Super, że chcesz powiększyć tę pierwszą rabatę, o to mi chodziło, żeby były większe. 12 metrów brzozowej to też niewiele. Brzozy urosną, wtedy perspektywa się zmieni, rabata wyda sie mała Moja ognista ma teraz 13, 14 metrów i już jest za mała, a ja mam mały ogródek.
Piwonie i anafalis to też ładne połączenie. No ja nie wiem, co Ty chcesz od liści piwonii, ładne masz
Zbiory pomidorów robią wrażenie Jak masz ich dość, to rób sałatki, za 2 miesiące zatęsknisz za ich smakiem
Piękna ta panorama jesienna z leżaczkami Widoku na brzozy zazdroszczę
Jakies cebule też mam, ale nie mam czasu ich wsadzić
Z ilością drzew nieźle A ja się boję kupować, że za dużo....
Trochę jeszcze dzisiaj przedłużyłam ten cypel jeden, ale nie można zbyt dużo, bo dalej jest cień rzucany przez duże drzewa.
Zakupy to najlepiej się robi z koleżanką forumową, nie z mężem! Mój zajrzał do szkółki w drodze do pracy na 5 minut. Nie wiem czy by wytrzymał ze mną 2 godziny wybierając drzewa. Wątpie
Zakupy super, mam te same brzozy i o dziwo byłaś z swoim M ja swojemu ciągle wmawiam , że drzewka wsadziłam nie na naszej działce, ale już jest postęp bo jak ostatnio mnie złapał z koszem i 120 cebulkami tulipanów to powiedział mi, że daruje mi tylko dlatego, że widzi, że mnie to odpręźa zatem zazdroszczę zakupów i męża zdjęcia super, widoki cudne, przestrzeń bardzo fajna, ja też widziałabym rabatkę w formie owalu
Tak, to są derenie, widziałam już wcześniej to zdjęcie. W ten sposób Agata z Ogrodu naturalnego pachnącego lasem podsadziła u siebie brzozy. Ślicznie to wygląda. A derenie łatwo się ukorzeniają Sylwuś i dość szybko rosną więc...
efekt z Red barona z brzozami bedzie bardzo krótki ...nie wiem czy warty uwagi .....
inspiracja pokazuje brzozy z dereaniami ....to na całą zimę zestaw 3-5 m-c nawet ...a red baron zaraz zrobi się suchy! (około 1 m-ca cieszy mocnym kolorem czerwonym )
Renatko Kombinujesz, kombinujesz.. A jak w końcu wykombinujesz, to nam oczy z orbit wyskocza Fajnie ze w końcu się przemoglas i drzewka kupiłaś! I to jakie śliczne! Też będę kupowala ciemne brzozy i ambrowca. Codziennie podgladam co u Ciebie słychać, no w końcu na tym samym etapie jesteśmy No i lubię Twoje fotki.
Brzozowa rabata fajna będzie!
Renia, to jeszcze żadne szaleństwo Raczej praktyka, która kiedyś, mam nadzieję, sprawi, że moje zdjęcia będą się podobały, tak naprawdę
Mój trawnik bardzo ucierpiał przez suszę. Nie mam zraszaczy, a sporadyczne lanie z węża jedynie podtrzymało go przy życiu
U mnie nie spadła kropla deszczu przez całe lato praktycznie, nie licząc kilku dni jakiś miesiąc temu kiedy niewiele popadało
ps. Werbena zagląda zza wiśni umbry
Niestety nie mam brzóz. Mój starszy uczulony
Piekny dojrzały ogród,harmonijny,pieknie skomponowany
Dzieki Tobie znalazłam dobrego "kompana"dla mojego jałowca kolumnowego Blue Arrow;posadziłam go niedaleko sadzonki brzozy brodawkowej Youngii-u Ciebie takie zestawienie super wygląda
Rozplenice wylecą pod brzozy, tam gdzie teraz są róże z bylinami.
Tam gdzie są marcinki też muszę poprzesadzać kila rzeczy. I zmienić kształt rabaty gdzie anabelki rosną.
A już jak ułożyć róże z bylinami w nowym miejscu? - głowię się non stop.
Z ganku wygląda to tak... Tam gdzie brzydki trawnik była kupa drewna do niedawna, muszę ziemi tam nawieź, wyrównać i na nowo trawę posiać.
Przez nierówności terenu musiałam zrobić jakby dwupoziomowe tarasy...
Z jednej strony...
Z drugiej strony...
Z tyły rabaty będą iglaki i trawy, które mają zrobić tło dla róż. Nie wiem gdzie kulę dam jeszcze?
Generalnie myślę o obwódce z szałwi przecinanej przetacznikiem ostroklapowym. Nie jestem niczego pewno, co wymyśliłam...