Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:48, 10 maj 2014

Do góry
beta napisał(a)
cudny kolor ma ta żurawka powyżej...no a trawa....można pozazdrościć...i zazdroszczę

Ona rzeczywiscie wiosna i latem jest bardzo intensywna, na jesieni troche plowieje A trawa naprawde wcale nie jest taka super Slowo

Mirka napisał(a)
Bociek właśnie jestem na kominach u Ciebie i buszuję po waszych ogrodachZ
mojego.pozbywam się na razie.chaszczy i robię sadzonki np.z werbeny.dobrej nocki życzę

Oj musze i ja chwasty ograniczyc poki male Z moich wysiewow nic nie wyszlo. Rozsiewalam werbene, jezowki i dzwonki irlandzkie. Nic nie wzeszlo Tym bardziej podziwiam Twoje dokonania

Marzena2007 napisał(a)
Kasia do kiedy dzielisz trawy. Podzieliłam carex frosted curls, dadzą radę....

Mysle, ze sie pozbieraja, chociaz ja dziele wczesna wiosna jak przycinam, albo jesienia. Frosted curls jest dosc mocna, wiec sadze, ze powinna dac rade, ale pewnie bedzie chorowac. Tylko jak Ci w razie czego przyzolknie to nie wyrzucaj od razu

Kindzia napisał(a)
Kolejne pytanie do fachury...tym razem od innej fachury Dziewczynki, Wasza wiedza i doświadczenie jest bezcenna A reszta korzysta

Buziaczki Bociuchna

Oj Kasia, nie przeceniaj mnie, naprawde. Ze mnie fachura, jak z koziej d... traba jerychonska

Buziole

Gocha napisał(a)
Witam. Cudny ogród. Wpadłam i chciałabym zostać na stałe w celu czerpania wiedzy- oczywiście jeżeli można- zanaczam i będę zaglądać. Pozdrawiam

Gosiu, witaj, rozgosc sie Zapraszam serdecznie. Pozdrowka i dzieki za mile slowa

ana_art napisał(a)
Kasia czy Ty masz miskanta gnom? widziałam je pierwszy raz u nas i dumam co to za typ

Nie, gnoma nie mam i nic o nim nie wiem

Urszulla napisał(a)
Boćku, potwierdź mi trawy na zupełnie suche stanowisko, tzn. pod zadaszeniem gdzie nie pada:
Carex buchanani i Stipa?
a inne?

Ula, oprocz podanych przez Ciebie kostrzewy Poza tym trzcinniki, proso rozgowate, owies wieczniezielony i cala masa innych

ewa004 napisał(a)
Bociusiu buziaczki zostawiam

Ewulek, cmokasy

Magda_ napisał(a)

zrób pięknie ten kawałek działki bo ja mam identyczny to będę mogła zalukać od ciebie

Hahaha, Magda Tu juz duzo robic nie bede Tylko najnizsze pietro, ale nie wiem czy w tym roku

Bogdzia napisał(a)
Fajne cisy i czerwone żurawki, kolor obłędny.Pozdrówka.

Dzieki Bozenko Pozdrowionka
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:27, 10 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyleciałam za rozpoznanie podziękować
Nie chlasta się buchanani? Trochę ją przycięłam...

Ale cisiory!!! Humor lepszy po takich zakupach

Futerko trochę urozmaicenia w swoim kolorze po prostu wprowadzić chciało

Cala przyjemnosc po mojej stronie Mozna ciutke przyciac, ale Twoja jest przycieta bardzo dobrze, juz jej nie ruszaj, niech nabiera mocy

Cisy nie sa duze, ale za to byly w dobrej cenie i swietnie ukorzenione

Futro jest niemozliwe, uwielbia tarzac sie w weglu. Kiedys sie zastanawialam co on taki brudny przychodzi, az niechcacy go przydybalam na tym niecnym procederze jak sie kotlowal w weglu u sasiadow

ana_art napisał(a)
Kasiula będzie dobrze

Nie ma innej opcji Dzieki Aneta

JulkAd napisał(a)

Szef kontrolingu the best, ale tło jakie ma za sobą pikne, a trawa.......fiu, fiu, fiu...dopieszczona

Trawka tak tylko na zdjeciu wyglada. Mam bardzo zachwaszczony trawnik i sporo pustych plackow. Musze zrobic oprysk i dosiewke, ale na oprysk pogoda nie ten teges, bo pada, albo jak nie pada to wieje. A dosiewki nie moge zrobic, bo ciagle zapominam kupic nasiona

agata19762 napisał(a)
no właśnie miłego wieczorku

Wlasnie zaleglam i lapie oddech po baaaaaardzo intensywnym dniu Milego wieczorku

Anita1978 napisał(a)
"I klon, ktory na haslo przymrozek dostaje ataku smiechu "
Szkoda że u mnie moje klony nie mają takiego poczucia humoru.....

Przykro mi, ze kloniki Ci przysparzaja bolu glowy. Moj ma bardzo cieplo i zacisznie, moze dlatego nie mam z nim problemow

gierczusia napisał(a)
Szef kontrolingu brzmi dziwne znajomo ... Choć ten co ja go znam wygląda ciutek inaczej

Ja walczyłaś z opuchlakami , bo nie wiem czy dam radę się tak daleko cofnąć.... Ja rąbałam owadofosem a potem po jakimś czasie dałam kolejny raz larvanem czekając jak najdłużej ,żeby po przymrozkach było .....

To już był 3 sezon zestawu tych preparatów i muszę przyznać ,że moja laurowiśnia i bluszcz zaczęły niezłe szaleć

Niestety moj klon odszedł do krainy wiecznych lówów

Buziaki

Eluska, wykopalam zurawki i czyscilam, czyscilam, przekopywalam ziemie i znowu czyscilam, ale... sporo musial zdzialac kret, bo tam bylo strasznie zryte. Zurawki powoli, ale zbieraja sie, musze im zapodac florowitu. Nie wyrabiam na zakretach ostatnio...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:53, 10 maj 2014

Do góry
Nula napisał(a)
Aneta to coś żółte przy żurawkach to runianka bo niedowidzę
nie wiem o co dokładnie pytasz ale myślę ze o trzmielinę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:52, 10 maj 2014

Do góry
BasiaWol napisał(a)
Ależ pięknie ci się udała twoja walka z ugorem!! Podziwiam kwitnące i nie mogę się nadziwić, no bo rozumiem Wrocław a tu Łomża i wszystko cudnie kwitnie. U mnie jeszcze pąki , choć na zachód od Puław...pozdrawiam.Basia
dziękuje Basiu z racji tej roZnicy pogodowej tulipany u mnie chyba wolniej przekwitają, póki co od miesiąca cały czas kwitną tulipanki i jeszcze przynajmniej z tydzień kwitły będą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:49, 10 maj 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
Rany pięknie u Ciebie ...wiem że powtarzam to już setny raz.....najpierw mnie zadołowałaś ilością tulipanów ...teraz powaliłaś czosnkami ......niewiem czy przeżyję do końca roku....co ty Tam jeszcze masz w rękawie....kiedy Ty to wszystko wsadziłaś kobieto??
Nie no wprosiłabym się na kawę ...żeby to na żywca obejżeć ale za daleko ..
żeczy nie możliwe siedzą tylko w naszych głowach, wszystko jest do zrobienia
Czosnkow mam duuużo, te które pokazuje sa stare, tzn na starej rabacie, mam jeszcze ponad 40 na rabacie przy tarasie i przy rabacie z vanilksmi białe jak dmuchawce, później to nuuuuda nic sie nie dzieje no poza hortensjami i kilkoma bylinami. Podbudowę pod kostkę od frontu tez mam jak na tira, od tylu domu pilnowałam by mi takiego cudactwa nie zrobili...
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:04, 10 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ale ładne te różowe orliki
zreszto wszystko u Ciebie ładne

Orliki dopiero zaczynają.... a deszcz pada... i nici z prac w ogrodzie.. trzeba odgruzować domek.. jemu też sie należy

Mi osobiście najbardziej podobają sie te pełne granatowe... słabo go widać, bo robiłam kwiat rh... Nowej Zembli... i kwiat nie wyszedł, ale orlika widać..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:37, 10 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a ten imago to po jakim czasie się pojawia? bo ja siem gubię już w natłoku informacji

Wg mnie po ok 3 latach.... Czyli dokładnie wiem kiedy je sobie wkopałam do ogrodu....jesienia 2011 sadziłam mojego wielkiego rodka love song... A wiosną 2012 elite.. Oba już nie istnieją w moim ogrodzie...
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:48, 09 maj 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:48, 09 maj 2014

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:33, 09 maj 2014

Do góry
Danusiu widzę, że się doczekałaś czarnych i białych tulipanów
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:27, 09 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Danusia.. Matka Chrzestna jak sie patrzy... i ja co patrzę, to trudno nie myśleć o Tobie. BO chociażby miłorząb czy przepiękny grujecznik, rabata frontowa.. prezentowe narzędzia.... toć ja codziennie na to patrzę lub tego używam... i dzień zaczynam od Forum i kończę dzień na forum.... a Forum to Twoje udane dziecko, z którego możesz być dumna.

Martwiłaś sie o tulipany.. ..ciemnieją... Jak nie lubię ciemnych kolorów to ciemne tulipany pokochałam... nigdy bym takich nie kupiła gdyby nie forum
Nigdy bym nie wyrzuciła przedogródka... a dzięki tobie ma schludnie przed wejściem.... obwódki bukszpanowe to też przecież zaczerpnęłam od Ciebie.. i kulki bukszpanowe.... i kulki cisowe, żywopłot z cisa osłaniający szklarnię.. i nawet czerwonego buka kupiłam by w przyszłości zasłonił słup.... i to, że bukszpany trzeba ciąć by były ładne... Na spotkaniu przycięłaś kawałek obwódki.. jaka ona piękna teraz... szkoda, że nie uciachałaś wszystkiego... ale może i dobrze, bo na forum pokazuję różnicę w bukszpanie ciętym zaraz po posadzeniu i nie cięty...

I tak można bez końca...

No i nauczyłaś mnie, że czasami do foto pasuje zejść do parteru

nic dodać, nic ująć...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:17, 09 maj 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

To są "Blushing Lady" albo "Elegant Lady" chyba?
Jeżeli bardzo wysokie i z Lidla…
Tyż je mam

tak to one
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:16, 09 maj 2014

Do góry
kamilcia_w napisał(a)

Ale tu u Ciebie pięknie....miłego dnia
dziękuję, mi też się podoba, dzień był miły
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:15, 09 maj 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Ania nie pamiętasz może jaką hostę masz przy stożkach bukszpanowych przed domem? Ona chyba z małych, nie bardzo rozrasta się ?

pamiętam
to biało-brzeżna hosta patriot
Lecę w kulki... 23:12, 09 maj 2014

Do góry
dziękuję, spokojnie u mnie jeszcze dwa dni temu były przymrozki... po weekendzie będę działać doniczkowo
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:09, 09 maj 2014

Do góry
a ten imago to po jakim czasie się pojawia? bo ja siem gubię już w natłoku informacji
Lecę w kulki... 23:06, 09 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu głowa do góry
powiedz mi te gigantyczne kwiaciory w skrzynkach to petunie czy surfinie i ile ich sadzisz w skrzynce?

Dodatkowo ilustruję poprzednie słowa fotkami...

doniczka 80 cm...

i przepraszam, że tak długo czekałaś na odpowiedź....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:05, 09 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Takie u mnie byly. Przegooglalam net i nie wiem czy to imago???
oooo fuj
Lecę w kulki... 22:42, 09 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu głowa do góry
powiedz mi te gigantyczne kwiaciory w skrzynkach to petunie czy surfinie i ile ich sadzisz w skrzynce?

Kwiaciory...to surfinie.
Ja oszczędna...więc jedną na 60cm doniczkę
dwie na 80 cm
trzy na 100 cm
Kiedyś sadziłam gęściej....ale u mnie lepiej rosną jak mają więcej powietrza i miejsca...
Pozdrawiam Aniu....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:16, 09 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
takich nie widziałam, w necie też przeważnie sa albo te małe i dorosłe nie widziałam nic pośredniego, ale ile dorosłych wytłukłam w ciągu ostatniego tygodnia...

Takie u mnie byly. Przegooglalam net i nie wiem czy to imago???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies