forest curls,
turzyca buchananii,
gracilimus
turzyca o miedzianych końcach
red baron
hakone
ML
turzyca evergold (?)
variegatus
zebrinus
giraffe
stipa
tatarak
rozplenice
cabare
wychodzi mi 15 gatunków.... a myślałam że jest duuużo mniej...
przybiegłam pytać o stipyjak je 'zrobiłaś'?z siewu już wime...ale co dalej?i tak ją zostawiasz na następny rok?ona się sama nasieje?ja tez bardzo chcę ją w werbenie za rok, więc już muszę się teraz szykowaćnasiona się kupuje stipy?bo ja nie znalazłam?
pierzaste to stipa one są wsadzone pomiędzy kulami i hakone. pod płotem są limki dobrze doczytałaś A ze stronami u mnie nie jest tak najgorzej... inni mają po 3-4 tyś
Dubelek... ciekawe jak to działa, bo mi się jeszcze ni razu nie zdarzył
Na szerokość moje stipy przy samej ziemi mają gdzieś około 10 cm średnicy, czyli malutko Więc wejdzie w każdy zakamarek Lubi słońce, przepuszczalną glebę. To teraz do tego duetu będziesz potrzebować jakieś rośliny o większych kwiatach typu szałwia, róża
Anita Dziękuję i również pozdrawiam Wolałbym zdecydowanie szybciej się rozwijać niż mój wątek... ale cóż zawsze mogło być gorzej
Sebek Dobrze, że widać te zmiany... Stipa, to oczywiście mój number one Pozdrawiam
a moge zapytać jak na szerokość rozrasta się stipa? Zaczynam dopiero przygodę z trawami.Na poczatek zakupiłam stipe i posadzilam do kocimietki, zobaczymy co dalej...
a moge zapytać jak na szerokość rozrasta się stipa? Zaczynam dopiero przygodę z trawami.Na poczatek zakupiłam stipe i posadzilam do kocimietki, zobaczymy co dalej...
Aga ja zamierzam w tym roku zrobić eksperyment ze stipą. Nie będę jej obcinać wiosną, poczekam aż zakwitną czosnki a potem ją wyczeszę Czego się nie robi dla inspiracji
Cóż ja poradzę z tą chemią ... Nijak nieobiektywna nie jestem.... A ciekawy jest j.polski wielokrotne zaprzeczenie
Dla Gosi niekokoszki
Ta stipa się wysiała z moich trzech kęp.. jedna po zimie padła, dwie się zostały... ale tak sie rozsiały... z kamyków wypieliłam.. oj było roboty..
Tu pieliłam i się poddałam, jak podrosną przeniosę w inne miejsce..
Madżen, inspiracja stipowo czosnkowa piękna, ale ja twierdzę, że nierealna w Polsce, bo stipa taka nie urośnie do czerwca, gdy kwitną czosnki. Ta czerwona trawka cudna jest i rzeczywiście jak Ty to mówisz konweniuje super. Tylko co z tym naszym klimatem zrobić, .zeby to chciało przetrwać tą dziadoską zimę???
Opuchlaki i inne dziadostwo niech diabli wezmą! A tekstem o chemii dla ludzi i dla robali w swojej zagrodzie rozbawiłaś mnie. Pozdrawiam
Stipa może się sama wysieje na rabatach, wiosną będę wypatrywała siewek ale nasionka i tak kupię i zasieję. Myślę żeby nasiona rozplenicy 'Rubrum' zebrać tylko czy mi sie uda. 'Moudry' też ma już piękne kłosy, narazie 3 ale już są
A białe kosmosy też masz Haniu?
A jeżówki od Ciebie też zakwitły jednakowo, jakie one mają trwałe kwiaty! Ponownie zakwitły ostróżki.