Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Mój ogród nad rzeką... 17:02, 09 paź 2015

Do góry
Olu masz przepiękne brzozy w ogrodzie
Wiosną będzie szał z cebulowych.
Pozdrawiam.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:48, 09 paź 2015

Do góry
No i posadzone. Brzozy w miejscu wcześniej upatrzonym, a ambrowiec gdzie indziej niż planowałam może ciut zmieni koncepcję całości, ale na pewno bardziej osłoniętym od zachodnich wiatrów, czyli dla niego lepszym
Pogubiłam się po drodze... 15:05, 09 paź 2015

Do góry
ivo napisał(a)
No To lubbię piękne foteczki. Szczególnie ta z widokiem zza brzozy miodzio
Dzięki ivo czekam aż brzozy zmienią trochę kolorek
Pogubiłam się po drodze... 12:54, 09 paź 2015

Do góry
No To lubbię piękne foteczki. Szczególnie ta z widokiem zza brzozy miodzio
Latarenki, lampiony i ... 08:11, 09 paź 2015

Do góry
kwiatuszek napisał(a)
ja mam coś w tym stylu, pięknie wyglądają wieczorem

Są za blisko rozmieszczone i prawie leżą na pniu brzozy. Rozsuń je i włóż między rośliny.
KAMILowe krok po kroku 23:49, 08 paź 2015

Do góry
W tej częsci wykroiłem darń wokół tej sosny i brzozy ale pod nią sam piach i chcę to wymienić. Co do reszty zmian to jest ten obszar z mojego planu gdzie chcę ustawić ławeczkę w stronę tarasu i obok niej posadzić Magnolią albo Rustic Rubra albo Lennei z naciskiem chyba na tę pierwszą. Oczywiście w grę wchodzi wycicię tej sosny i pozostawienie brzozy. dodatkowo postawienie dużego głazu i obsadznie zgodnie z tym co napisałem na początku wątku reszta jutro idę spać! tchus!

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:07, 08 paź 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Pana od drzew to zazdroszczę. Też myslę o tulipanowcu i zastanawiam się jaka odmiana. Ale u nas często bywa, że trzeba kupić to co jest niestety

Wiesz ja też w centralnej nie mam zbyt dużego wyboru ... z panem po prostu się udało ... zapytałam kilka tygodni temu czy miałby tulipanowca a on mi na to, że póki co nie ma ale może sprowadzić ... i takim sposobem od wczoraj rośnie sobie u mnie tulipanowiec kolumnowy Ale żeby nie było, że jest tak lekko ... po brzozy, ambrowca, śliwę i buki musiałam wybrac się do Wrocławia
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 18:53, 08 paź 2015

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

Witam! Nie będę oryginalna jak powiem, że przepięknie u Ciebie! A co to za odmiana brzozy? Bardzo ciekawa Lubię takie "inne" odmiany A Twój ogród jak z bajki!

Dziękuję za miłe słowa a brzoza to chyba Laciniata. Ogólnie zwisająca, co roku wycinam pędy rosnące w górę.
Komendówka 15:07, 08 paź 2015

Do góry
Roma - u Ciebie to nie rabatka brzozowa a las brzozowy !!!

Brzozy tak szybko rosną,ze nawet się nie obejrzysz a będą gigantami
Ogród wyrozumiały 14:56, 08 paź 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
Jest świetnie! A będzie jeszcze ładniej gdy wszystko podrośnie. Jeśli chcesz się pocieszyć, to zajrzyj na moją brzozową. Musiałam sobie dorysować drzewa bo takie malutkie. A między nimi na razie puchy i hula wiatr.
Pozdrowionka.

Dziękuję

Ale wiesz moje brzozy to były posadzone już dawno,też takie małe liliputki.
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:08, 08 paź 2015

Do góry
Borbetka - cieszę się , że jesteś zadowolona z zakupów .. jestem daleka do namawiana bo każdy ma inne oczekiwania

Ewelaa74 - dziękuję za odwiedziny i miłe słowa zapraszam ciągle ...

Fuksja - to miejsce na zdjęciu wygląda już inaczej , mam aktualne zdjęcie zaraz załączę

Asica - wszystkie tuje uratowałam ... okazało się , że mają mszyce ale solidnie je również podlewałam i dopieściłam florowitem dolistnie ... teraz mają się dobrze ..

Ivo - to jeżówka southern belle i secret romance... pod takimi nazwami kupowałam w necie ... różowe jeżówki posadzone są w limkach...

Magda 76 - Nie przeszkadzają mi brzozy ... śmiecą jak każde liściaste , dla mnie bez różnicy czy mają liście większe czy mniejsze . Jeszcze ich nie przycinałam ale planuję na wiosnę .... Dają mi pozytywną energię, uwielbiam się na nie gapć , nie zamieniłabym na inne drzewa w tym miejscu

JESTEM JUŻ !!! DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZAGLĄDAJĄCYM !!!
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:52, 08 paź 2015

Do góry
Ewik - fajnie powitać nową twarzyczkę u sibie

Malkul - hakone wyrywam z korzonkiem i tyle ... można od razu do gruntu ..Zrobiłam kilka sadzonek eksperymentalnie w doniczkach z sukcesem. One się rozchodzą rozłogowo ...

Madżenka
- moje hakone przez upały nie ucierpiały . Podlewanie miały włączone może dlatego a może i nie ? Pożarły mi bukszpany

Piorunek - to są tuje franki boy szczepione na pniu a brzozy posiadam doorenbosy . Co do ich posadzenia ja nie podpowiem . Mnie ich wielkość nie przeraża . Na wiosnę trochę je skrócę

Konieczki - zapraszam na kawkę dziękuję za miłe słowa ...

Lindsay80 - No właśnie ... kupiłam green jewel i w ubiegłym roku wszystkie wyglądały jednakowo a w tym sezonie jakby jedne pozostały w wersji oryginalnej a drugie jakieś białawe ? nie wiem o co chodzi ... zaraz wstawię zdjęcia ...

Popcorn - sama ogarniam ogród ... a co do hakone to wyrywam z korzonkiem i sadzę . One są powolne ale rosną

Elik - na to co się dzieje w ogrodzie nie zawsze mamy wpływ a poległe hortensje mnie nie wzruszają nadal wyglądają na leniwe nie pozbywam się jednak kwiatostanu dopiero na wiosnę ...
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 09:08, 08 paź 2015

Do góry

Witam! Nie będę oryginalna jak powiem, że przepięknie u Ciebie! A co to za odmiana brzozy? Bardzo ciekawa Lubię takie "inne" odmiany A Twój ogród jak z bajki!
Ogród wyrozumiały 19:30, 07 paź 2015

Do góry
Czyli że i Red Baron i Brzozy będą w kamykach..

choć ten kamyk mnie martwi strasznie -jak ja będę potem coś przesadzać .....to masakra jakaś, rozgarniać kamyki i kopać między nimi.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 17:26, 07 paź 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zbiory pomidorów robią wrażenie Jak masz ich dość, to rób sałatki, za 2 miesiące zatęsknisz za ich smakiem
Piękna ta panorama jesienna z leżaczkami Widoku na brzozy zazdroszczę

Tak, bede robila salatki w sloikach
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:35, 07 paź 2015
Do góry
co do grujecznika ..to tez mi podpdł...mam 2 sezon ...zeszłego lata uschły liście ...w tym to samo ...wywalę chyba ...tylko jakim drzewem go zastapić aby nie dawało regularnego- pełnego cienia ...a taką mgiełkę ( brzozy odpadają mam cały zagajnik za płotem starczy mi )
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:33, 07 paź 2015

Do góry
Karabela napisał(a)
Anitka co ile masz sadzone brzozy? Ile juz rosną? Będę sadzic u siebie takie 3m ale dość waskie w porównaniu do Twoich

Co 1,5 metra Ja kupował niezbyt wysokie, nie miały 2 m, ale od razu miały wybarwiony pień i to zdecydowało.

Pozdrawiam
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:39, 07 paź 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Tam przy kulce wysunęłam rabatę ciut do przodu, sama ta część podniesione ma 8 metrów długości. Rabata z brzozami ma kształt nerki i 12 metrów długości. To chyba dużo? Między nini jest ścieżka z trawy o szerokości 4 metrów.

Powiększyć rabatę planuje tą na prawo, tak by wciągnąć w nią tulipanowca. Ale właśnie myślę, czy nie będzie za długa?

Super, że chcesz powiększyć tę pierwszą rabatę, o to mi chodziło, żeby były większe. 12 metrów brzozowej to też niewiele. Brzozy urosną, wtedy perspektywa się zmieni, rabata wyda sie mała Moja ognista ma teraz 13, 14 metrów i już jest za mała, a ja mam mały ogródek.
Piwonie i anafalis to też ładne połączenie. No ja nie wiem, co Ty chcesz od liści piwonii, ładne masz
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 09:26, 07 paź 2015

Do góry
Zbiory pomidorów robią wrażenie Jak masz ich dość, to rób sałatki, za 2 miesiące zatęsknisz za ich smakiem
Piękna ta panorama jesienna z leżaczkami Widoku na brzozy zazdroszczę
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:19, 06 paź 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
dobrze że kupiłaś jakieś drzewa ...a nie pojechałas po drzewa nakupiłaś cebul np

ogladalam znów spis drzew u Gabisi 32 szt na 4a ....to jest wyczyn ...musze zrobić analizę fotek ...gdzie ona to wszystko pomieściła

Jakies cebule też mam, ale nie mam czasu ich wsadzić
Z ilością drzew nieźle A ja się boję kupować, że za dużo....

Anda napisał(a)
No widzę, że robota wre Powodzenia i ładnej pogody życzę
A tam gdzie trawnik zniszczony, to nie warto przedłużyć rabatę zamiast nową trawę siać?

Trochę jeszcze dzisiaj przedłużyłam ten cypel jeden, ale nie można zbyt dużo, bo dalej jest cień rzucany przez duże drzewa.

Jana napisał(a)
Zakupy super, mam te same brzozy i o dziwo byłaś z swoim M ja swojemu ciągle wmawiam , że drzewka wsadziłam nie na naszej działce, ale już jest postęp bo jak ostatnio mnie złapał z koszem i 120 cebulkami tulipanów to powiedział mi, że daruje mi tylko dlatego, że widzi, że mnie to odpręźa zatem zazdroszczę zakupów i męża zdjęcia super, widoki cudne, przestrzeń bardzo fajna, ja też widziałabym rabatkę w formie owalu

Zakupy to najlepiej się robi z koleżanką forumową, nie z mężem! Mój zajrzał do szkółki w drodze do pracy na 5 minut. Nie wiem czy by wytrzymał ze mną 2 godziny wybierając drzewa. Wątpie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies