Dębolistna króluje.
Hosty to też moje ulubione rośliny, chociaż niektórzy znajomi mówią; "Znów tą kapustę sadzisz" Zrobiłyśmy raz z córką gołąbki z liści host, niezłe, ale nie rewelacja, dość mdły smak.
Piękne masz liliowce i lilie.
Tak się spinam i główkuję jak zmienić moją rabatę kuchenną bo choć lubię jej zmienność wiosną to w rzeczywistości denerwuje mnie że nie ma jednolitej obwódki. Myślałam o obwódce cisowej ale nigdy się jej nie doczekam z moich patyczków, więc przyszła mi do głowy turzyca palmowa. Mam jej sporo w ogrodzie, szybko startuje wiosną ( w marcu), szybko rośnie, można ją ciąć w sezonie. A wysokością pasowałaby do hortensji bo one dołem gołe są.
Inspiracja mnie natchnęła
Przy takiej rewolucji wiele roślin musi znaleźć nową miejscówkę Znowu będzie u mnie monotematycznie,ale przynajmniej bezobsługowo. Poza tym trawa zgubi spadek terenu który mnie ciągle denerwuje i będzie bardziej pasowała wysokością do hortensji bardziej niż wszystkie niskie roślinki. Jakieś kwiatki do turzycy wymyślę zanim hortensje Silver Dollar będą kwitnąć.
Dodam jeszcze źe nie łatwo tam z roślinami bo jest bardzo mokry teren, to najniższa część ogrodu.
To fajnie, że twoje dębolistne mają stałą miejscówkę. Moja rośnie tutaj od początku.
Na patyku też ciekawe prowadzenie hortensji dębolistnej
Ona ma duże piękne kwiaty i jak widać kwitnie wcześniej od innych hortsnsji.
Ale z samych liści też jest bardzo dekoracyjna
Szkoda, że burza złamała ci kwiat.
Na drugi rok powinno być ich więcej
Och cieszę się, ze bukiet ci się spodobał. I dziękuję za te miłe słowa.
Hmm może i nie doceniam co we mnie siedzi. To prawda.
Próbuje rozwijać moje pasje i to co lubię
Tylko czasu na te hobby mało, za mało. Jak na razie.
Malujesz jeszcze ??
To ja dziękuję piękną kompozycję stworzyłyśmy, aż żal rozsadzać
Teraz już czekam na deszcz i dumam nad swoimi zmianami, ogrom przesadzania jak u Ciebie
Niezłe „trochę” ale to zdjęcie mnie rozbroiło. Coś pięknego. To ozdoby ogrodowe czy żywe z Red Baronami? Aga, masz dar do łączenia roślin i ich fotografowania. Idę do Ciebie na kurs Róże, hortensje i jeżówki - wszystko zachwyca. O jakiej porze najbardziej lubisz fotografować?
Mój pomocnik zdecydowanie nie ułatwiał mi zadania. Rejtanem się kładł i mówił że te trawy tam powinny zostać
Zdjęcia blade, bo rano nie ma tam słońca, a wczoraj byłam zbyt padnięta żeby pocić "po"
Przełamany rząd seslerii, wykopałam co drugą żeby nadać lekkości
Sanquisorba Lilac Squirrel obok fioletowego rozchodnika Karfunkelstein
Jak zakwitnie będzie cudo.
Później może uda mi się lepsze fotki zrobić. Choć na telefonie wyglądają fajnie, bardzo tracą na jakości po wstawieniu.
Helen
Ja jestem cały czas ale najmniej u siebie ,jakoś nic się u mnie nie dzieje to nie ma co pokazywać
Dobiero na jesień czeka mnie sporo pracy i planowania co mnie już przeraża ,bo ja to ciemna masa przy projektowaniu jestem
Aniu ta róża to jakaś Perska ,tak przynajmniej pani w szkółce mi powiedziała
Ale faktycznie jest cudna ,zdrowa cały sezon ,sama się czyści i kwitnie jak szalona ma może z 1m wysokości
Dzięki za komplementy