Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje miejsce na ziemi -początek 21:24, 09 lip 2021

Do góry
Martuś firletke odkryłam że nam po wizycie u Zuzi Antracyt.Rudbekie są chyba wieloletnie u mnie się sieją.Nam u siebie bo różnorodność roślin fajnie się porozrastały...a niektóre to moje wychowane z patyczków np.hortensje
Dębowe zakątki 21:24, 09 lip 2021

Do góry
AgataM napisał(a)
Ilość host imponująca. Do tego masz piękne i zdrowe nasadzenia. Moje marzenie.....
Kolekcja liliowców ....niesamowita!
Masz bardzo bogaty, piękny ogród, który bardzo często odwiedzam, ale z wpisami u mnie ostatnio bardzo trudno. Doba za krótka
Pozdrawiam .....

Agatko dziękuję , mam słabość do host
A różnorodność roślin bardzo lubię
Zam to bardzo bobrze doba za krótko na to wszystko co się chce

Liliowcowych kwitnień codziennie przybywa
Lubię ten czas jak liliowce kwitną

Podwórkowa rehabilitacja 21:22, 09 lip 2021

Do góry
Ptasi gaj 21:21, 09 lip 2021

Do góry
Milunia tomjestvta róża wrzosowa fotki z 2019 r. Z zeszłego roku nie mam. Widocznie już nie było czego focic bo słabo kwitła.

To jest 2017 rok jak rozkwita. To nie jest róż to jest wrzosowy kolor jak u Novalis. Dla porównania po prawej Novalis zrobiona w cieniu.
Oczywiście inny układ i kształt płatków, ale jest pełna.

Podwórkowa rehabilitacja 21:19, 09 lip 2021

Do góry
Przedogródek mam w głównie obsadzony runianką i tawułką Vision in Red.
Ta druga zaczyna swój spektakl.

Podwórkowa rehabilitacja 21:15, 09 lip 2021

Do góry
Witam się podeszczowo
Dziękuję za wirtualne odwiedziny.
Basiu te ławki są w kolorze huśtawki a jak się zestarzeją będą jeszcze fajniejsze. Pod warunkiem, że się nie rozpadną, bo jakościowo to nie za bardzo są.
A stół to moja ręczna robota, nogi od stolików klubowych a blat to deska sosnowa, ryflowana przeze mnie i postarzana.

Chciałam napisać, że podróże kształcą
Moja wizyta u Danusi zaowocowała zakupem 3 krwiściągów delikatnych i 3 wiązówek błotnych. Dodała odwagi do uzupełnienia luczek, bo wcale nie mam za gęsto.
I tak czosnki Globemaster miały swoją przestrzeń ( 16 sztuk blisko siebie) a teraz jest tam pusto.
A nie, było pusto bo posadziłam tam 2 krwiściągi i wieczornik damski.

Po białych czosnkach też jeden krwiściąg. Musiałam bardzo uważać, żeby nie uszkodzić cebulek.

Wycięłam serduszkę okazałą różową i dopiero zrobiła mi się dziura.
Liczę, że Proso Rózgowe Warrior na tym skorzysta.
Nawet go nie widać.

Wiązówka poszła pod balkon.
Miejsce kłopotliwe, bo wypadły już stamtąd hortensje ogrodowe i tawułki.
W tym roku posadziłam Kokoryczkę i właśnie wczoraj wiązówkę.
Powojnik - Clematis 21:13, 09 lip 2021

Do góry
Martyna2105 napisał(a)
Dzień dobry.
Kupiłam ostatnio dwa powojniki i nie było informacji o odmianie?Czy orientuje się ktoś jak nazywają się te klematisy ? Ze względu na brak nazwy nie wiem jak się nimi zajmować i czy nadają się do pojemników .

Wyglądają na wielkokwiatowe ale nazwy odmiany nie wiem. Viticella mają mniejsze kwiaty. Może zapytać u sprzedawców powojników np wysłać zdjęcie do
e-clematis? Nie wiem czy dobrze pamiętam nazwę tej szkółki z powojnikami.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 21:06, 09 lip 2021

Do góry

Taki pustynnik mi wyrósł nawet nie wiem skąd .Siedziało coś bidnego przesadziłam bochcialam sprawdzić co to no i jest.

Muszę go zaznaczyć zeby go nie uciachać jak zaniknie.
Ogród w dolinie 20:55, 09 lip 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Po drodze do pracy mam punkt sprzedaży bylin i traw, dziś zajechałam tam, żeby popatrzeć i wyszłam z 3 hakone greenhils Mam na nie pomysł.
U Wioli wyczytałam, że nadają się na słonko i sadzić co 70 cm. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Bardzo fajne zakupy
Dobrze, że u Ciebie rośliny są prawidłowo opisane. U mnie najczęściej to zgadywanka.
Ogrodowe wariacje 20:52, 09 lip 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Róże kwitną wszystkie i mam już faworytki

Hej Nadrobiłam zaległości Muszę zacytować te wszystkie zdjęcia różanki, bo jest piękna. Stwierdzam, że dużo ładniejsza niż moja. Z tym zbieraniem płatków to już w przyszłym roku zaczniesz tego nie lubić.
Odnośnie stipy to zaczynam się zastanawiać czy to dobry pomysł na różance. W pierwszym roku najładniejsze, a w drugim wielka i się pokłada. Mam pełno siewek, które wyrywam, bo całkowicie by zjadła róże.
Choroby i szkodniki lip, lipa - Tilia 20:50, 09 lip 2021

Do góry
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:47, 09 lip 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kwadraty ładniejsze teraz

Tak, to prawda. Wiosną kwadraty były w kwiatach a teraz są delikatne, zwiewne i piękne. Fajne jest to, że są takie zmienne, o każdej porze roku zachwycają czym innym. I te rzeźby w nich zatopione, cudnie.
Podwórkowa rehabilitacja 20:40, 09 lip 2021

Do góry
ryska napisał(a)
Dokupiłam dziś takie dwie ławeczki

Reniu, zakupy super. Ławeczki pasują do stołu, może kolorem mniej ale stylem ok. Piękny kącik wypoczynkowy masz.
Działeczka Asi :) 20:40, 09 lip 2021

Do góry
Mam rabatę z trzema miłorzębami piennymi.
Rosną na niej jeżówki w różowym kolorze i berberysy Bagatelle.
Pomiędzy nimi rosła Sesleria jesienna, która rozrosła się tak, że zagłuszyła jeżówki i berberysy. Dzisiaj wykopałam Seslerię.
I teraz mam dylemat, co wsadzić zamiast traw pomiędzy berberysami. Miejsca około 50 cm. Coś, co nie rozrośnie się bardzo i nie zagłuszy tego, co rośnie Miejsce słoneczne.
Zdjęcie kiepskie, bo było już późno. Z jednej strony

i z drugiej strony

Tajemniczy Ogród 20:34, 09 lip 2021

Do góry
A po powrocie zastałam busz, który wymyka się spod mojej kontroli I nie chce mi się wcale z nim walczyć. Mówi się trudno, będzie busz Mam lenia w takie upały, może róże przytnę

Nie umiem Alden zrobić zdjęcia, a ona jest po prostu jest cu-dow-na.

Osiedlowy ogródek 20:30, 09 lip 2021

Do góry
Takie mini różyczki kupiłam sobie na balkon
Nawet trochę pachną
Później posadzę do gruntu, te mini różýczki ostatnio ładnie się przyjmują w ogrodzie, już dwie tak posadziłam i ładnie rosną

Tajemniczy Ogród 20:29, 09 lip 2021

Do góry
Tajemniczy Ogród 20:25, 09 lip 2021

Do góry
Kasiu, pierwsze zdjęcie dla Ciebie: Leonardo da Vinci - z końca czerwca, teraz przycięłam i czekam na kolejne kwitnienie.

A kolejne już dla porządku, żeby zatrzymać koniec czerwca. Na początek strażnik(demolka)ogrodowy:
Jeszcze nigdy nie miałam tak wysokich naparstnic - urosły ponad dwu metrowe Grzecznie, pod białą magnolią wysiały się malinowe, a pod Susan same białe
Przedziwny Ogród 19:54, 09 lip 2021

Do góry
Waclaw napisał(a)

To chyba gipsówka? Piękne, dorodne rośliny. Co robisz, że one "stoją"? Ja swoją muszę podwiązywać ale nie wygląda tak efektownie.

Tak to jest gipsówka. Na zdjęciu jeszcze sama stoi, jedynie murki z kamieni je podpierają. Zaraz potem był deszcz i ją położyło. Wbiłam więc metalowe cienkie rurki i i podwiązałam sznurkiem.

Ogród w remoncie 19:48, 09 lip 2021

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies