Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

BasiaWol 11:05, 10 maj 2014

Ależ pięknie ci się udała twoja walka z ugorem!! Podziwiam kwitnące i nie mogę się nadziwić, no bo rozumiem Wrocław a tu Łomża i wszystko cudnie kwitnie. U mnie jeszcze pąki , choć na zachód od Puław...pozdrawiam.Basia
Nula 12:55, 10 maj 2014

Aneta to coś żółte przy żurawkach to runianka bo niedowidzę
ana_art 15:49, 10 maj 2014

Zeta napisał(a)
Rany pięknie u Ciebie ...wiem że powtarzam to już setny raz.....najpierw mnie zadołowałaś ilością tulipanów ...teraz powaliłaś czosnkami ......niewiem czy przeżyję do końca roku....co ty Tam jeszcze masz w rękawie....kiedy Ty to wszystko wsadziłaś kobieto??
Nie no wprosiłabym się na kawę ...żeby to na żywca obejżeć ale za daleko ..
żeczy nie możliwe siedzą tylko w naszych głowach, wszystko jest do zrobienia
Czosnkow mam duuużo, te które pokazuje sa stare, tzn na starej rabacie, mam jeszcze ponad 40 na rabacie przy tarasie i przy rabacie z vanilksmi białe jak dmuchawce, później to nuuuuda nic sie nie dzieje no poza hortensjami i kilkoma bylinami. Podbudowę pod kostkę od frontu tez mam jak na tira, od tylu domu pilnowałam by mi takiego cudactwa nie zrobili...
ana_art 15:52, 10 maj 2014

BasiaWol napisał(a)
Ależ pięknie ci się udała twoja walka z ugorem!! Podziwiam kwitnące i nie mogę się nadziwić, no bo rozumiem Wrocław a tu Łomża i wszystko cudnie kwitnie. U mnie jeszcze pąki , choć na zachód od Puław...pozdrawiam.Basia
dziękuje Basiu z racji tej roZnicy pogodowej tulipany u mnie chyba wolniej przekwitają, póki co od miesiąca cały czas kwitną tulipanki i jeszcze przynajmniej z tydzień kwitły będą
ana_art 15:53, 10 maj 2014

Nula napisał(a)
Aneta to coś żółte przy żurawkach to runianka bo niedowidzę
nie wiem o co dokładnie pytasz ale myślę ze o trzmielinę
bociek 20:09, 10 maj 2014

O kurczaki, az tyle czosnkow masz??? Podpowiedz mi, trzeba je wykopywac, czy moga sobie rosnac w jednym miejscu i bezproblemowo kwitna? Mam pierwszy raz i Zon zwariowal na ich punkcie, mam prikaz posadzenia kolejnych, tylko, jak sobie pomysle o wykopywaniu to slabosc mnie ogarnia

Pozdrowionka

PS. Nie wiem nic na temat gnoma
asica 20:25, 10 maj 2014

Mam doświadczenie z czosnkami takie: z 15 szt. sadzonych 3 lata temu, niewykopywane zakwitły w tym roku 4, 3 miały same liście, reszta wyginęła . Ale może jest inna, niż niewykopywanie, przyczyna znikania czosnków.
dorciabe 21:08, 10 maj 2014

ana_art napisał(a)

pamiętam
to biało-brzeżna hosta patriot

tak myślałam tam jest chyba 10 sztuk, bardzo się rozrastają, czy raczej zwarte kępki?
Nula 21:11, 10 maj 2014

quote=ana_art napisał(a)] dziękuję, mi też się podoba, dzień był miły
Aneta chodziło o to zdjęcie,co tam rośnie z żurawkami?
Nula 21:13, 10 maj 2014

Dobra coś namieszałam sorki