Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 19:10, 14 sie 2013

cdn
agniecha973 19:12, 14 sie 2013

malkul napisał(a)
Ogórki sałatkowe od Agi loczki polecone pyszne i mniamuszne

???? Jakie Ci poleciłam? Tess? Zaskoczyłaś mnie. Ja w tym roku ni mam, nie wzeszły Mus odnowić nasionka w przyszłym sezonie.
Madzenka 21:03, 14 sie 2013

Kocham varelki, to chyba najpiekniejsze iglaki przepieknie ze stipami wyglądają !
Gabrysia_ 20:44, 15 sie 2013

Gabiony widziałam,dzięki za fotkę
Varelki widzę,że namierzyłaś i już są na miejscu
malkul 10:27, 16 sie 2013

Aguś-tak tess , wysiewałam ze trzy razy ale wreszcie wylazły. tyle że ja mam kupne nasiona,może temu, i nawet fajnie mi owocują.spore rosna i są pyszne.na kanapki i mizerię i do sałatek idealne.
malkul 10:31, 16 sie 2013

Marzenko, Gabrysiu - te stipy to w sumie z przypadku trafiły do donicy, bo lawenda malutka buła jak sadziłam i było pusto więc dosadziłam stipy zeby wypełnić dziurę nim lawenda urosnie i nim kupię varelki. teraz nagle tłok sie zrobił jak varelki dosadziłam.
no i mam dylemat czy wyżwirkować tamta część donicy bo mam na uwdze fakt że jak wyżwirkuję to mi się stipa wysiej na kamień i nie wylezie w przyszłym roku a tak jak nie wyżwirowane to jest nadzieja na "potomstwo stipowe"
jak myslicie co z tym fantem zrobić ?

Enya73 10:37, 16 sie 2013

Wspaniałe te twoje zbiory. Najbardziej zazdroszczę pomidorów i szpinaku, bo te najczęściej goszczą na naszym stole. Miałam w tym roku zrobić warzywnik, ale się nie złożyło, zabrakło czasu i nic z tego nie wyszło. Ale oglądając Wasze piękne warzywniki pełne dobra wszelakiego mam mocne postanowienie na przyszłą wiosnę

Pozdrawiam serdecznie, miłego dnia
malkul 11:05, 16 sie 2013

Anitko naprawde warto mi pomidory obrodziły niesamowcie! ale i szpinka i sałaty i ogórki i rzodkiewka, groszek, fasolka szparagowa, pietruszka naciowa, koperek,koper, - w tym roku nie kupiłam ani grama wszystko swoje
malkul 11:07, 16 sie 2013

A i taka rada dla czytających , na dwóch rabtakach pod kore nie dałam kartek papieru i gazet i chwasty rosna jak po deszczu a na pozostałeych bardzo niewiele, arto ściełać pod korę!
Madzenka 11:07, 17 sie 2013

malkul napisał(a)
Marzenko, Gabrysiu - te stipy to w sumie z przypadku trafiły do donicy, bo lawenda malutka buła jak sadziłam i było pusto więc dosadziłam stipy zeby wypełnić dziurę nim lawenda urosnie i nim kupię varelki. teraz nagle tłok sie zrobił jak varelki dosadziłam.
no i mam dylemat czy wyżwirkować tamta część donicy bo mam na uwdze fakt że jak wyżwirkuję to mi się stipa wysiej na kamień i nie wylezie w przyszłym roku a tak jak nie wyżwirowane to jest nadzieja na "potomstwo stipowe"
jak myslicie co z tym fantem zrobić ?

Dlaczego nie urosną w kamieniu. Deszcz nasiona zmyje w szczeliny i chyba wykiełkują??? Nie wiem goopia jestem...