Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Kasiek 23:11, 09 maj 2014

Bocku masz tego klona ktorego ja szukam Dasz nazwe?
gierczusia 15:51, 10 maj 2014

beta napisał(a)
cudny kolor ma ta żurawka powyżej...

Noo właśnie ..a jak się to cudo zowie ??
bociek 19:27, 10 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Przyleciałam za rozpoznanie podziękować
Nie chlasta się buchanani? Trochę ją przycięłam...

Ale cisiory!!! Humor lepszy po takich zakupach

Futerko trochę urozmaicenia w swoim kolorze po prostu wprowadzić chciało

Cala przyjemnosc po mojej stronie Mozna ciutke przyciac, ale Twoja jest przycieta bardzo dobrze, juz jej nie ruszaj, niech nabiera mocy

Cisy nie sa duze, ale za to byly w dobrej cenie i swietnie ukorzenione

Futro jest niemozliwe, uwielbia tarzac sie w weglu. Kiedys sie zastanawialam co on taki brudny przychodzi, az niechcacy go przydybalam na tym niecnym procederze jak sie kotlowal w weglu u sasiadow

ana_art napisał(a)
Kasiula będzie dobrze

Nie ma innej opcji Dzieki Aneta

JulkAd napisał(a)

Szef kontrolingu the best, ale tło jakie ma za sobą pikne, a trawa.......fiu, fiu, fiu...dopieszczona

Trawka tak tylko na zdjeciu wyglada. Mam bardzo zachwaszczony trawnik i sporo pustych plackow. Musze zrobic oprysk i dosiewke, ale na oprysk pogoda nie ten teges, bo pada, albo jak nie pada to wieje. A dosiewki nie moge zrobic, bo ciagle zapominam kupic nasiona

agata19762 napisał(a)
no właśnie miłego wieczorku

Wlasnie zaleglam i lapie oddech po baaaaaardzo intensywnym dniu Milego wieczorku

Anita1978 napisał(a)
"I klon, ktory na haslo przymrozek dostaje ataku smiechu "
Szkoda że u mnie moje klony nie mają takiego poczucia humoru.....

Przykro mi, ze kloniki Ci przysparzaja bolu glowy. Moj ma bardzo cieplo i zacisznie, moze dlatego nie mam z nim problemow

gierczusia napisał(a)
Szef kontrolingu brzmi dziwne znajomo ... Choć ten co ja go znam wygląda ciutek inaczej

Ja walczyłaś z opuchlakami , bo nie wiem czy dam radę się tak daleko cofnąć.... Ja rąbałam owadofosem a potem po jakimś czasie dałam kolejny raz larvanem czekając jak najdłużej ,żeby po przymrozkach było .....

To już był 3 sezon zestawu tych preparatów i muszę przyznać ,że moja laurowiśnia i bluszcz zaczęły niezłe szaleć

Niestety moj klon odszedł do krainy wiecznych lówów

Buziaki

Eluska, wykopalam zurawki i czyscilam, czyscilam, przekopywalam ziemie i znowu czyscilam, ale... sporo musial zdzialac kret, bo tam bylo strasznie zryte. Zurawki powoli, ale zbieraja sie, musze im zapodac florowitu. Nie wyrabiam na zakretach ostatnio...
monteverde 19:33, 10 maj 2014

Wyluzuj Boćku troszeczkę pozdrawiam serdecznie
bociek 19:48, 10 maj 2014

beta napisał(a)
cudny kolor ma ta żurawka powyżej...no a trawa....można pozazdrościć...i zazdroszczę

Ona rzeczywiscie wiosna i latem jest bardzo intensywna, na jesieni troche plowieje A trawa naprawde wcale nie jest taka super Slowo

Mirka napisał(a)
Bociek właśnie jestem na kominach u Ciebie i buszuję po waszych ogrodachZ
mojego.pozbywam się na razie.chaszczy i robię sadzonki np.z werbeny.dobrej nocki życzę

Oj musze i ja chwasty ograniczyc poki male Z moich wysiewow nic nie wyszlo. Rozsiewalam werbene, jezowki i dzwonki irlandzkie. Nic nie wzeszlo Tym bardziej podziwiam Twoje dokonania

Marzena2007 napisał(a)
Kasia do kiedy dzielisz trawy. Podzieliłam carex frosted curls, dadzą radę....

Mysle, ze sie pozbieraja, chociaz ja dziele wczesna wiosna jak przycinam, albo jesienia. Frosted curls jest dosc mocna, wiec sadze, ze powinna dac rade, ale pewnie bedzie chorowac. Tylko jak Ci w razie czego przyzolknie to nie wyrzucaj od razu

Kindzia napisał(a)
Kolejne pytanie do fachury...tym razem od innej fachury Dziewczynki, Wasza wiedza i doświadczenie jest bezcenna A reszta korzysta

Buziaczki Bociuchna

Oj Kasia, nie przeceniaj mnie, naprawde. Ze mnie fachura, jak z koziej d... traba jerychonska

Buziole

Gocha napisał(a)
Witam. Cudny ogród. Wpadłam i chciałabym zostać na stałe w celu czerpania wiedzy- oczywiście jeżeli można- zanaczam i będę zaglądać. Pozdrawiam

Gosiu, witaj, rozgosc sie Zapraszam serdecznie. Pozdrowka i dzieki za mile slowa

ana_art napisał(a)
Kasia czy Ty masz miskanta gnom? widziałam je pierwszy raz u nas i dumam co to za typ

Nie, gnoma nie mam i nic o nim nie wiem

Urszulla napisał(a)
Boćku, potwierdź mi trawy na zupełnie suche stanowisko, tzn. pod zadaszeniem gdzie nie pada:
Carex buchanani i Stipa?
a inne?

Ula, oprocz podanych przez Ciebie kostrzewy Poza tym trzcinniki, proso rozgowate, owies wieczniezielony i cala masa innych

ewa004 napisał(a)
Bociusiu buziaczki zostawiam

Ewulek, cmokasy

Magda_ napisał(a)

zrób pięknie ten kawałek działki bo ja mam identyczny to będę mogła zalukać od ciebie

Hahaha, Magda Tu juz duzo robic nie bede Tylko najnizsze pietro, ale nie wiem czy w tym roku

Bogdzia napisał(a)
Fajne cisy i czerwone żurawki, kolor obłędny.Pozdrówka.

Dzieki Bozenko Pozdrowionka
bociek 19:51, 10 maj 2014

monteverde napisał(a)
Wyluzuj Boćku troszeczkę pozdrawiam serdecznie

Aniu, nie mam kiedy wyluzowac. Ten rok mam trudny pod kazdym wzgledem, wiec jak mam chwile to staram sie nadrobic wszystko od razu

Buzialki Anuska
bociek 19:51, 10 maj 2014

Kasiek napisał(a)
Bocku masz tego klona ktorego ja szukam Dasz nazwe?

Bawarka, to Dissectum Garnet

gierczusia napisał(a)

Noo właśnie ..a jak się to cudo zowie ??

Zurawka Berry Smoothie

bociek 20:01, 10 maj 2014

A dzisiaj dzien zaczelam o godzinie 6 rano, o 7 bylam juz w ogrodzie Pogoda byla zmienna, wiekszosc dnia pochmurno, momentami deszcz. Potem ostre slonce, potem silny wiatr

Przygotowalam skrzynie drewniane szt. 6 (folia, drenaz, ziemia, sadzenie) i obsadzilam jednorocznymi, potem zmiana dekoracji pod drzwiami wejsciowymi. Musialam wymienic roze - jedna mi niestety wypadla
Obsadzilam 10 skrzynek na parapety pelargoniami bialymi jak co roku. Potem wykopalam czesc roslin pod ul. Potem przywiezlismy ul i Zon przygotowywal miejsce, czyscil, wypalal, ustawial. Stoi, gotowy do zamieszkania. Ul jest stary i mocno spatynowany Musimy tylko slome na dach kupic, bo jest obity blacha i nie wyglada to zbyt ladnie. Tak wiec stalo sie, mam dwa ule I teraz juz tylko powiesze domki dla owadow Srednio mi sie teraz ten zakatek podoba, ale coz, takie bylo marzenie Zona, a ja lubie spelniac jego marzenia
Potem posadzilam cisy, begonie na kulkowej i kilka dodatkowych bylin na bialej rabacie - krwawnik kichawiec, anemon, ostrozki. I jeszcze powycinalam przekwitle narcyzy i niektore tulipany. Reszta jeszcze wzglednie sie trzyma.

I padlam

Zdjec brak.

Ide szybko zobaczyc co u Was i zmykam. Jutro postaram sie nadrobic fotograficznie

Buziaki dla wszystkich

Zdjec nie mam
monteverde 20:05, 10 maj 2014

bociek napisał(a)

Aniu, nie mam kiedy wyluzowac. Ten rok mam trudny pod kazdym wzgledem, wiec jak mam chwile to staram sie nadrobic wszystko od razu

Buzialki Anuska

buziolki Słodziaku, będziesz w Pęchcinie?
Mirka 20:07, 10 maj 2014

Uuuu a ja taka czuja byłam i na fotki z sadzenia przychodzę no cóż mus do jutra poczekać skoro zgon jesteś dobrej nocki Bociek