Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Katkak 07:39, 18 paź 2015

Agatka bardzo się cieszę z tego drzewka, jeszcze raz dzięki, że mi o nim powiedziałaś . To czekam na Twojego. Za to brzozy Gracilis nie udało mi się ustrzelić, szukam dalej .
Filomena 09:48, 18 paź 2015

Mathildis napisał(a)

Chyba każdy po początkowym zachłyśnięciu się Ogrodowiskiem, dochodzi do wniosku, że tak te rady są wspaniałe, kompozycje piękne, ale oprócz tych wypracowanych już wzorców chcemy też w swoim ogrodzie odrobiny nas samych

Chyba dziś postaram się obejrzeć zmiany w Twoim ogrodzie - bo choć czasem podążam za tłumem uwielbiam indywidualistów idących pod prąd
Muzyka klasyczna

No właśnie! Ogród ma być miejscem dla każdego: dla nas do kontemplacji szeroko rozumianej , dla synów na pogranie w piłkę,dla córek na wąchanie kwiatkówi i łapanie motyli,dla mężusia na poleżenie na hamaku - , na zjedzenie jabłuszka przez łakomczuszka

A ja dla odmiany wczoraj słuchałam Metalliki !- nothing else matters !

kasia_w 17:15, 19 paź 2015

Agata proszę pokaż mi swoje rutewki .Kwitną jeszcze?
AgataBC 18:02, 19 paź 2015

kasia_w napisał(a)
Agata proszę pokaż mi swoje rutewki .Kwitną jeszcze?

Szukam, ale w takim bałaganie zdjęciowym ciężko. Z uwagi na rewolty na rabatach są poprzesadzane i już zaschnięte. Nie mam też zdjęć całych roślin ale coś znajdę. Są jeszcze młode, to ich drugi sezon.

To są dwie N.N., potem Splendide White(tej więcej bo rosła w ciekawszym towarzystwie) i Lagg pas(miała ciasno i lekki półcień, dlatego słabiej kwitła)

AgataBC 18:11, 19 paź 2015

Katkak napisał(a)
Agatka bardzo się cieszę z tego drzewka, jeszcze raz dzięki, że mi o nim powiedziałaś . To czekam na Twojego. Za to brzozy Gracilis nie udało mi się ustrzelić, szukam dalej .

kasia_w 18:21, 19 paź 2015

dziekuje bardzo.piękne! myślę właśnie o lang pas.piszą że lepiej jej właśnie w polcieniu . A Ty jak sądzisz? Mam splendoid white pod klonem flamingo czyli w słonecznym polcieniu ale dopiero od kilku tygodni ją mam.Najchętniej kupilambym już teraz, wiosną będzie już większa.Napisze do bylinowego , jeszcze mają w magazynie.
kasia_w 18:23, 19 paź 2015

Agata weź pokaż jeszcze co działasz czarną bejca
AgataBC 19:16, 19 paź 2015

kasia_w napisał(a)
dziekuje bardzo.piękne! myślę właśnie o lang pas.piszą że lepiej jej właśnie w polcieniu . A Ty jak sądzisz? Mam splendoid white pod klonem flamingo czyli w słonecznym polcieniu ale dopiero od kilku tygodni ją mam.Najchętniej kupilambym już teraz, wiosną będzie już większa.Napisze do bylinowego , jeszcze mają w magazynie.

Wiesz co, nie wiem co sądzę. Nie mam ich długo.. a lato było mega suche.. i tak dobrze, że zakwitły. Lagg pas u mnie miała nogi w cieniu, i miała ciasno- może to przyczyna, że tak słabo się rozrosła i wyginała się. Dopiero w przyszłym sezonie będę mądrzejsza. Te NN które mam rosną w półcieniu i dobrze im było.
Ja swoje też jakoś w październiku kupowałam.
AgataBC 20:03, 19 paź 2015

kasia_w napisał(a)
Agata weź pokaż jeszcze co działasz czarną bejca

Cięłam dziś klinkierówki gumówką, i zapyliłam obiektyw.. aparat nie reaguje na nic. Nie będzie narazie zdjęć

Kantówki malowałam na ala trejaż/altane, skrzynie na warzywa zabejcowałam i hotele owadzie. Dziś prawie skończyłam.
Anda 20:09, 19 paź 2015

Piękne Twoje rutewki. Muszę zapamiętać, żeby się do Ciebie zwrócić, gdy znajdę na nie miejsce.
Też jestem ciekawa Twoich rękodzieł
Zyczę, by aparat po czyszczeniu znowu działał.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies