kwiaty w dużej części pousychane.
Zieloniutko masz mimo pogody.

Tawułki są bardzo wrażliwe na susze i pomimo, że w cieniu to jak mają tylko trochę za sucho to obsychają listki i nie kwitną.
Od jakiegoś czasu to kolejna roślina , która mi się spodobała i marzy mi się taka cała tawułowa rabata, tak skomponowane i dobrane tawuły, żeby cały czas coś kwitło od czerwca do jesieni. Nawet je już mam schowane w koszyku w sklepie, tylko mi wyszła taka trochę zaporowa cena tej aranżacji i muszę środków dozbierać Na razie skupuję po okazyjnych cenach i dzielę to co już mam

Moja glebo terapia 17:57, 19 lip 2021

Do góry
Czerwone lilie od Kamili

Ogród w dolinie 17:57, 19 lip 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Tawuły japońskie możesz teraz przyciąć w półkule. Zachowają ładny szkielet i powtórzą kwitnienie.

Ładnie się już powypełniały rabatki.

Bardzo się cieszę, że się wypełniają

Joann napisał(a)
Hortensje Wims Red urzekają tymi kwiatami, cudne są!

Asiu, ładne są oj ładne, tfu tfu

LIDKA napisał(a)
Asia liliowce ładne
Moje tawuły lewdo żyją. jak przesadzałam ogród wiosną to je wykopałam i wsadziłam do wody i zapomniałam o nich. po 3 tyg. Dałam do ziemi ale grzyba miały. Obcięłam przy ziemi i coś odbija, zobaczymy.
dzięki za foto

Lidka, może dadzą radę one takie dość pancerne są
Moja glebo terapia 17:42, 19 lip 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Jolu współczuję tej nawałnicy i zniszczeń w ogrodzie.
A zdjęcia z przed bardzo ładnie.
Pozdrawiam serdecznie

Ania pocieszam się, że posprząta się i roślinki odrosną, trochę inny układ terenu będzie.
To uroki działki przy cieku wodnym z jednej strony fajnie bo szumi i wodę jest skąd do podlewania brać a z drugiej czasami staje się niebezpieczny pomimo, że na co dzień bardzo niepozorny.

Moja glebo terapia 17:28, 19 lip 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Bardzo wam współczuję masakra, ten rok tak wiele osób doświadcza To prawda ludzie sami sobie na to zapracowali....

Sylwia u mnie to nic w porównaniu z twoimi powodziami. To co mi zalało to i tak miałam reorganizować i nic tam cennego nie rosło, jedynie co mnie wkurza to to, że jakoś to wyglądało a teraz plątanina krzaków, gałęzi i mułu. Siatki od ogrodzenia poniszczyło, naznosiło na nią nie wiadomo czego, z sąsiedniej wsi i dziurę mi zrobiło w zejściu do strumyka, nie wspomnę o mostku .

Moja glebo terapia 17:27, 19 lip 2021

Do góry
kerii napisał(a)

Od kilkunastu lat hakonka gości w moim ogrodzie, od znajomego dostałam kawałek i od tego czasu dzielę i rozsadzam, bardzo ją lubię. Ta na skalniaku ma chyba jakieś 10lat, pozwalam jej się niekontrolowanie rozrastać, czasem tylko uskubię to co za skalniak wyrasta na nowe sadzonki

Ale piękne okazy i hakonki i hosty suuper!!
Moja glebo terapia 17:26, 19 lip 2021

Do góry
kerii napisał(a)
A teraz trochę fotek z przed armagedonu na szczęście nie uległo zniszczeniu tylko trochę zmoczone i podtopione .

Na kołki nie zwracać uwagi ale są konieczne do siatki przeciw sarnom, pomimo tego że ogrodziliśmy ( już nie aktualne bo woda zniszczyła dużą cześć) to mendy i tak jakoś właziły.
Ale dzięki siatkom od kilku lat mogę się cieszyć kwitnącymi różami

Jolu współczuję tej nawałnicy i zniszczeń w ogrodzie.
A zdjęcia z przed bardzo ładnie.
Pozdrawiam serdecznie
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 17:16, 19 lip 2021

Do góry
Dzięki kochane za miłe słowa. Dziś trochę pobiegałam ze sznurkiem, jedyne co mi przyszło na myśl to wersja poniżej. Czy to lepsza wersja niż ta poprzednia?
EDIT: coś mi link nie działa (strona 96)

Oczywiście trzeba by to ładnie zaokrąglić, ze sznurkiem trudno

Moja glebo terapia 17:15, 19 lip 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

świetne połączenie hakonki z hostą do odgapienia
tak poza tym ,to te Twoje hakonki niesamowite są -ile mają lat ? moje to takie biedy przy Twoich

Od kilkunastu lat hakonka gości w moim ogrodzie, od znajomego dostałam kawałek i od tego czasu dzielę i rozsadzam, bardzo ją lubię. Ta na skalniaku ma chyba jakieś 10lat, pozwalam jej się niekontrolowanie rozrastać, czasem tylko uskubię to co za skalniak wyrasta na nowe sadzonki

Słoneczny Ogród 17:11, 19 lip 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Wczoraj i dzisiaj odpoczywam od burz chociaż były zapowiadane, ale szczęśliwie obyło się bez nich.
Mam nadzieję, że u Was też dobrze było

Piękne masz przetaczniki. Rozrastają się? w jakiej ziemi rosną, w jakich warunkach? Potrzebują bardzo mokro?
Moja glebo terapia 16:52, 19 lip 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Jola .....masakra -ile zniszczeń ....z żywiołem się nie wygra niestety ....
....wiadomo,że przykro ,jak nasza praca idzie na marne .....

ale na szczeście domek stoi ,a resztę ogarniesz pomalutku .....

przed ulewą śliczne fotki jak Ci ładnie różyczki kwitły

No niestety na przyrodę nie ma mocnych, odwdzięcza się nam za to co z nią wyprawiamy, szkoda tylko , że nie doświadcza tych co ją tak bardzo niszczą , choć wszyscy nawet ci najbardziej eko mimo wszystko mają swój udział w degradacji środowiska.

Ostatnia taka fala co woda na strumyku była tak wysoko i zalała tą rabatę przy strumyku, była jakieś 10 lat temu, ale nigdy mostka nie porwała, inne były zniszczone a nasz zawsze stał. Częściej mi ogród zalewało od drugiej strony,woda płynąca z góry i drogi.
Ale pocieszam się, że mogło być gorzej, ważne ze do domu się nie wlało resztę jakoś ogarniemy z nadzieją, ze przez następne kilka lat będzie spokój.

A tu widok zniszczonego kawałka z przed ulewy

Moja glebo terapia 16:40, 19 lip 2021

Do góry
kerii napisał(a)

świetne połączenie hakonki z hostą do odgapienia
tak poza tym ,to te Twoje hakonki niesamowite są -ile mają lat ? moje to takie biedy przy Twoich
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:39, 19 lip 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nom, nie ma, ich zdobycie było dla mnie cudem

W ogrodach angielskich najpiękniejsze widziałam w Rodmarton Manor.

Czy one są kamienne czy betonowe? Przepięknie się pokrywają mchem.
Moja glebo terapia 16:37, 19 lip 2021

Do góry

Ptak, ssak?Czyje to odchody? przeniesiony 16:36, 19 lip 2021

Do góry
Witam, ostatni taki post widziałam kilka lat temu więc chciałam zapytać czy ktoś może orientuje się kto zostawia takie ślady po sobie codziennie rano na kostce przed domem? Ptak, ssak i co to w ogóle jest ma ktoś pomysł? Z góry dziękuję.
Moja glebo terapia 16:33, 19 lip 2021

Do góry

Moja glebo terapia 16:24, 19 lip 2021

Do góry

W tle miedzy trawą widać mój były mostek .

A powojnik mnie zaskoczył obfitością kwitnienia, muszę tam dosadzić jeszcze jeden jakiś jaśniejszy i kwitnący na lipiec/sierpień

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies