Weekend na luzie a tu nagle tak pod wieczór
szybka akcja
tu była podobna akcja 2tygodnie wcześniej, bale stykały się po lewej stronie drabinki teraz tworzą trójkąt - trzeci bok to taras , powstało nowe miejsce na hortensje ogrodowe
i dlatego mało wędruję po innych wątkach bo tam dopieszczone i skończone a tu wciąż nieustający plac budowy ale ja tak chyba muszę bo inaczej się ....
Tak, fiołka trzeba sprytnie komponować bo nie jest caly rok ładny. Coć nie zawsze bo jak nie ma się slimaków to się pięknie trzyma, co widać pod ławką
W innych miejscach przeplatany jest z tojeścią rozesłaną, trzmielinami i tez jest super - tu cały szpaler wokół ścieżki
Pamiętasz, że to Bezik Teraz jest to Szogun co uprzykrza życie Luśce Taki prawdziwy Szogun.... czasem zwany gangsterem. Ale pomimo tego usposobienia to bardzo łagodny kot, jeszcze nigdy nie wyciągnął do mnie pazura nawet w zabawie. Za to cały czas by psocił.
Justyna w ten bałagan kocimiętkowy dosadziłam jak radziłaś 3 Hortensjew sumie to wykopałam tam tylko jeden rozchodnik.
Nie wiem czy coś widać ale już światło było kiepskie.
teraz dokładniej widać co masz tam posadzone. Tez dobrze by wyglądało. Perovska w miejsce rozchodników a te na sam przód rabaty od rozplenicy po lewej to tej trawki po prawej. Tylko wtedy to małe zielone(nie widzę dokładnie co to)musiałabyś przesadzić
Na dzisiaj już koniec. Pewnie nie szybko będzie okazja uchwycić tegoroczne rarytasy, zapadam w jesienno- zimowy sen
Chyba, że uporządkuję ten chaos w ogr.zim.
Justyna dosadziłam tam jedną Hortensję jeszcze.
A tu gdzie narysowałaś Perowskie to mam bordowe rozchodniki ale mogę je przesadzić a przód i posadzić Perowskie.
Dziś pracowita niedziela ledwo żyję ale prawie dokończyłam to co miałam na dziś zaplanowane.
Tu podzieliłam i posadziłam rozchodniki oraz kulki bukszpanowe. Kocimiętka czeka do soboty jest zadołowana
Nie wiem Asia czy nie nakombinowałam ale za Hortensjami bliżej traw dosadziłam 4 czerwone berberysy. One wiosną szybko startują to coś się będzie dziać nim Hortensje puszczą listki.
Zobaczę jak to wiosną będzie grało jak nie to przesadzę
Jak robiłam zdjęcia to już światło było kiepskie
Tak było
A tak po przesadzeniu rozchodników przed Hortensje kasy tam jeszcze za nimi sporo miejsca np. na Liatry.