Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Małymi kroczkami do celu... 08:34, 23 wrz 2015

Do góry
fajnie, że będą brzozy
Małymi kroczkami do celu... 08:24, 23 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Wiesz co Jolu w sumie masz rację brzozy faktycznie będą rozmieszczone nie aż tak blisko hortek,obok jednej będą derenie, więc ewentualnie mogę je trochę odsunąć od pozostałych no to będą Brzózki i hortensje jak dla mnie połączenie marzeń

Pięknie będzie
Dobry wybór, brzozy i hortki, to idealne połączenie
Małymi kroczkami do celu... 07:09, 23 wrz 2015

Do góry
jolka napisał(a)

Co do dereni... proszę bardzo
Fotki wprawdzie mało artystyczne, nie sądziłam że będą publicznie pokazywane

A co brzóz i hortensji... ja bym się jeszcze zastanowiła. Zauważ, że zgodnie z Twoim rysunkiem hortki nie byłyby pod samymi brzozami, tylko sporo przed nimi... Nie sądzę, by tak znów bardzo konkurowały o wodę. A przy takim lecie jak w tym roku - tak czy tak, trzeba lać, bo hortki nie dają rady. No, ale wiadomo - ogród ma się Tobie podobać, i podobnie jak Anusia - nie jestem obiektywna, bo brzozy uwielbiam

Wiesz co Jolu w sumie masz rację brzozy faktycznie będą rozmieszczone nie aż tak blisko hortek,obok jednej będą derenie, więc ewentualnie mogę je trochę odsunąć od pozostałych no to będą Brzózki i hortensje jak dla mnie połączenie marzeń

A co do derenia bardzo ładny, przyjadę się dzisiaj jeszcze do Parku M i tam popatrzę, osobiście wolałabym odm. Ivory halo, ona podobno rośnie mniejsza, ale dziękuję za tak cenne i precyzyjne informacje
Brzoza - Betula 22:12, 22 wrz 2015

Do góry
21asia napisał(a)
Chciałabym posadzić trzy brzozy pożyteczne "Doorenbos" na tle żywopłotu ze szmaragdów. Od tuj minimalna odległość to 2m a jaką odległość zachować między brzozami?

Zależy ile jest tam miejsca Ale co 3 metry powinno być optymalnie
Eksperyment ogrodowy Beaty 22:02, 22 wrz 2015

Do góry
Beatko cudownie, jak zawsze Co masz Kochana za brzozy?
Małymi kroczkami do celu... 21:48, 22 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Głównym powodem jest to,że ponoć brzozy pobierają bardzo dużo wody z ziemi,a hortensje no to sama wiesz,że lubią wodę i w sumie nie wiem czy dały by radę przy brzozach, napisałam do Sylwi w tej sprawie, bo widziałam u niej takie połączenie ( cudne zresztą), ale jeszcze nie odpisała. Jak tylko napisze,że dają radę sprawa załatwiona

A co do dereni kusisz kobieto, kusisz, kurcze musiałabym ściągać darń, zrobić dalszą część...wykończe się a możesz wstawić zdjęcie, pamiętasz może jaka była tam odmiana?

Co do dereni... proszę bardzo
Fotki wprawdzie mało artystyczne, nie sądziłam że będą publicznie pokazywane

A co brzóz i hortensji... ja bym się jeszcze zastanowiła. Zauważ, że zgodnie z Twoim rysunkiem hortki nie byłyby pod samymi brzozami, tylko sporo przed nimi... Nie sądzę, by tak znów bardzo konkurowały o wodę. A przy takim lecie jak w tym roku - tak czy tak, trzeba lać, bo hortki nie dają rady. No, ale wiadomo - ogród ma się Tobie podobać, i podobnie jak Anusia - nie jestem obiektywna, bo brzozy uwielbiam
Małymi kroczkami do celu... 21:10, 22 wrz 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Paula, ja bym poszła w brzozy, ale ja obiektywna nie jestem, bo brzozy uwielbiam
Zdaje się, że Ty tam masz południe, to fajnie Ci się trochę cienia na działce zrobi Ale to Twój ogród, musi się podobać Tobie

Aniu brzozy na pewno będą, muszą być ale nie koniecznie w tym rogu, jedna na pewno będzie tam gdzie jest, mam jeszcze cały przód domu do urządzenia także spokojnie
Małymi kroczkami do celu... 21:06, 22 wrz 2015

Do góry
Paula, ja bym poszła w brzozy, ale ja obiektywna nie jestem, bo brzozy uwielbiam
Zdaje się, że Ty tam masz południe, to fajnie Ci się trochę cienia na działce zrobi Ale to Twój ogród, musi się podobać Tobie
Małymi kroczkami do celu... 20:51, 22 wrz 2015

Do góry
jolka napisał(a)
Normalnie musiałam się zalogować, żeby się wypowiedzieć Paula, a dlaczego mówisz albo brzozy albo hortensje?? Przecież hortensje są nisko, a brzozy szumią wysoko nad nimi Jak spojrzałam na Twój rysunek, to dopóki się nie wczytałam w legendę, byłam pewna że "trójki" to brzozy. Idealnie by zamykały ten narożnik łukiem. Pomiędzy nimi trawy i z przodu hortensje..

No, tyle wtrącania się
Całuski zostawiam

A jeszcze przeedytuję Jakby coś, to derenie są teraz w Hebe po 9,90.
Ładne, te biało-zielone. Nawet fotkę mam w telefonie, bo się ostatnio zastanawiałam czy nie kupić

Głównym powodem jest to,że ponoć brzozy pobierają bardzo dużo wody z ziemi,a hortensje no to sama wiesz,że lubią wodę i w sumie nie wiem czy dały by radę przy brzozach, napisałam do Sylwi w tej sprawie, bo widziałam u niej takie połączenie ( cudne zresztą), ale jeszcze nie odpisała. Jak tylko napisze,że dają radę sprawa załatwiona

A co do dereni kusisz kobieto, kusisz, kurcze musiałabym ściągać darń, zrobić dalszą część...wykończe się a możesz wstawić zdjęcie, pamiętasz może jaka była tam odmiana?
Małymi kroczkami do celu... 20:12, 22 wrz 2015

Do góry
Normalnie musiałam się zalogować, żeby się wypowiedzieć Paula, a dlaczego mówisz albo brzozy albo hortensje?? Przecież hortensje są nisko, a brzozy szumią wysoko nad nimi Jak spojrzałam na Twój rysunek, to dopóki się nie wczytałam w legendę, byłam pewna że "trójki" to brzozy. Idealnie by zamykały ten narożnik łukiem. Pomiędzy nimi trawy i z przodu hortensje..

No, tyle wtrącania się
Całuski zostawiam

A jeszcze przeedytuję Jakby coś, to derenie są teraz w Hebe po 9,90.
Ładne, te biało-zielone. Nawet fotkę mam w telefonie, bo się ostatnio zastanawiałam czy nie kupić
Mały ogród Kasi 19:42, 22 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Może to i dobry pomysł na palikowanie, bo korona może się wyginać na wietrze i mniejsze szanse na złamanie są. Może.
Ale ja w wielu przypadkach muszę dać długi bambus przy samym pieńku, bo jeszcze wiotki, cienki, by prosto urósł. I dopiero podpórka w oddaleniu.

Małgosiu pisałam o Umbrach Kasi, ktore maja proste i juz grubie pnie. Tymdrzewom wystraczy zapewnic stabilizacje korzeni. Patyczakom, krzywym , wiostkim zawsze daje tyczki bambusowe aby były proste

Moje brzozy dostały po 1-2 grubym paliku aby ich korony na wietrze nie wyginało , bo sa proste ale gietkie

Wot i sie pohabilitowalam...
Małymi kroczkami do celu... 15:16, 22 wrz 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
a dlaczego jedna brzoza?

Agatko, bo albo brzozy, albo hortensje i chyba wolę te drugie
Zaczątek ogrodu 12:08, 22 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Ale maloVfotek dajesz...
Chyba sporo sie dzieje ? Pokaz zdjęcia rabat przed i po

Jakie brzozy planujesz ?

Dziękuje za odwiedziny, no dzieje się dzieje trochę Brzózek jeszcze poszukuje. Poprawię się za zdjęciami. pozdrawiam
W Kruklandii 08:38, 22 wrz 2015

Do góry
chojna napisał(a)
Już wreszcie dotarłam do Cię ☺
I zostaję na dłużej. Kółka , koła , krągłości i brzozy to generalnie moje klimaty. Ślicznie jest ! A pewnie będzie śliczniej , bo widzę że masz ADHD ☺

Ogrodowe ADHD

Idę zamawiać buksy na obwódki...
W Kruklandii 08:31, 22 wrz 2015

Do góry
Już wreszcie dotarłam do Cię ☺
I zostaję na dłużej. Kółka , koła , krągłości i brzozy to generalnie moje klimaty. Ślicznie jest ! A pewnie będzie śliczniej , bo widzę że masz ADHD ☺
Zaczątek ogrodu 07:52, 22 wrz 2015

Do góry
Ale maloVfotek dajesz...
Chyba sporo sie dzieje ? Pokaz zdjęcia rabat przed i po

Jakie brzozy planujesz ?
Ogród w Puszczykowie 00:07, 22 wrz 2015

Do góry
zabaewa napisał(a)
Cudnie to wszystko wygląda, zwłaszcza w tych trawach.
Asiu - Ty musisz zapomnieć o nieładzie wiejskiego ogrodu - to nie Twôj styl I powiem Ci, że nawet jak się uprzesz i zrobisz taką jedną rabatę, to i tak wyjdzie według wzoru matematycznego - co by do reszty pasowało
Ja mam dokładnie odwrotnie - nawet jak chcę coś zrobić pod sznurek to i tak wychodzi mi artystyczny nieład Nawet brzozy posadziliśmy w rządku po ... łuku

Ja czytam Twoje wpisy to jakbym siebie widziała hehe
To tak jak z zakupami- ciuchami, generalnie preferuje czarne kolory, gdy wchodzę do sklepu mowię sobie " dzis nie kupuje czarnego" wybieram ciuchy ide do przymierzalni... a w ręce same...czarne rzeczy :0 Tak samo mam z roślinami, obiecuję sobie teraz wsadzam rośliny prosto i w grupach.. W rezultacie ..oczywiście.. ani nie jest prosto ani nie jest w grupach..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies