Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:33, 07 paź 2015

Do góry
Karabela napisał(a)
Anitka co ile masz sadzone brzozy? Ile juz rosną? Będę sadzic u siebie takie 3m ale dość waskie w porównaniu do Twoich

Co 1,5 metra Ja kupował niezbyt wysokie, nie miały 2 m, ale od razu miały wybarwiony pień i to zdecydowało.

Pozdrawiam
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:39, 07 paź 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Tam przy kulce wysunęłam rabatę ciut do przodu, sama ta część podniesione ma 8 metrów długości. Rabata z brzozami ma kształt nerki i 12 metrów długości. To chyba dużo? Między nini jest ścieżka z trawy o szerokości 4 metrów.

Powiększyć rabatę planuje tą na prawo, tak by wciągnąć w nią tulipanowca. Ale właśnie myślę, czy nie będzie za długa?

Super, że chcesz powiększyć tę pierwszą rabatę, o to mi chodziło, żeby były większe. 12 metrów brzozowej to też niewiele. Brzozy urosną, wtedy perspektywa się zmieni, rabata wyda sie mała Moja ognista ma teraz 13, 14 metrów i już jest za mała, a ja mam mały ogródek.
Piwonie i anafalis to też ładne połączenie. No ja nie wiem, co Ty chcesz od liści piwonii, ładne masz
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 09:26, 07 paź 2015

Do góry
Zbiory pomidorów robią wrażenie Jak masz ich dość, to rób sałatki, za 2 miesiące zatęsknisz za ich smakiem
Piękna ta panorama jesienna z leżaczkami Widoku na brzozy zazdroszczę
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:19, 06 paź 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
dobrze że kupiłaś jakieś drzewa ...a nie pojechałas po drzewa nakupiłaś cebul np

ogladalam znów spis drzew u Gabisi 32 szt na 4a ....to jest wyczyn ...musze zrobić analizę fotek ...gdzie ona to wszystko pomieściła

Jakies cebule też mam, ale nie mam czasu ich wsadzić
Z ilością drzew nieźle A ja się boję kupować, że za dużo....

Anda napisał(a)
No widzę, że robota wre Powodzenia i ładnej pogody życzę
A tam gdzie trawnik zniszczony, to nie warto przedłużyć rabatę zamiast nową trawę siać?

Trochę jeszcze dzisiaj przedłużyłam ten cypel jeden, ale nie można zbyt dużo, bo dalej jest cień rzucany przez duże drzewa.

Jana napisał(a)
Zakupy super, mam te same brzozy i o dziwo byłaś z swoim M ja swojemu ciągle wmawiam , że drzewka wsadziłam nie na naszej działce, ale już jest postęp bo jak ostatnio mnie złapał z koszem i 120 cebulkami tulipanów to powiedział mi, że daruje mi tylko dlatego, że widzi, że mnie to odpręźa zatem zazdroszczę zakupów i męża zdjęcia super, widoki cudne, przestrzeń bardzo fajna, ja też widziałabym rabatkę w formie owalu

Zakupy to najlepiej się robi z koleżanką forumową, nie z mężem! Mój zajrzał do szkółki w drodze do pracy na 5 minut. Nie wiem czy by wytrzymał ze mną 2 godziny wybierając drzewa. Wątpie
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:08, 06 paź 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
No masz trochę pracy...

No trochę

Kawa napisał(a)
super foty
prawa ręka bardzo pomocna

A jakże

kosolka napisał(a)
Renatko Kombinujesz, kombinujesz.. A jak w końcu wykombinujesz, to nam oczy z orbit wyskocza Fajnie ze w końcu się przemoglas i drzewka kupiłaś! I to jakie śliczne! Też będę kupowala ciemne brzozy i ambrowca. Codziennie podgladam co u Ciebie słychać, no w końcu na tym samym etapie jesteśmy No i lubię Twoje fotki.
Brzozowa rabata fajna będzie!

U Ciebie wszystko bardziej zaawansowane Kombinuje, kombinuje... Ciekawe czy będę zadowolona Ja też bywam u Ciebie często, ale mało piszę...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:58, 06 paź 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
nic sie nie przejmuj ...brzozek z dereniami tez bym nie robiła ...bo podobaja mi sie brzozy z białymi ulami u kondzia ..i byliny wkoło

a red barona nie lubię ...3 lata sie z nim męczyłam ...od taka sytuacja

A co się z nim działo?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:42, 06 paź 2015
Do góry
nic sie nie przejmuj ...brzozek z dereniami tez bym nie robiła ...bo podobaja mi sie brzozy z białymi ulami u kondzia ..i byliny wkoło

a red barona nie lubię ...3 lata sie z nim męczyłam ...od taka sytuacja
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:08, 06 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Tak, to są derenie, widziałam już wcześniej to zdjęcie. W ten sposób Agata z Ogrodu naturalnego pachnącego lasem podsadziła u siebie brzozy. Ślicznie to wygląda. A derenie łatwo się ukorzeniają Sylwuś i dość szybko rosną więc...

Kasiu , żeby mieć taki efekt z derniem, u mnie musiałabym w łące chaszcze dereniowe zrobić, a tam mają królować kwiaty, trawy będą dodatkiem
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:03, 06 paź 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
efekt z Red barona z brzozami bedzie bardzo krótki ...nie wiem czy warty uwagi .....

inspiracja pokazuje brzozy z dereaniami ....to na całą zimę zestaw 3-5 m-c nawet ...a red baron zaraz zrobi się suchy! (około 1 m-ca cieszy mocnym kolorem czerwonym )

Justynka , ale derenia tego nie mam , mam posadzone inne , ale w innym miejscu i innej koncepcji, a brzozy w łące kwietnej to i trawy tam pasują

W zimie to ja tam mało jestem tyle co babci leki i jedzenie zaniose i posiedzę z nią, po hektarach nie latam bo nie ma jak z reguły śniegiem zasypane
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 18:29, 06 paź 2015

Do góry
Zakupy super, mam te same brzozy i o dziwo byłaś z swoim M ja swojemu ciągle wmawiam , że drzewka wsadziłam nie na naszej działce, ale już jest postęp bo jak ostatnio mnie złapał z koszem i 120 cebulkami tulipanów to powiedział mi, że daruje mi tylko dlatego, że widzi, że mnie to odpręźa zatem zazdroszczę zakupów i męża zdjęcia super, widoki cudne, przestrzeń bardzo fajna, ja też widziałabym rabatkę w formie owalu
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 17:14, 06 paź 2015

Do góry
Anitka co ile masz sadzone brzozy? Ile juz rosną? Będę sadzic u siebie takie 3m ale dość waskie w porównaniu do Twoich
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 17:06, 06 paź 2015

Do góry
noemi napisał(a)
Sto lat od Cioci

Karabelcia, u Stefana są piękne brzozy , te co wiosną widziałyśmy, tylko wtedy nie były na sprzedaż. Zadzwoń zapytaj czy są jeszcze ...

znalazlam piekne w bk, nie pamiętam tych u Stefana. Warto zamienić? Te ladne proste doorenbos. Nie mam zastrzeżeń
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:34, 06 paź 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
efekt z Red barona z brzozami bedzie bardzo krótki ...nie wiem czy warty uwagi .....

inspiracja pokazuje brzozy z dereaniami ....to na całą zimę zestaw 3-5 m-c nawet ...a red baron zaraz zrobi się suchy! (około 1 m-ca cieszy mocnym kolorem czerwonym )

Tak, to są derenie, widziałam już wcześniej to zdjęcie. W ten sposób Agata z Ogrodu naturalnego pachnącego lasem podsadziła u siebie brzozy. Ślicznie to wygląda. A derenie łatwo się ukorzeniają Sylwuś i dość szybko rosną więc...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:20, 06 paź 2015
Do góry

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:57, 06 paź 2015

Do góry
Renatko Kombinujesz, kombinujesz.. A jak w końcu wykombinujesz, to nam oczy z orbit wyskocza Fajnie ze w końcu się przemoglas i drzewka kupiłaś! I to jakie śliczne! Też będę kupowala ciemne brzozy i ambrowca. Codziennie podgladam co u Ciebie słychać, no w końcu na tym samym etapie jesteśmy No i lubię Twoje fotki.
Brzozowa rabata fajna będzie!
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:49, 06 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Martuś a jak tam Twój trawniczek? może jakieś zdjęcie byś zapodała? ostatnio szalejesz z aparatem

PS Zdjęcie z werbenką zza brzozy extra

Renia, to jeszcze żadne szaleństwo Raczej praktyka, która kiedyś, mam nadzieję, sprawi, że moje zdjęcia będą się podobały, tak naprawdę

Mój trawnik bardzo ucierpiał przez suszę. Nie mam zraszaczy, a sporadyczne lanie z węża jedynie podtrzymało go przy życiu
U mnie nie spadła kropla deszczu przez całe lato praktycznie, nie licząc kilku dni jakiś miesiąc temu kiedy niewiele popadało

ps. Werbena zagląda zza wiśni umbry
Niestety nie mam brzóz. Mój starszy uczulony
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:25, 06 paź 2015

Do góry
Martuś a jak tam Twój trawniczek? może jakieś zdjęcie byś zapodała? ostatnio szalejesz z aparatem

PS Zdjęcie z werbenką zza brzozy extra
Ogród Dominiki 09:43, 06 paź 2015
Do góry
Piekny dojrzały ogród,harmonijny,pieknie skomponowany
Dzieki Tobie znalazłam dobrego "kompana"dla mojego jałowca kolumnowego Blue Arrow;posadziłam go niedaleko sadzonki brzozy brodawkowej Youngii-u Ciebie takie zestawienie super wygląda
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:21, 06 paź 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

O drzewkach myślę intensywanie, do przyszłego roku coś wymyślę
Tę rabatę będziesz teraz przerabiać?

Wszystko będę przerabiać

Rozplenice wylecą pod brzozy, tam gdzie teraz są róże z bylinami.
Tam gdzie są marcinki też muszę poprzesadzać kila rzeczy. I zmienić kształt rabaty gdzie anabelki rosną.
A już jak ułożyć róże z bylinami w nowym miejscu? - głowię się non stop.

Z ganku wygląda to tak... Tam gdzie brzydki trawnik była kupa drewna do niedawna, muszę ziemi tam nawieź, wyrównać i na nowo trawę posiać.

Przez nierówności terenu musiałam zrobić jakby dwupoziomowe tarasy...
Z jednej strony...

Z drugiej strony...

Z tyły rabaty będą iglaki i trawy, które mają zrobić tło dla róż. Nie wiem gdzie kulę dam jeszcze?
Generalnie myślę o obwódce z szałwi przecinanej przetacznikiem ostroklapowym. Nie jestem niczego pewno, co wymyśliłam...
Komendówka 22:50, 05 paź 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
Sylwio ścieżka piękna. Ja na razie nie wiem, rozglądam się co i jak. Brzozy były pewniakiem, bo oboje z mężem bardzo je lubimy. Podziwiam Cię, że te pomysły lęgną Ci się w głowie jak na zawołanie. Ja tak nie umiem. Jakiś feler mózgowy mam czy coś

Ubawił mnie ten feler nie podejrzewam go u Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies