Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Biało różowy ogród za płotem. 11:02, 25 wrz 2015

Do góry
Sebek i przywołałeś brzozę z lasu strasznie chciałem posadzić je w orodzie, ale boję się, że wypiją całą wodę, a na tej rabacie niestety jest gorsza ziemia niż po drugiej stronie gdzie jest trochę gliny, a możeeee... by tak jednak się zdecydować na 3 brzozy po przeciwnej stronie zamiast grabów Fastigiata, a graby posadziłbym na omawianej rabacie bardziej słonecznej.

Kurcze no ładnie by wyglądała ta cześć z takimi białymi pniami i ciemnymi liśćmi, w końcu runianka, hosty, Ice Dance czy Hakonechloa wytrzymają mniej wody, a mają płytki system korzeniowy na dodatek będzie nawadnianie. Chcociaż będą one od strony zachodniej i nie wiem czy zbyt dużo cienia nie zrobią... ale to wszystko skomplikowane.

Reszta propozycji również bardzo cenna, można na Ciebie liczyć

Marzenko żeby to jeszcze było takie proste a teraz jeszcze buki chodzą mi po głowie, jednak wolałbym większy ogród
Metamorfozy ogrodowe 10:36, 25 wrz 2015

Do góry
Warmia napisał(a)

Super to wszystko zrobiliście , a będzie jeszcze lepiej.

Dzięki, mam nadzieję, że jak urośnie to będzie widać efekt.
W przyszłym tygodniu dojdą jeszcze brzozy w łące kwietnej- taki lasek brzeziniak
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:17, 25 wrz 2015

Do góry
SiakowaDzięki że zajrzałaś. Drzewo raczej jednopienne ale grujecznik raczej mi tam nie pasuje troch rozlazły jest i jakoś mi nie pasuje tam blisko tych grabów. Placyk jest mały bo większy będzie w innej części ogrodu tam gdzie ten kwadrat i tam planuje zagajnik brzozy, stipy buksy kulki werbena i może rozchodniki :
Odnośnie dokładnych wymiarów to musze pomierzyć może w sobotę mi się uda jak mały będzie spał.
Z tym drzewem to ciężko będzie się na coś zdecydować. W ogóle się nie znam na drzewach.
Małymi kroczkami do celu... 07:31, 25 wrz 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
to jeszcze w rozsądnej cenie kilka można kupić
teraz się zastanawiam gdzie u mnie w ogrodzie by dobrze wyglądały te brzózki ogólnie drzew nie sadzę bo już ich mam mnóstwo na działce ale takie brzozy warto by było mieć.

Tak tylko jak to ze mną bywa, czekałam do ostatniej chwili i kupiłam ostatnia mam nadzieję,że na wiosnę im jeszcze przyjdą. A ja u siebie póki co mam dwa drzewa magnolie i klona, także mi ich brakuje zdecydowanie.

Czemu nie założysz własnego wątku????
Małymi kroczkami do celu... 07:10, 25 wrz 2015

Do góry
to jeszcze w rozsądnej cenie kilka można kupić
teraz się zastanawiam gdzie u mnie w ogrodzie by dobrze wyglądały te brzózki ogólnie drzew nie sadzę bo już ich mam mnóstwo na działce ale takie brzozy warto by było mieć.
Małymi kroczkami do celu... 07:05, 25 wrz 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
u mnie to w ogóle nie ma wyboru jeśli chodzi o miskanty :/
kiedyś pytałaś o brzozy teraz mi sie przypomniało ja mam z lasu przywiezione zwykłe, chociaż bardzo podobają mi się pożyteczne no ale jak na razie nie mam pomysłu gdzie bym mogła je posadzić

Ja właśnie mam pożyteczna odm. Doorembos, ona jest z piękną biała korą i ta przywieziona z lasu na pewno z tamtąd przeniosę i jak już będa miały być brzozy to na pewno te pożyteczne, zastanawiam się jeszcze czy dać 3, czy 2 jedna tam gdzie jest, a druga z drugiej strony, wtedy hortki byłyby na środku a po bokach właśnie Brzózki.

A co do miskantow u nas wybór spory, chociaż gracki nie mogłam dostać,a jak już dostałam to jakieś żółte i dziwne. Mam nadzieję,że w przyszłym roku dojdą do siebie, bo są piekne jak są zielone
Małymi kroczkami do celu... 06:49, 25 wrz 2015

Do góry
u mnie to w ogóle nie ma wyboru jeśli chodzi o miskanty :/
kiedyś pytałaś o brzozy teraz mi sie przypomniało ja mam z lasu przywiezione zwykłe, chociaż bardzo podobają mi się pożyteczne no ale jak na razie nie mam pomysłu gdzie bym mogła je posadzić
Biało różowy ogród za płotem. 23:44, 24 wrz 2015

Do góry
Skoro obok jest lawenda i kocimietka to może zrób kostkę z cisa, bukszpanu, kosodrzewiny, irgi?

A ma drzewa może brzozy Fascination lub inne tego typu by się nadały?
Ogród wyrozumiały 22:50, 24 wrz 2015

Do góry
Ale dzialasz Kobietko
Aż musialam się bardzo skupić, coby wszystko ogarnąć. A o tej porze to dla mnie nie lada wysiłek
I wyszło mi, że do mnie najbardziej przemawia wersja z miskantami w tle, przed nimi red barony i kulki z ice dance. barony z miskantami - sprawdzone, śliczne rozwiązanie, ice dance z bukszpanem również. Przód będziesz miała zawsze - całorocznie zielony, a trawy sezonowo. Ale one będą w tle , no i brzozy nad nimi, więc wiosną nie będzie źle

W naszym centrum takie pustki? Mi zamknęli punkt w Białej, buu. Można tam gdzie hurt mają zakupić teraz, ale jakoś nie lubię tam bywać...
Zaczątek ogrodu 21:42, 24 wrz 2015

Do góry
as226 napisał(a)

Brzozy będą, tylko w tej sytuacji np 5 zamiast 7

Nie wiem dlaczego , ale widziałam trzy doniczki, więc sądziłam, że będą 3 brzozy. Dopiero teraz się przyjrzałam, że jest więcej doniczek.
Gapa ze mnie
Pięć sztuk powiadasz.... spoko
Zaczątek ogrodu 21:24, 24 wrz 2015

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Asia......... nie redukuj !!! Trzy brzozy to wg mnie takie minimum. Może wysuń je lekko do przodu (albo chociaż jedną na przód), ciachnij trawnik, ale brzozy zostaw plisss

Brzozy będą, tylko w tej sytuacji np 5 zamiast 7
Zaczątek ogrodu 20:40, 24 wrz 2015

Do góry
as226 napisał(a)

Na pewno nie mam tam po 3 m muszę zredukować ilość drzewek w takim razie dzięki

Asia......... nie redukuj !!! Trzy brzozy to wg mnie takie minimum. Może wysuń je lekko do przodu (albo chociaż jedną na przód), ciachnij trawnik, ale brzozy zostaw plisss
Ogród wyrozumiały 18:48, 24 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
a moze kilka kulek bukszpanowych riznej wielkosci miedzy brzozami...jak piłki....
i jeszcze troche red barona tam gdzie znak zapytania...

albo berberysy kulkowe czerwone...

Jak kulki bukszpanowe dam pod brzozy to, to co posadzę z przodu pewnie mi je zasłoni.Za znakiem zapytania w prawo idąc rosną kulkowe admirationy...

Komendówka 15:54, 24 wrz 2015

Do góry
Witaj Roma fajny masz ten kawałek "nieba" Chyba jest to bardzo spokojne miejsce z klimatem Płot świetny, a marzenia są po to by je spełniać pomału pomału i będziesz mieszkać w nowym domu. Brzozy Dooorenbos są najpiękniejsze z brzóz nawet dziś byłam u siebie w leśniczówce zobaczyć za brzozami, ale maja tylko zwykłe. Pozdrawiam
Małe brzózki 15:00, 24 wrz 2015

Do góry
Kochani! Dostałam właśnie od znajomego leśnika 20! sadzonek (40-45 cm) brzóz. Prosto ze szkółki leśnej. Sęk w tym, że mąż kupił już 20 brzózek doorenbos na zagajnik. Sadzonki to zwykłe brzozy, nie każdy takie chce, ale może komuś się przydadzą. Szkoda maluchów.
Ogród wyrozumiały 13:14, 24 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)

Noooo może kiedyś będzie
Tylko Polinko tu się dyskusja toczy ile miskantów ML pod te brzozy i w jakiej konfiguracji i w ogóle...więc porady mile widziane , a Ty tak szybko uciekasz ......

W kwestii planowania już się nie odzywam, namieszałam dzisiaj tu i tam i teraz tylko będę podziwiać

Mam ML połączonego z berbeysem Orange Rocket i jak dla mnie fajnie się komponują.

Ogród wyrozumiały 13:06, 24 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ale masz piękne brzozy! I jeszcze żwirek do tego...ach będzie ślicznie

Noooo może kiedyś będzie
Tylko Polinko tu się dyskusja toczy ile miskantów ML pod te brzozy i w jakiej konfiguracji i w ogóle...więc porady mile widziane , a Ty tak szybko uciekasz ......
Ogród wyrozumiały 12:59, 24 wrz 2015

Do góry
Ale masz piękne brzozy! I jeszcze żwirek do tego...ach będzie ślicznie

Ogród wyrozumiały 12:53, 24 wrz 2015

Do góry
I czy miskanty posadzić w rządku czy porozrzucać wśród brzóz tak krzywo jak brzozy ?
Ogród wyrozumiały 12:52, 24 wrz 2015

Do góry
Już...

Chciałabym żwirkiem otoczyć tylko te 4 brzozy a tę piątą co jest tak dalej od nich już nie ,bo tam by berberysy przeszkadzały .......

Wyglada jak by były 3 brzozy ale są 4 jedna się nieco chowa za koleżanka swoją
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies