Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 20:06, 17 maj 2014

Danutka napisał(a)
Przybiegłam się szybciutko przywitać i powiedzieć że Twój ogród to moja inspiracja ale postaram się aby mój też tak wyglądał Ja jestem na etapie tworzenia więc szukam W związku z czym mam pytanie na które za pewno już milion razy odpowiadałaś czy możesz mi powiedzieć jaki to rodzaj trawek rośnie koło Twoich okien . Interesują mnie w szczególności te niskie wyglądające jesienią jak koński ogon
Dziękuję z góry za odpowiedź
z miłą chęcią bym odpowiedziała, ale nie znam ich nazwy, niestety w moim ogrodniczym większość roślin jest albo bez nazwy albo ma lakoniczna nazwę np trawki w odmianach 4 sztuki niestety nie ruszyły po zimie, muszę wykopać...
ana_art 20:08, 17 maj 2014

popcarol napisał(a)
I ja chciałam spytać o nazwę tych różowo-białych, z zielonym, pełnych tulipków. A gdzie je kupowałaś?
Przecudnie u Ciebie!!!
nie pamiętam nazwy... kupowałam w tym roku tulipany w trzech miejscach w Janinie, Lidlu i Benexie
ana_art 20:12, 17 maj 2014

Syla napisał(a)
Ania , dla mnie jesteś tulipanową dziewczyną tego sezonu .... Zapisałam kilka swoich typów i mam nadzieję , że mi się jesienią będzie chciało sadzić ...
wiesz z tą chęcią to różnie bo bywa już zimno, a ja jak Ty zimna nie lubię... niestety te jesienne prace nie są moimi ulubionymi. Zawsze jednak w tyle głowy mam już wiosnę
ana_art 20:44, 17 maj 2014

wiunia napisał(a)
Anetko czy limki lub wanilki mogą rosnąć w okolicy świerków serbskich lub od strony północnej? Z góry dziękuję za odp.
dziewczyny pisały, że w cieniu kwiaty nie są takie okazałe... nie wiem bo u mnie póki co raczej słonecznie na rabatach. jednego serba mam też w plecach vanilek, ale tam też słonecznie
Syla 20:51, 17 maj 2014

ana_art napisał(a)
dziewczyny pisały, że w cieniu kwiaty nie są takie okazałe... nie wiem bo u mnie póki co raczej słonecznie na rabatach. jednego serba mam też w plecach vanilek, ale tam też słonecznie

Mam posadzone limki w półcieniu i potwierdzam brak okazałości w wielkości kwiatostanu
wiunia 21:34, 17 maj 2014

Syla napisał(a)

Mam posadzone limki w półcieniu i potwierdzam brak okazałości w wielkości kwiatostanu

Ślicznie dziękuję również Syli za odpowiedź

Mam dwa miejsca do wyboru miedzy serbami od zachodniej strony i przy wejściu do domu od północy i teraz już wiem co zrobię
popcorn 21:37, 17 maj 2014

ana_art napisał(a)
nie pamiętam nazwy... kupowałam w tym roku tulipany w trzech miejscach w Janinie, Lidlu i Benexie

To zapewne z benexa, albo z lidla tylko ze jak ja juz bylam to nie bylo Będę polować jesienią. Ale fanie ze bedziesz u Bożenki, spotkamy sie za tydzien!
pozdrawiam!!
Juzia 21:40, 17 maj 2014

Pokaż podświetlony ogród!!
ana_art 21:59, 17 maj 2014

Juzia specjalnie dla Ciebie zdjęcie poglądowe z okna bo siąpi, ale na fotach wcale to fajnie nie wygląda. Zależało mi na podświetleni drzew, później podświetlone są jeszcze trawy i hortki

ana_art 22:00, 17 maj 2014

dubel