Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 11:56, 26 wrz 2024

Do góry
Juzia napisał(a)
Co tu nie wejdę to dodaję coś do mojej listy
Już mam trzy kartki! Kiedy ja to przetestuję???

Truskawy i tak co 3-4 lata trzeba odmładzać, więc masz listę do testów na kolejne lata. Ja mam już takie dwie odmiany ulubione, że sadzonki na kolejne odmłodzenia pobieram ze swoich. Do tego 2 odmian ciekawych poszukuję by wydłużyć sezon. Jak mi podpasują te wybrane teraz to już tylko z nich będę mieć nowe.

Pozdrawiam urodzajnie - szpinakowo, koperkowo, pomidorowo.

Za drzwiami do ogrodu... 11:48, 26 wrz 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)
Bukiecik z dalii jest przepiękny! ❤️❤️❤️

A na rabatach busz . Masz też bardzo ładną część warzywną, zapełnioną do granic

Warzywniak w tym tygodniu zaczęłam intensywniej przenosić do zamrażarki i do słoików Trzeba zacząć powoli robić miejsce na zimowy czosnek, cebulę i jesienne wysiewy pietruszki, sałaty i marchewkę też spróbuję
Do zamrażarki powędrowały papryki

Marchewka

Koperek

Fasolka

Na krojenie czeka pietruszka, buraki i seler.

Za drzwiami do ogrodu... 11:28, 26 wrz 2024

Do góry
Urszulla napisał(a)

U mnie rdest himalajski pożarł zawilca i jarzmianke. Obawiam się czy ten jasny nie jest bardziej ekspansywny.
Poza tym, jesienią pozwalam roślinom na wolne życie, to ostatnie porcje kolorów. Śliczne różowości bardziej intensywne, amarantowe.

Teraz tak jak wiosną- cieszę się z każdego koloru, bo już ich mniej Ale liczę jeszcze na jesienne przebarwiania. Teraz sporą dawkę koloru dają astry. Te moje jednoroczne nie popisały się w tym roku , bo zawaliły je amarantusy i cynie. Ale kilka na bukiecik było

Te wieloletnie jeszcze nie wszystkie kwitną.

l
Ogrod nad bajorkiem 11:07, 26 wrz 2024

Do góry
Ann Leyes

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:36, 26 wrz 2024

Do góry
Fajnie patrzeć jak ogród odżył po tej suszy.

Grujecznik się zaczął przebarwiać ale nie pachnie.
Rabaty przy ścieżce jeszcze wymagają dopracowania. Muszę jakoś przełamać surowość tej ścieżki ale ciężko bo rabaty są wąskie.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 09:42, 26 wrz 2024

Do góry
Nie oparłam się nowym różom

Pierwsza to tak sentymentalnie bo córka ma tak na imię , drugą zobaczyłam u Asi Rojodziejowej i przepadłam, trzecia na rabatę z heptacodium, tam mam róże o nieoczywistych kolorach. Lemonki na frontową, wzięłam dwie. I Edenkę na ogrodzenie, pora się piąć
Kupiłam też cebule kamasji, hiacyntowców (widziałam na forum u którejś z dziewczyn i bardzo mi się spodobały) i zawilce coronaria. Z cebul kupiłam jeszcze żonkile i krokusy.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:08, 26 wrz 2024

Do góry
antracyt napisał(a)
Podpisuję się pod tym co napisały dziewczyny Twoja lista odhaczonych prac zawsze mnie mobilizuje do wykonania przynajmniej jednej pozycji

Mnie samej z każdym sezonem coraz trudniej o uzyskanie odpowiedniego poziomu motywacji.
Gdyby mi się tak chciało, jak mi się nie chce.
Śliwy wiśniowe wypadły. Pozostały (od lewej) klon strzępiastokory, morwa biała i brzoza Doorenbos

Kwiecie aronii przemarzło w maju. Nie było ani jednego owocu. Pozostało cieszyć się jesiennym wybarwieniem.

Klon pensylwański szybko gubi liście; żółkną, zasychają i tyle. Przebarwień zero, ale zdobi korą.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:00, 26 wrz 2024

Do góry
darkowa napisał(a)

A w ogrodzie jak zwykle pięknie

Jesień zaczyna się panoszyć w ogrodzie.

Sezon 2017 u Hanusi 08:40, 26 wrz 2024

Do góry
Kochani, nie było mnie, nie z powodu klęsk życiowych, a po prostu upał mnie wykańczał. Nie dałam się, i coś w ogrodzie robiłam. Winogrona, za następnym pobytem już zbiorę ostatki, bo jadłam je od sierpnia aż do teraz. Maliny już wycięłam, powoli szykuję do ładowania kompostownik na zimowe leże. Jeszcze kilka piwonii do wycięcia, kwitną hortensje w kolorze i w ecru, Marcinki kwitną i te wysokie, i te niskie. Posadziłam hiacynty, I mus dokupić trochę tulipanów i hiacyntów. Może się uda to po niedzieli przesadzę różyczki niskie, na nowe miejsce, bo po tej suszy, coś biednie wyglądają. Pewnie o czymś zapomniałam, ale przez zimę mi się przypomni.

Udanego dnia dla Was, i niezbyt obfitych opadów

Magary Dramaty z Rabaty 22:59, 25 wrz 2024

Do góry
Judith, Basia - buziaki za pamięć o mnie
Jestem, żyję Podczytuję na bieżąco co w moich ulubionych ogrodach i ogródkach się dzieje ale jakoś wena mnie opuściła i nie mam siły, żeby coś pisać, no jak nie ja

Ogrodowo robię NIC. Jeno podlewam Dziś był pierwszy chłodniejszy, normalny dzień. Bo od ponad tygodnia był upał nie do zniesienia. Termometr w cieniu pokazywał w granicach 25-28 stopni. Uznałam, że to nie jest temperatura na tetrisy. W końcówce września to jest w ogóle temperatura "do d..." Do tetrisów, brzuszków i rewolucji wrócę zapewne wiosną

Ogólnie to chyba nie mogę się odnaleźć w czasoprzestrzeni ogrodowej i to mnie trochę martwi.
Lato uciekło nie wiem kiedy i nie wiem gdzie.
Ale teraz jest jesień a pogoda nadal letnia.
No i trzeba jednocześnie kosić, podlewać i grabić igły i liście - nie ogarniam.
Wciąż jemy "nasze" pomidory i fasolkę, róże są w pąkach, a grzybów w lesie jak na lekarstwo. A październik za pasem przecież

Muszę się ogarnąć Ogrodowo i forumowo

Fotki - pierwszy dzień jesieni

Ogrod nad bajorkiem 22:58, 25 wrz 2024

Do góry

a brzozy codziennie zasypuja trawnik od nowa

Ogrod nad bajorkiem 22:55, 25 wrz 2024

Do góry

Buk Asplenifolia i Mercedes

Ogrod nad bajorkiem 22:53, 25 wrz 2024

Do góry
Petarda, ze tak powiem, nigdy nie zawodzi. Early Snow w calej okazalosci.

Ogrod nad bajorkiem 22:51, 25 wrz 2024

Do góry
Ogrod nad bajorkiem 22:46, 25 wrz 2024

Do góry

Miniaturowe chryzantemy ładnie wspolgraja z Ruby Falls, jednak w poprzednim ogrodzie bardziej mi sie wybarwial, ten jednak inna jakosc. A ilość słonca podobna.

Ogrod nad bajorkiem 22:43, 25 wrz 2024

Do góry

Pod Karacem wlasnie rosna rachityki gaury biale, sadzonki tegoroczne, jakos nie porywaja

Zapomniana Parocja perska, na odczepnego wsadzona w kącie jako malutki patyczek zaczyna wyrastac na gwiazde obok na zdjeciu posadzony bambus niebiański (smieszna nazwa)

Ogródek Gosi 22:27, 25 wrz 2024

Do góry
Ogródek Gosi 22:26, 25 wrz 2024

Do góry
Ogródek Gosi 22:26, 25 wrz 2024

Do góry
Nareszcie znalazłam czas na zajrzenie na forum.
Czas ucieka przez palce.
Nawet nie wiem na co go poświęcam.
Nie ogarniam rzeczywistości.
Chyba czekam już na koniec roku.
Ten sezon mnie zmęczył.
Z jednej strony jestem bardzo zadowolona, bo obejrzałam masę ogrodów w tym roku, ale z drugiej przez to nie miałam czasu na swój własny. W dodatku jakas niemoc mnie cały czas trzyma i nie chce mi sie nic robić.
Mam zrywy, ale więcej nic nie robię niż robię.
Dzisiaj wróciłam nawet wcześniej do domu i padłam. Dopiero zwlokłam sie z łóżka po 19, czyli w ogrodzie nic nie można już zrobić.
I tak codziennie coś.
Kupiłam i dostałam masę roślin, które nadal stoją w doniczkach.
Zrobiłam tylko zdjęcia

Ogrod nad bajorkiem 22:22, 25 wrz 2024

Do góry
ta sama rabata z innego ujecia, kupiona dogorywajaca sosenka bardzo fajnie zaczela rosnac, ciesze sie, ze dalam jej szanse.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies