Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Mala_Mi 21:04, 09 maj 2014

Gardenarium napisał(a)

Rewelacja.... i już nie jestem pewna, czy tak bardzo mi się podoba moje zestawienie z żółtym...
AgnieszkaW 21:07, 09 maj 2014

Jakie cudne te czarne i białe tulipany Pozdrawiam Danusiu cieplutko
Mala_Mi 21:17, 09 maj 2014

Danusia .. mam kwiaty w Twojej kolorystyce.. ... zastanawiałam sie czy je trzymać ,czy nie, ale zostają... tylko przesadziłam..
Posta potem usuń, albo ja to usunę by nie zaśmiecać ci wątku... u mnie trudno coś odnależć ..

wiunia 22:46, 09 maj 2014

Danusiu te tulipany u Ciebie wyglądają tak elegancko i dostojnie - biel i czerń - to jest to! Pozdrawiam serdecznie!
Sebek 22:50, 09 maj 2014

Gardenarium napisał(a)
Dla zaglądających i za miłe słowa dziękuję gorąco choć pada teraz
Parada czarnych tulipanów

I takie parady to ja rozumiem Zawsze jak mi kazali w nich uczestniczyć albo stać ze sztandarem to mnie nogi bolały....Przy Twoich po kilku godzinach oglądania pewnie by tak nie było, bo zwaliły mnie z nóg od razu Mam tak jak Ania - gdyby nie forum to nigdy bym nie posadził czarnych tulipanów....Teraz żałuję, że nie wykupiłem wszystkich, bo są hipnotyzujące - zwłaszcza połączone z białymi Pozwolę sobie jeszcze wkleić u Ciebie fragment mojej tezy do prezentacji z polskiego Ogrody potrafią ukazać różnice społeczne, pokazują naśladownictwa dzieł wybitnych, ciągle dążenie do doskonałości. Każdy ogród odzwierciedla nie tylko wyjątkowość kultury w danym czasie i miejscu – ukazuje zamiłowania i upodobania osoby go tworzącej, staje się odzwierciedleniem duszy autora. Za to piękne zwierciadło chciałem Ci podziękować, że i ja mogę się w nim przejrzeć oraz wychwycić w nim to co pasuje i do mnie i mojego ogrodu Buziam
Madzenka 23:17, 09 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Szefowo kochana zasługi Twoje wielkie Na każdym spotkaniu na jakim byłam (a już kilka odbyłam )zawsze o tym mówimy Jesteśmy Ci dozgonnie wdzięczni za to Miejsce gdzie poznaliśmy cudownych ludzi zakręconych ogrodowo Nawet jak tutaj nie piszemy to pamiętamy kto nas zjednoczył i zawsze ciepło o Tobie mówimy Pozdrawiam serdecznie

To oczywista oczywistość lub aksjomat jak kto woli, mimo woli Ogrodowisko=Danusia
Gardenarium 23:20, 09 maj 2014

Piękne wpisy poczyniliście, Sebek pisałeś pracę? A to niespodzianaka! Bardzo Wam dziękuję za to, że w tym zapędzeniu i braku czasu jaki teraz mnie dopada, mogę się wzruszyć, że jesteście mi życzliwi i przychylni.

Mój ogród odzwierciedleniem mojej duszy, czasem radosny (czerwone przebłyski świąteczne), czasem smutny (czerń), a czasem nostalgiczny, spokojny, wyciszony ale nieskazitelnie elegancki (biel). Limonkowa żółć ma za zadanie poderwać mnie z zamyślenia i zmusić ( w sumie raczej napędzić, bo zmuszać to mnie nie trzeba ) do działania i zmian.

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 23:21, 09 maj 2014

Sebek napisał(a)

I takie parady to ja rozumiem Zawsze jak mi kazali w nich uczestniczyć albo stać ze sztandarem to mnie nogi bolały....Przy Twoich po kilku godzinach oglądania pewnie by tak nie było, bo zwaliły mnie z nóg od razu Mam tak jak Ania - gdyby nie forum to nigdy bym nie posadził czarnych tulipanów....Teraz żałuję, że nie wykupiłem wszystkich, bo są hipnotyzujące - zwłaszcza połączone z białymi Pozwolę sobie jeszcze wkleić u Ciebie fragment mojej tezy do prezentacji z polskiego Ogrody potrafią ukazać różnice społeczne, pokazują naśladownictwa dzieł wybitnych, ciągle dążenie do doskonałości. Każdy ogród odzwierciedla nie tylko wyjątkowość kultury w danym czasie i miejscu – ukazuje zamiłowania i upodobania osoby go tworzącej, staje się odzwierciedleniem duszy autora. Za to piękne zwierciadło chciałem Ci podziękować, że i ja mogę się w nim przejrzeć oraz wychwycić w nim to co pasuje i do mnie i mojego ogrodu Buziam

Jeju Sebek jak pieknie napisałeś, jak rzecznik forum w najwyższej formie !
Gardenarium 23:24, 09 maj 2014

Nom, ja też tak uważam, ale się zrobiło wzruszająco

Instagram Ogrodowiska
ana_art 23:27, 09 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Danusia.. Matka Chrzestna jak sie patrzy... i ja co patrzę, to trudno nie myśleć o Tobie. BO chociażby miłorząb czy przepiękny grujecznik, rabata frontowa.. prezentowe narzędzia.... toć ja codziennie na to patrzę lub tego używam... i dzień zaczynam od Forum i kończę dzień na forum.... a Forum to Twoje udane dziecko, z którego możesz być dumna.

Martwiłaś sie o tulipany.. ..ciemnieją... Jak nie lubię ciemnych kolorów to ciemne tulipany pokochałam... nigdy bym takich nie kupiła gdyby nie forum
Nigdy bym nie wyrzuciła przedogródka... a dzięki tobie ma schludnie przed wejściem.... obwódki bukszpanowe to też przecież zaczerpnęłam od Ciebie.. i kulki bukszpanowe.... i kulki cisowe, żywopłot z cisa osłaniający szklarnię.. i nawet czerwonego buka kupiłam by w przyszłości zasłonił słup.... i to, że bukszpany trzeba ciąć by były ładne... Na spotkaniu przycięłaś kawałek obwódki.. jaka ona piękna teraz... szkoda, że nie uciachałaś wszystkiego... ale może i dobrze, bo na forum pokazuję różnicę w bukszpanie ciętym zaraz po posadzeniu i nie cięty...

I tak można bez końca...

No i nauczyłaś mnie, że czasami do foto pasuje zejść do parteru

nic dodać, nic ująć...