Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

gierczusia 23:07, 16 maj 2014

Konstancja30 napisał(a)
Kasiu pozwolę sobie wstawić jak pięknie rozrasta się tojeść ... a jak zobaczysz to przekleję do siebie ...

Aaaaa...... Ale to tojeść kropkowana a ja myślałam ,że rozesłana aurea... Echhhhh

Buziaki
bociek 10:16, 17 maj 2014

Konstancja30 napisał(a)
ten mój tegoroczny pas ma po obu stronach 20 cm parkanik w ziemi z blachy ... zobaczę jak zda egzamin z ograniczania

Bardzo jestem ciekawa, Ania mowi, ze ona sie nie korzeni gleboko Czekam na wyniki eksperymentu, ja swoja bede ograniczac pewnie na jesieni, bo potrzebuje rozsade

Magda70 napisał(a)
Futro przeboskie!!!
Ja za linkowanie biorę się w tygodniu....(ręcami żona oczywiście )

Oooo, zaraz polece zobaczyc. My moze pojedziemy dzisiaj albo jutro po "towar" do linkowania. Ale to nivc pewnego.

Marzena2007 napisał(a)
Kasia donice z rozami, peargoniami, lobelią i tryskawkami miodzio!!!! Już żałuję, ze truskawkę sztuk 1 do osobnej doniczki wsadziłam....
Graby poleciałam sfotografować ale mi M zajął komputer, na ktorym przegrywamy zdjęcia. Buuuu

Dzieki Bardzo jestem ciekawa co wyjdzie z tych truskawek Byloby fajnie latem sobie skubnac owocka z lezaczka

Na razie zrobilam pierwsze podchody i jest opor materii. Jak przypusczalam

ana_art napisał(a)
a ja ciągle nie mam koncepcji na donice w tym roku... miały być też róże na pniu. Kupiłam w lidlu, jedna się nie przyjęła zupełnie, dwie niby puściły się ale jakoś mizernie, chodzę i dumam...

Anet, ja jak zwkle sie nie wysililam Nie mam glowy do kompozycji kwiatowych Wiec poszlam w stare i oklepane kompozycje i standardowe pelaski. Akurat pelargonie zawsze mi sie udaja, a surfinie jeszcze nigdy mi nie wyszly

Moje roze maja mszyce

Kasya napisał(a)
Bardzo masz ladny ogrodek, sliczne urzadzone rabatki i sliczne roslinki

A oiekny kocurek jest mizialski ? bo moj szaleniec wcale na kolanka nie przychodzi
tylko szaleje albo spi ( ma 5 miesiecy)

Dzieki Kasiu.

Futro nie jest kolankowym kotem, owszem lubi byc miziany, ale nic w nadmiarze, wszystko musi byc w granicach rozsadku Zawsze taki byl A co do szalenstw, oj balaganil, ale po kastracji sie wyciszyl

Gabisia napisał(a)
OMG - Bociuś, ale nieszczęście u Ciebie z tymi mrozami
Nie wiedziałam nawet, że trawki mogą tak przemarzać!
Kolejowa rzeczywiście cudowna, ale nowe dziecię boskie.
I podziwiam Cię za te ule - są takie vintage
Ja bym się trochę bała obcować tak blisko z Mają i Guciem….

Gabisu, no dla mnie to tez bylo zaskoczenie. Trawki odbijaja powoli, najslabiej hakone, ta sie nie moze zebrac jakos

Dzieki, fakt ule sa vitage, dosc mocno vintage Nasze pszczolki sa bardzo spokojne i u nas tez maja spokoj, wiec zyjemy sobie w symbiozie

Gocha napisał(a)
Kot jest obłędny, pasuje do białej pelargonii. Widać, że ma swoje zdanie Twój kotek.

Oj Gosiu ma, ale nie daje sie przekonac Jest bardzo spokojny, nie mamy z nim zadnych klopotow

Skula napisał(a)
czytałem o Twoim ginko biloba
kurcze nigdzie nie mogę znaleźć porady co zrobić z porażonymi przymrozkiem gałązkami czy listkami
ale ponieważ drzewko bardzo dobrze znosi cięcie więc może te które nie dają już nadziei na odrodzenie - ściąć
ale to tylko moje zdanie

Ja tez nie znalazlam zadnych informacji, dlatego zdecydowalam sie go nie ruszac. Zobacze jak sobie poradzi i na wiosne go ciachne tam gdzie nie odbije. Nie chce go nadwyrezac Dzieki za rade

beta napisał(a)
kolejowa wymiata....cudnie wygląda
i gratuluję drugiego domku dla pszczółek...słodko się robi

Becia, jak milo widziec Twojego buziaka Blagam, nie zmieniaj juz avatarka
Dzieki za pochwaly Na kolejowej szykuja sie zmiany w przyszlym roku. Mam zgode wyzszej (wzrostem) instancji
Na razie tylko jeden domek jest zasiedlony, moze w drugim tez ktos zamieszka

Zeta napisał(a)
Super schody do raju hahahah
A co to za trawka ta niska żółta koło buksika?

Zetka, to hakonechloa All Gold. Pieknie zolta i swietnie sobie radzi na patelni jak widac
bociek 10:28, 17 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
Bardzo lubie ten widok

Wiesz, ze ja tez? Chociaz niepokoi mnie forsted curls, jakos po zimie w tym roku nie bardzo sie chce zazielenic Tam grasowal kret, pewnie ja podgryzly krewety

Kindzia napisał(a)
Mnie ta Twoja kolejowa też bardzo pasuje
A marikenowi obsubałabym to suche i poczekała...a może coś wyjdzie...

Kasiu, te suche sie trzymaja Nie chce go uszkodzic, wiec musi na razie zostac jak jest

Gocha napisał(a)
Bardzo mi sie podoba ta kolejowa rabata, nie mam pojęcia jak pachnie ale widok jej powala.

Gosiu, milo mi. Uwierz - nie smierdzi Te podklady sa bardzo, bardzo, bardzo stare

Kasya napisał(a)
ja bym powiedziala ze to trybuny a nie kolejowa rabata

Kolejowa od podkladow Tak juz do niej przylgnelo

Mala_Mi napisał(a)
Futro wymiata Mina mówi wszytko

Tojeść najlepiej przekopać wiosną, bo jesienią zdobią liście.. cóś jak trawy tylko krócej.. ale ty tu rządzisz

Dwa ule są lepsze niż jeden ul....... a po liftingu będzie już wogle super..

Jest niemozliwy, to prawda

Jak to przekopac Aniu??? Nie przyciac tylko przekopac??? Bo ja na jesieni juz ja ostrzyglam przy ziemi, to teraz na wiosne mam ja przekopac szpadlem??? Wyrosnie???

No musi lifting byc szybko dokonany, bo mnie ten blaszany daszek mocno uwiera

Kasya napisał(a)
A ja chcialam jeszcze zapytac o wiek futerka
Mam takie samo tylko w innym kolorze, ma 5 miesiecy i jest totalnie rozszalałe

Kasiu, juz 5 lat ma

JulkAd napisał(a)
Kolejowa pokazowa jak zawsze....ale co słyszę, ule dwa bendom?...buziolki

Juz som Buziaki

gierczusia napisał(a)
Ja też uwielbiam kolejową ... Na temat zapachu napisze że w słynnych ogrodach Kapias prawie wszystkie rabaty są wygrodzone podkładami i wcale nie pachną...

Lecę jeszcze tojeści poszukać , bo jeśli to aurea , to bardzo chcę ją zobaczyć

Buziaki Bociuś

O Twoim Krecie pogromcy opuchlaków poczytałam .. Może przybić piątkę moim jaszczurkom

Elcia, dzieki Kofffffffana Moje naprawde nie smierdza Jak bumcykcyk
Fiesz, ja tam kreta nie kocham zbytnio, ale nabralam szacunku A jaszczurki tez mam tylko nie tresowane, bo je futro hania i pozbawia ogonow Dostal juz za to mokra sciera, ale jaszczurki sie ruszaja no to on nie ma wyjscia przeciez

gierczusia napisał(a)

Ja gdzieś czytałam ,że naleźy te liście oberwać .. Tak też zrobiłam jeszcze przed deszczami z moim buczkiem ,,, jesze nie wiem , jak to się skończy ..ale póki co..żyje

A ja siem bojam Bo one sie mocno trzymaja galazek
bociek 10:35, 17 maj 2014

Wczoraj troszke popadalo, dzisiaj z rana tez, ale nic z tych zapowiadanych ulew.
Bardzo wspolczuje wszystkim, ktorym woda i wiatr nabalaganily Na to nie mamy zadnego wplywu

Ale zmieniajac temat. Jak juz pisalam bukszpanowa obwodka z tylu byla slabiutka, a majowe przymrozki jeszcze pogorszyly ten stan rzeczy. Postanowilam ja wymienic.

Zamowilam bukszpany w necie. No coz ryzykowalam, ale bylo to ryzyko kontrolowane - Anek dzieki

Przyszly wczoraj:

Ladne sadzonki z golym korzeniem oblozonym ziemia. Stan bardzo dobry, zdrowiutkie. Wykorzystalam okienko miedzy jednym deszczem a drugim i wzielam sie za sadzenie. Musialam to zrobic szybko, wiec konieczna jest delikatna korekta, ale mam nadzieje, ze sie przyjma. Pogoda poki co sprzyja Na razie nie przycinam

Przed

I juz po - troszke ja przeciagnelam

bociek 10:38, 17 maj 2014

Kilka najlepszych buksikow zostawilam, reszta poszla do poprawczaka

I moj krolewicz wrocil

bociek 10:41, 17 maj 2014

Za chwile zakwitna kosacce

Czosneczek Pragne ich wiecej

Rodkowi powylamywalam pokwiatowe pedy. Puszcza sie na calego

Moja lawenda, jeszcze troszeczke czasu jej potrzeba

I to by bylo na tyle

Lecem na kominki

Juzia 10:43, 17 maj 2014

Jeszcze! Jeszcze!
Urszulla 10:49, 17 maj 2014

Ładne sadzonki i fajny poprawczak dla tych humorzastych
jotka 10:50, 17 maj 2014

bociek napisał(a)
Za chwile zakwitna kosacce

Czosneczek Pragne ich wiecej

Rodkowi powylamywalam pokwiatowe pedy. Puszcza sie na calego

Moja lawenda, jeszcze troszeczke czasu jej potrzeba

Iryski mam na tym samym etapie
Rh niech się puszcza to obietnica na przyszłoroczne kwitnienie
A co do czosneczkow to się nie dziwię

I to by bylo na tyle

Lecem na kominki

ewakatowice 10:53, 17 maj 2014

oj, pracowicie a efekt, fiu fiu...
pozdrawiam ciepło z deszczowej "wsi" ...
sama czekam z łopatą na okienko pogodowe,