Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Kwiatki i rabatki u Elizy 15:20, 23 sie 2012

Do góry
Och, chciałabym takiego sąsiada!
Szałwia powinna się przyjąć, chociaż może ją ocieniuj - żeby słonko jej nie upiekło?

pozdrawiam!!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:14, 23 sie 2012

Do góry
Szałwia żyje! Dzięki!
To pani w okienku dotrzymała słowa, że dizsiaj dojadą Jak Twoje Fajnie! Po pracy sobie je posadzę

pozdrawiam!!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:09, 23 sie 2012

Do góry
Karolinko,roślinki dotarły parę minut temu Wszystko dobrze z nimi.Teraz siedzą w wiadrze z wodą,wieczorem je posadzę.Są super A szałwia żyje?O nią się najbardziej bałam,bo irysy dadzą radę.
Kwiatki i rabatki u Elizy 14:14, 23 sie 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

Wsadziłam, ale w ten upał wygląda jak jedno wielkie nieszczęście, ciekawe czy się przyjmie?Wyczytałam, że jest to szałwia lekarska.

tak, to ona, moja identyczna, tyle, ze wielka;

grzybki bomba, oby nie znikły nagle

Już kiedyś miałam taką, ale wymarzła...tę wsadziłam wczoraj, a roślinka do tej pory się nie podniosła, listki ma cały czas zwiędnięte... pora była nie odpowiednia - za gorąco.

ona lubi cień, ewentualnie półcień i wodę pod spód
Kwiatki i rabatki u Elizy 12:39, 23 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Wsadziłam, ale w ten upał wygląda jak jedno wielkie nieszczęście, ciekawe czy się przyjmie?Wyczytałam, że jest to szałwia lekarska.

Już kiedyś miałam taką, ale wymarzła...tę wsadziłam wczoraj, a roślinka do tej pory się nie podniosła, listki ma cały czas zwiędnięte... pora była nie odpowiednia - za gorąco.
Kwiatki i rabatki u Elizy 11:44, 23 sie 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

Kwiatki i rabatki u Elizy 09:09, 23 sie 2012

Do góry
Aniu mam jeszcze taką, kupiłam przez przypadek zamiast szałwii omszonej.
Szałwia omączona. roślina jednoroczna, kwitnie całe lato.

Kwiatki i rabatki u Elizy 16:00, 22 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Mam szałwię lekarską, ładnie wygląda, ma takie srebrne mięsiste liście... ale niespecjalnie jest przydatna, nie mam na jej użycie pomysłu
fajne zdjęcia rozchodników

Uprzedziłaś mnie tak to szałwia lekarska. Dobra do płukania jamy ustnej przy stanach zapalnych, ale także dobra do płukania gardła przy anginie.
Można też stosować przy innych dolegliwościach, ale nie interesowałam się dokładnie.
Jak mi się przyjmie to ususzę, tak jak robię to z miętą i melisą .
Kwiatki i rabatki u Elizy 15:52, 22 sie 2012

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:48, 22 sie 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
...ale mnie rozbawiłyście... idę obiad gotować, a potem" do tańca z narzędziami", bo szałwia czeka na wkopanie...

to ja wolę przy tej parówie sadzenie ,jak gotowanie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:32, 22 sie 2012

Do góry
...ale mnie rozbawiłyście... idę obiad gotować, a potem" do tańca z narzędziami", bo szałwia czeka na wkopanie...
Ogród w Holandii 21:50, 21 sie 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Agato, twoja róża nn- śliczna. Mam słabość do różowych róż. Na razie oglądam je w cudzych ogrodach. U Szmita widziałam róże okrywowe, bardzo mi się podobały. No i zielsko pod nimi nie rośnie.

Ja też do różowych tę słabość mam ALe dodałam im białe okrywowe i jeszcze coś białego dokupię. A za mocniejsze kolory odpowiadac będą byliny - dzwonki, przetacznik i szałwia
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:08, 20 sie 2012

Do góry
Hej Diana,
dzięki! Też mi się podoba, Młoda przyjechała z przedszkola, zobaczyła i się zastanawiała czy puścił korzenie
Właśnie zaczęło padać - delikatnie, ale jednak Dopiero co skończyłam podlewać
Roślinki od Mai do mnie idą! Rozchodnik o ciemnych liściach, irysy, szałwia Ale fajnie!!
Jutro ja montuję i wysyłam paczkę, akurat będą podlane

pozdrawiam!!
Dla odmiany czas na zmiany... 21:37, 14 sie 2012

Do góry
ale fajnie że jesteście dziewczyny

martaibartek -daj jakieś zdjęcie rabaty, ciekawie opisałaś, zaintrygowała mnie, no i właściwie wszystko co mi sie podoba, no nie daj się prosić

Agatko, droga Agatko, bardzo lubię jak do mnie zaglądasz, niestety rysunku u mnie niet, wizualizacji toże, ja gamoń jestem jeżeli chodzi o takie rzeczy, wiem że byłoby prościej, ale trzeba będzie użyć wyobraźni, a Ty raczej z tym nie powinnaś mieć problemu,
tak jak piszesz -New Dawn, powojniki, trawa , przodem może róże okrywkowe, lawenda, no i szałwia, mogę mieć jeszcze białe floksy od koleżanki, musze zarys rabaty zrobić i będzie wiadomo ile miejsca jest

dziś dostałam ofertę cenową z Rosarium-jeszcze jej dokładnie nie przeanalizowałam

ale pisali że wkrótce będą mieli nową ofertę, dla róż z odkrytym korzeniem, którą będzie można realizować dopiero w paździeniku,

nie wiem czym się będzie różniła, pewnie ceną

Tereska pisała o powojnikach włoskich- ktoś słyszał cosik na ten temat? może zna?
Dla odmiany czas na zmiany... 19:48, 14 sie 2012

Do góry
Beta świeny pomysł na rabatę.
Sama tworzę podobną na razie mam róże pnącą, lawendę i róże okrywowe, a ma dojść jeszcze do tego szałwia, przetacznik i powojnik
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:53, 14 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Irenko.. z fasolki takie drzewo?... a jakieś modły przy tym odczyniać trzeba czy tylko wyjątkowej urody ogrodniczka uzyskuje takie efekty?...
Bosskie.. w ogóle rabata hortensjowa, Susan, szałwia... i ten Twój zaraźliwy uśmiech
Ech.... ech... ech....

ech, dzięki
tak, rycynus jest fajny, z małej fasolki drzewo, ale mini, bo w Afryce osiąga wysokość od kilku do kilkunastu metrów i oczywiście nie gubi liści; w upały mogą służyć za wachlarz!!!
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 15:48, 14 sie 2012

Do góry
Miskanty i pomidory, kto by pomyślał

Hortensje i szałwia, bardziej oczywiste...

kwiaty, kwiaty...to lubię

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:27, 14 sie 2012

Do góry
mira napisał(a)
Irenko poczytałam i pogapiłam
gapilam u Danusi - jest z Ciebie niezły model - modelka -super masz zdjęcia - serio piękne, znaczy zdjęcia same piękne się nie robią bo własnie byl piękny model tak, tak
a ptaszki prezent piękny zazdroszczę - są dwa może się rozmnozą ?

szałwia Ci kwitnie a moją po kwitnieniu ściełam i nic , ale i tak ją lubię
pozdrawiam

kto wie z ptaszkami, może i się rozmnożą! nie dość, że ozdobne, to mogą być jako ciężarek, gdy na wietrze obrus za bardzo fruwa
szałwia to zakup pod wpływem ogrodowiska, jak wiele innych nabytków; fajna ta szałwia i non stop buszują w niej owady, hałas, jak w ulu
sesja w Danusi ogrodzie nie może się nie udać tam nasze aktorki powinny sobie robić sesje, każda wyjdzie pięknie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:22, 14 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
kolejny mieczyk, któy uciachałam do wazonu, niesamowicie się pokładają

szersza perspektywa, mur przkryty płotkiem z drewna, bo muszę podwiązać wiciokrzewy i pomóc bluszczom, jakoś do muru nie chciały się czepiać; szałwia omszona kwitnie non stop!

WItam
Śliczne rabatki.
Dla odmiany czas na zmiany... 12:43, 14 sie 2012

Do góry
taaa, jakiegoś pomysła małego mam

myslałm o róży pnącej new dawn, do tego ze dwa powojniki, o trawie- owies wieczniezielony, lawendy też nie może zabraknąć, śliczna jest też szałwia, na brzegach może róże okrywkowe

nie wiem czy nie za dużo tego?

jak machnę kształt rabaty , to wtedy zobaczymy

może coś zimozielonego by się zdało? moze jakiś cis, tyle że tam słońce, hmm? poradźcie coś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies