Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 10:49, 06 cze 2025

MagdaLenka napisał(a)
Juzia, a nie masz dostępu do podłoża popieczarkowego?

Nie mam. I nie wiem czy bym chciała, bo ponoć to też nie jest za "czysty" towar

Ale dam radę bez tego
Końska kupa i poplon i będzie ok

Zresztą... i tak będę robić podwyższone grządki.
Oby tylko jakaś trawa najpierw tam wyrosła!
MagdaLenka 10:59, 06 cze 2025

Masz sporo czasu, powinnaś zdążyć wysiać poplon kilka razy (ja miałam dwa razy wysiany w ciągu jednego sezonu). To już dużo materii organicznej, a jak dorzucisz do tego kupę, to w ogóle zrobi się świetne podłoże.
Gdy będziecie już mieć przyłącze wody, to można rozważyć podlanie biohumusem (najlepiej takim podłączanym do węża ogrodowego). Trochę zabawy z tym jest na takim areale, ale warto.
Juzia 15:32, 06 cze 2025

MagdaLenka napisał(a)
Masz sporo czasu, powinnaś zdążyć wysiać poplon kilka razy (ja miałam dwa razy wysiany w ciągu jednego sezonu). To już dużo materii organicznej, a jak dorzucisz do tego kupę, to w ogóle zrobi się świetne podłoże.
Gdy będziecie już mieć przyłącze wody, to można rozważyć podlanie biohumusem (najlepiej takim podłączanym do węża ogrodowego). Trochę zabawy z tym jest na takim areale, ale warto.

Kupa już raz była. Poplon wysiany już drugi raz.... i nie jest jeszcze dobrze
To martwa glina. Nie tak łatwo to użyźnić.

Woda już jest, ale raczej całego pola lać nie będę. Jak już będę miała chociaż wytyczone grządki, to może wtedy ten humus.