może Ania się nie obrazi jak ci Zeta odpowiem że szałwia kwitnie tylko wiosną i powtarza kwitnienie we wrześniu pod warunkiem że ja zetniesz po przekwitnięciu . Begonie zdecydowanie lepsze jeśli chodzi o kwitnienie
Begonia dłużej kwitnie.... w zasadzie to cały czas.....
Szałwia mi zakwitła, przekwitłą ... sama się wysiewała i kwitła ponownie.... rozsadki zrobiłam sobie z nasionek, wiec szybko mi kwitła na grządce...
Pytanie jak chcesz to skomponować i w jakim miejscu..... begonie lepiej się nadają na obwódki czy jako wypełnienie przestrzeni.. szałwie jako uzupełnienie nasadzeń.. ja posadziłam w róże Są też różne gatunki begonii i różne szałwii.... Jednego roku begonie mi pasły i nie chciały rosną, w zeszłym roku rosły ładnie....
Begonie dłużej kwitną ...to pewniak, zwłaszcza jak się kupi wiosna duże sadzonki...
A to moje szałwie.. rabata robioną 3 miesiące wcześniej, wiec jeszcze taka............... młoda
Myślałam, że chodzi Ci o szałwie i begonie.. jako jednoroczne .... I jak do jednorocznych Ci odpowiedziałam...
Begonii nie ma wieloletnich... a szłwie są i takie i takie ....
Dzięki Ania chyba pójde w begonie na wiosne ....ale białe.....muszę już zamawiać i stąd moje pytanie w środku zimy.....a chodzi mi o obwódki rabat ...coś jak Danusi wcześniejsze realizacje... a masz przetacznika ??
Na jednej stronie zjazd na naratach a na drugiej wiosna ja chyba tego zmęczonym mózgiem nie ogarnę
U nas jakoś wiosennie, zero śniegu ... Ciekawe czy krokusy niedługo zaczną wyłazić?
Przetaczników mam ileś rodzajów..... uwielbiam je.. tylko ja każda bylina nie kwitnie cały czas....
polecam w miejsca sucha , ubogie, słoneczne (nawet w te twoje dnoce ..hi, hi, hi... ) przetacznik siwy....
Zaraz go poszukam..