Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:12, 17 maj 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Ania , dla mnie jesteś tulipanową dziewczyną tego sezonu .... Zapisałam kilka swoich typów i mam nadzieję , że mi się jesienią będzie chciało sadzić ...
wiesz z tą chęcią to różnie bo bywa już zimno, a ja jak Ty zimna nie lubię... niestety te jesienne prace nie są moimi ulubionymi. Zawsze jednak w tyle głowy mam już wiosnę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:10, 17 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
jak ja lubię ten Twój ułożony ogród wszystko takie poukładane, eleganckie. Klony mam też takie, Twój idealnie okrągły, mój poczochrany jakiś...

Ana ... no fiesz ... tu się nic nie śmie poczochrać ... nie widzisz nawet ostróżka rokuje "na baczność " ... i tak trzymać ...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:08, 17 maj 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
I ja chciałam spytać o nazwę tych różowo-białych, z zielonym, pełnych tulipków. A gdzie je kupowałaś?
Przecudnie u Ciebie!!!
nie pamiętam nazwy... kupowałam w tym roku tulipany w trzech miejscach w Janinie, Lidlu i Benexie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:06, 17 maj 2014

Do góry
Danutka napisał(a)
Przybiegłam się szybciutko przywitać i powiedzieć że Twój ogród to moja inspiracja ale postaram się aby mój też tak wyglądał Ja jestem na etapie tworzenia więc szukam W związku z czym mam pytanie na które za pewno już milion razy odpowiadałaś czy możesz mi powiedzieć jaki to rodzaj trawek rośnie koło Twoich okien . Interesują mnie w szczególności te niskie wyglądające jesienią jak koński ogon
Dziękuję z góry za odpowiedź
z miłą chęcią bym odpowiedziała, ale nie znam ich nazwy, niestety w moim ogrodniczym większość roślin jest albo bez nazwy albo ma lakoniczna nazwę np trawki w odmianach 4 sztuki niestety nie ruszyły po zimie, muszę wykopać...
Rododendronowy ogród II. 20:03, 17 maj 2014

Do góry
oj za tydzień będzie szał, bo pogoda ma być piękna, rodki niczym modelki będą mogły pozować. Sama sobie zazdroszczę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:00, 17 maj 2014

Do góry
jak ja lubię ten Twój ułożony ogród wszystko takie poukładane, eleganckie. Klony mam też takie, Twój idealnie okrągły, mój poczochrany jakiś...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:31, 17 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
wcale się nie dziwie, że siedzisz i wzdychasz bo obrazek iście anielski... nawet jak z nieba siąpi

Ana siapi ... nie samo siąpi nie wystarcza ... siąpi bowiem irytująco ... a ja mam 5 białych misiów do zadołowania ale o tym potem ...

Sebek napisał(a)
Ten różowy obłok kwiatów nad niebieską plamą niezapominajek po prostu powala Perfekcyjne jest to połączenie A trawniczek zgęstnieje A te kilka chwastów zawsze możesz wyrwać ręcznie W ramach relaksacji

Sebek plama niezapominajek już na stałe wpisała się w moje poczebyyyy ... to musi się powtarzać co rok żeby nie wiem jak nudnym się nie miało stać ... kiedyś ...
chwasty to sobie pozwoliły w tej nowej trawce ... samo wyrywanie pojedynczych okazów raczej sprawy nie załatwi ale coś siem wymyśli ...

Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:16, 17 maj 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
ten mój tegoroczny pas ma po obu stronach 20 cm parkanik w ziemi z blachy ... zobaczę jak zda egzamin z ograniczania

Bardzo jestem ciekawa, Ania mowi, ze ona sie nie korzeni gleboko Czekam na wyniki eksperymentu, ja swoja bede ograniczac pewnie na jesieni, bo potrzebuje rozsade

Magda70 napisał(a)
Futro przeboskie!!!
Ja za linkowanie biorę się w tygodniu....(ręcami żona oczywiście )

Oooo, zaraz polece zobaczyc. My moze pojedziemy dzisiaj albo jutro po "towar" do linkowania. Ale to nivc pewnego.

Marzena2007 napisał(a)
Kasia donice z rozami, peargoniami, lobelią i tryskawkami miodzio!!!! Już żałuję, ze truskawkę sztuk 1 do osobnej doniczki wsadziłam....
Graby poleciałam sfotografować ale mi M zajął komputer, na ktorym przegrywamy zdjęcia. Buuuu

Dzieki Bardzo jestem ciekawa co wyjdzie z tych truskawek Byloby fajnie latem sobie skubnac owocka z lezaczka

Na razie zrobilam pierwsze podchody i jest opor materii. Jak przypusczalam

ana_art napisał(a)
a ja ciągle nie mam koncepcji na donice w tym roku... miały być też róże na pniu. Kupiłam w lidlu, jedna się nie przyjęła zupełnie, dwie niby puściły się ale jakoś mizernie, chodzę i dumam...

Anet, ja jak zwkle sie nie wysililam Nie mam glowy do kompozycji kwiatowych Wiec poszlam w stare i oklepane kompozycje i standardowe pelaski. Akurat pelargonie zawsze mi sie udaja, a surfinie jeszcze nigdy mi nie wyszly

Moje roze maja mszyce

Kasya napisał(a)
Bardzo masz ladny ogrodek, sliczne urzadzone rabatki i sliczne roslinki

A oiekny kocurek jest mizialski ? bo moj szaleniec wcale na kolanka nie przychodzi
tylko szaleje albo spi ( ma 5 miesiecy)

Dzieki Kasiu.

Futro nie jest kolankowym kotem, owszem lubi byc miziany, ale nic w nadmiarze, wszystko musi byc w granicach rozsadku Zawsze taki byl A co do szalenstw, oj balaganil, ale po kastracji sie wyciszyl

Gabisia napisał(a)
OMG - Bociuś, ale nieszczęście u Ciebie z tymi mrozami
Nie wiedziałam nawet, że trawki mogą tak przemarzać!
Kolejowa rzeczywiście cudowna, ale nowe dziecię boskie.
I podziwiam Cię za te ule - są takie vintage
Ja bym się trochę bała obcować tak blisko z Mają i Guciem….

Gabisu, no dla mnie to tez bylo zaskoczenie. Trawki odbijaja powoli, najslabiej hakone, ta sie nie moze zebrac jakos

Dzieki, fakt ule sa vitage, dosc mocno vintage Nasze pszczolki sa bardzo spokojne i u nas tez maja spokoj, wiec zyjemy sobie w symbiozie

Gocha napisał(a)
Kot jest obłędny, pasuje do białej pelargonii. Widać, że ma swoje zdanie Twój kotek.

Oj Gosiu ma, ale nie daje sie przekonac Jest bardzo spokojny, nie mamy z nim zadnych klopotow

Skula napisał(a)
czytałem o Twoim ginko biloba
kurcze nigdzie nie mogę znaleźć porady co zrobić z porażonymi przymrozkiem gałązkami czy listkami
ale ponieważ drzewko bardzo dobrze znosi cięcie więc może te które nie dają już nadziei na odrodzenie - ściąć
ale to tylko moje zdanie

Ja tez nie znalazlam zadnych informacji, dlatego zdecydowalam sie go nie ruszac. Zobacze jak sobie poradzi i na wiosne go ciachne tam gdzie nie odbije. Nie chce go nadwyrezac Dzieki za rade

beta napisał(a)
kolejowa wymiata....cudnie wygląda
i gratuluję drugiego domku dla pszczółek...słodko się robi

Becia, jak milo widziec Twojego buziaka Blagam, nie zmieniaj juz avatarka
Dzieki za pochwaly Na kolejowej szykuja sie zmiany w przyszlym roku. Mam zgode wyzszej (wzrostem) instancji
Na razie tylko jeden domek jest zasiedlony, moze w drugim tez ktos zamieszka

Zeta napisał(a)
Super schody do raju hahahah
A co to za trawka ta niska żółta koło buksika?

Zetka, to hakonechloa All Gold. Pieknie zolta i swietnie sobie radzi na patelni jak widac
Rododendronowy ogród II. 07:09, 17 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
no chyba raczej przez tydzień zrobią
Pamiętam jak było spotkanie u mnie. W nocy była okropna ulewa, nie było prądu cały dzień.... totalna masakra, nie dość że padało, było zimno buro i ponuro to jeszcze prądu nie było... W łazience świeciły się świece... z braku czajnika wodę na kawę gotowałam w garnku...nie wspominam tego dobrze...

Bez prądu nie ma teraz życia lodówka i zamrazarki to koniecznie potrzebne urzadzenia.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:49, 16 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ana napisłam u mnie jakie kupialm jeżówki u Marty. Czy masz jeźówki posadzone z rozplenicą? Bo tak coś kojarzę. Posadziłam już jedne przy miskantach a kolejne marzą mi się w rozplenicach.
mam też i w rozplenicach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:47, 16 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Odpowiedź dla Any Art kupiłam finkowe jeżówki Pow Wow Wilde Berry, astilbe mainz oraz purpurową szałwię. Myślę nad hakone all gold, ale nie wiem gdzie ją wsadzić. Zimno i pada deszcz to mi się nie chce myśleć
o szałwi takiej nie mam fajne zakupy, widzę idziesz konsekwentnie w róż
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:44, 16 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a ja też mam takiego ptaka, ylko się zagnieździł pod dachem, kostka i okolice hmmmm wychodek a on krąży jak oszalały z robaczkami w dziobie, aż w głowę zachodzę ile tych młodych tam jest

U Leona ma być 5 .... a u nas zobaczymy.... mam nadzieję, że mało ( i rodzina mała) bo moje czereśnie jeszcze młode
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:41, 16 maj 2014

Do góry
a ja też mam takiego ptaka, ylko się zagnieździł pod dachem, kostka i okolice hmmmm wychodek a on krąży jak oszalały z robaczkami w dziobie, aż w głowę zachodzę ile tych młodych tam jest
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:38, 16 maj 2014

Do góry
pochwal się zakupami
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:22, 16 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dzisiaj wzbogaciłam się o Finkowe jezówki i purpurową szałwię
masz astilbe?
wiem, że miałaś gościa które jeżówki wziełaś?
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:18, 16 maj 2014

Do góry
a ja jestem ciekawa które jeżówki mi wyszły z ubiegłorocznych...
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:17, 16 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Cały rok (z wyjątkiem zimy) liście ma takie same Jedynie co to potrafi łapać inwersję.. i dostaje gałązki z zielonymi listkami i jak nie che sie mieć wstawek zielonych to należy gałązki wycinać.. ale to pojedyncze gałązki takie czasami rosną..

dzięki jesienią sie nie przebarwia?
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:06, 16 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Ania kochana czy Ty możesz mi pokazać tego klona z zielono-białymi listkami wiosną, latem i jesienią? Bo ja ciągle robię casting na zawijasową dla pięknego drzewka o dużej ładnej koronie pliiis

Cały rok (z wyjątkiem zimy) liście ma takie same Jedynie co to potrafi łapać inwersję.. i dostaje gałązki z zielonymi listkami i jak nie che sie mieć wstawek zielonych to należy gałązki wycinać.. ale to pojedyncze gałązki takie czasami rosną..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:05, 16 maj 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Anetko, robisz casting na drzewko z ładną koroną. A jaka wielkość drzewa Cię interesuje? Ma być z przodu, czy z tyłu domu?
z przodu, mam kilka typów ale ciągle mi się zmienia
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:56, 16 maj 2014

Do góry
Ania kochana czy Ty możesz mi pokazać tego klona z zielono-białymi listkami wiosną, latem i jesienią? Bo ja ciągle robię casting na zawijasową dla pięknego drzewka o dużej ładnej koronie pliiis
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies