Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Brzoza - Betula 22:37, 11 paź 2015

Do góry
Możesz spróbować, nie za późno, lepiej małe niż duże. Ale zastanów się czy chcesz zwykłe brzozy czy odmianowe.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:14, 11 paź 2015

Do góry
Anita zas jestem , ogladałam foty od poczatku wiem ile zrobiliscie z tej kałuzy, bajorka, efekty spektakularne , zwatpiłam jak musiałas brzozy z powodu sasiadkowego basenu usunac .....podziwiam ja bym chyba sie nie zdecydowała.
Napisałas niedawno, ze gdybys teraz robiła ogrod to raczej nowoczesny tak jak zaprojektowałas znajomym. Ja Ci powiem ...moda na nowoczesnosc mija o Twoj ogrod jego forma sa ponadczasowe ... A w dodatkunietuzinkowe i juz tak pieknie rozrosniete Anita zdrowka radosci z zycia i malych zakupow ogrodowych
Doświadczalnia bylinowo-różana 21:45, 11 paź 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)
Foty piękne ale ta brzoza przecudna

Dzieki. Lubie brzozy. Mam nadzieje, ze szybko urosnie.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:19, 11 paź 2015

Do góry
Super, że zdjęcia się pojawiły. Jak zwykle porządek i ład, widzę, że brzozy po dwóch latach ładnie się zagęściły.
Pozdrawiam

Ogród Sylwii od początku cz.II 19:50, 11 paź 2015

Do góry
Syla napisał(a)

Dzięki Loozaczku Ja się tylko uśmiecham i cieszę , że inni również docenili ciężką pracę i efekty
AAAA wiesz ... będę jeszcze troszkę grzebać przy tej brzozowej ... Nie do końca mnie ujmuje stipa . Piękna jest jak stoi na baczność a jak się wygina na boki to już mniej mi się podoba ... No chyba , że na wiosnę zwiększę ilość rurek podlewających bo jednak brzozy potrafią o siebie zadbać

No właśnie coś do towarzystwa Rozplenic Moudry i Hameln szukam
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:47, 11 paź 2015

Do góry
L00zak napisał(a)

No jak mogłoby być inaczej
Ogród - wzór Beautiful same ręce składają się do oklasków

Dzięki Loozaczku Ja się tylko uśmiecham i cieszę , że inni również docenili ciężką pracę i efekty
AAAA wiesz ... będę jeszcze troszkę grzebać przy tej brzozowej ... Nie do końca mnie ujmuje stipa . Piękna jest jak stoi na baczność a jak się wygina na boki to już mniej mi się podoba ... No chyba , że na wiosnę zwiększę ilość rurek podlewających bo jednak brzozy potrafią o siebie zadbać
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:15, 11 paź 2015

Do góry
Maga76 napisał(a)
Cześć Syla
Ale piękny spacer nam zafundowałaś. Normalnie nie chce się wierzyć że ten ogród jest taki młody..Czytam Twój pierwszy wątek od początku - jestem dopiero na 365 stronie.. Nie chce się wierzyć, że sama to wszystko posadziłaś Słaba płeć - akurat!
Pozwolisz, że stanę się stałą bywalczynią?

A i jeszcze odnośnie brzóz - ja też je kocham. I planuję mieć. I mi śmieci nie przeszkadzają, ale nigdy nie wiesz kto mieszka za płotem

Pozdrawiam serdecznie
Magda

Tak masz rację , nigdy nie wiadomo jaki się nam sąsiad trafi ... Moja sąsiadka ma piękny wysoki żywopłot dlatego moje brzozy u niej nie śmiecą ...
Fajna przygoda z zakładaniem ogrodu już za mną . Teraz marzę aby mi sił nie brakło na pielęgnację . Choć mam jeszcze małe planiki co gdzie jeszcze Zapraszam ciągle
Ogródek Janiny 13:32, 11 paź 2015

Do góry
Janina napisał(a)

Fajnie wyszła ta łezka z buksikami i kamyczkami I brzozy w tle ladnie pasują kolorystycznie. Ale tył jak dla mnie to zupełnie już inna bajka. Za dużo dobrego tu jest, jakby dwie rabaty na siłę w jedną sklejono. Kora na rabacie tylnej gryzie się z kamieniami. No i z tyłu są posadzone mniejsze rośliny niż na tej z kamyczkami, i niezimozielone. Jak dla mnie to kompletnie jedna rabata z drugą do siebie nie pasują Na tej z korą bym posadziła szpaler rozłożystych krzewów. Może derenie, albo krzewuszki..? Albo cisy poprzetykane rosnącymi przed nimi miskantami. Tak, aby tej kory po dość szybkim czasie nie było widać. I by było fajne tło zielone do wysokości płotu dla tej rabaty z kamyczkami. Trochę podrasować tę rabatę z korą i będzie pięknie
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:11, 10 paź 2015

Do góry
chojna napisał(a)
Witaj Gosiu ,
Przychodzę z rewizytą i powiem tyle -przepiękny , zadbany i przemyślany masz ogród. To przewężenie na działce daje fantastyczne efekt podzielenią przestrzeni. I te brzozy za nim. Cudowne !
Moja siostra ma działkę w takim kształcie jak Twoja i architekt krajobrazu zrobił z nią identyczny zabieg. Wygląda to genialnie.
Brzozy kocham , ale to już wiesz ☺ Reszta też piękna.
Pozdrawia i zapraszam częściej

Witaj Olu u mnie
Dużo debat tu było odnośnie kształtu rabat.Ostateczny efekt nas zadowala
Dziękuję za miłe słowa i zapraszam przy czasie
Tu ma być ogród :) 19:58, 10 paź 2015

Do góry
A tu jeszcze dwie fotki zza szyby samochodu - nie mogłam sobie darować obfocenia takich okazów

Nigra prowadzona na kulę

I gigantyczny parasol brzozy Youngii

Mój ogród nad rzeką... 12:50, 10 paź 2015

Do góry
Zagladam do ciebie od Halinki bo napisałeś ze jesteś z okolic Warszawy
Szkoda ze nie masz info pod avatarkiem bo może wcześniej bym zwróciła uwagę

Póki co zauważyłam piękne brzozy i malowniczą oklicę
Nad jaka rzeczka mieszkasz ?
Zaznacze sobie i poczytam w wolnej chwili
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:03, 10 paź 2015

Do góry
Kusi mnie jeszcze brzozy zasadzic ale chyba poczekam do wiosny w zaleznosci czy wybiore sie na odczulanie w ziemie
Juzia no widzialam ze u was mrozy w nocy brrrr
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:44, 09 paź 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
No i posadzone. Brzozy w miejscu wcześniej upatrzonym, a ambrowiec gdzie indziej niż planowałam może ciut zmieni koncepcję całości, ale na pewno bardziej osłoniętym od zachodnich wiatrów, czyli dla niego lepszym
jestem ciekawa tego ambrowca
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 17:33, 09 paź 2015

Do góry
Witaj Gosiu ,
Przychodzę z rewizytą i powiem tyle -przepiękny , zadbany i przemyślany masz ogród. To przewężenie na działce daje fantastyczne efekt podzielenią przestrzeni. I te brzozy za nim. Cudowne !
Moja siostra ma działkę w takim kształcie jak Twoja i architekt krajobrazu zrobił z nią identyczny zabieg. Wygląda to genialnie.
Brzozy kocham , ale to już wiesz ☺ Reszta też piękna.
Pozdrawia i zapraszam częściej
Mój ogród nad rzeką... 17:02, 09 paź 2015

Do góry
Olu masz przepiękne brzozy w ogrodzie
Wiosną będzie szał z cebulowych.
Pozdrawiam.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:48, 09 paź 2015

Do góry
No i posadzone. Brzozy w miejscu wcześniej upatrzonym, a ambrowiec gdzie indziej niż planowałam może ciut zmieni koncepcję całości, ale na pewno bardziej osłoniętym od zachodnich wiatrów, czyli dla niego lepszym
Pogubiłam się po drodze... 15:05, 09 paź 2015

Do góry
ivo napisał(a)
No To lubbię piękne foteczki. Szczególnie ta z widokiem zza brzozy miodzio
Dzięki ivo czekam aż brzozy zmienią trochę kolorek
Pogubiłam się po drodze... 12:54, 09 paź 2015

Do góry
No To lubbię piękne foteczki. Szczególnie ta z widokiem zza brzozy miodzio
Latarenki, lampiony i ... 08:11, 09 paź 2015

Do góry
kwiatuszek napisał(a)
ja mam coś w tym stylu, pięknie wyglądają wieczorem

Są za blisko rozmieszczone i prawie leżą na pniu brzozy. Rozsuń je i włóż między rośliny.
KAMILowe krok po kroku 23:49, 08 paź 2015

Do góry
W tej częsci wykroiłem darń wokół tej sosny i brzozy ale pod nią sam piach i chcę to wymienić. Co do reszty zmian to jest ten obszar z mojego planu gdzie chcę ustawić ławeczkę w stronę tarasu i obok niej posadzić Magnolią albo Rustic Rubra albo Lennei z naciskiem chyba na tę pierwszą. Oczywiście w grę wchodzi wycicię tej sosny i pozostawienie brzozy. dodatkowo postawienie dużego głazu i obsadznie zgodnie z tym co napisałem na początku wątku reszta jutro idę spać! tchus!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies