Hej Ania Białą szałwię mam pierwszy sezon, ale wydaje się bardzo żywotna. Powiedziałabym, że u mnie lepiej powtarza kwitnienie niż niebieska. Jak długo kwitnie jeszcze nie wiem, bo jak ją kupiłam to już była mocno rozwinięta, ale teraz ją poobserwuję. W każdym razie zapowiada się dobrze
Bo własnie kolor takiej cudownie dojrzałej maliny ma Red Leonardo, wg mnie całkowicie niedoceniana roza, na ktora gapie sie z okna kuchennego z fascynacja. Niemal sie oblizuje na jego widok
dzisiaj jadłam maliny juz po przeczytaniu Twoich postów z podziałem kolorystycznym róż i pierwszy raz w zyciu tak długo sie im przyglądałam
i jesli są dojrzałe to sa idealne
fotkę chetnie obejrzę
Jutro Ci zrobie zdjecie Najlepiej kup dojrzałe maliny będziesz wiedziec jaki to jest kolor malinowy Czy to jest czerwony? . Codziennie ogladam je w mojej nalewce na parapecie kuchennym i
Ta subtelność kolorów nie ejst do określenia, tylko do zobaczenia.
Aniu ja sadzę tulipany dopiero drugi rok a ogród ma lat 10. Wiec zobacz ile lat tulipany mnie nie kręciły. Do róż też dopiero się przekonuję. Na wszystko przyjdzie czas. Ty dopiero zaczynasz tworzyć ogród a ja mam już miejsca gdzie brakuje wypełniaczy więc czemu nie tulipany? Kiedyś i Ty będziesz szukała wypełniaczy ale w tej chwili poszukujesz zupełnie innych roślin.
Doczytałam o śluzownicy ale niestety/stety nie mam z nią doświadczenia. Podejrzewam, że ona może być trochę za duża na uśmiercenie mydłem, ale warto przetestować.
cześć Dominika
no rodki kiepsko wyglądają..za dużo słońca chyba maja. ale sadzone gdy myslałam ze strona północna to cienista jest a to wystawa sie liczy
a wiesz byłam dzisiaj u Ciebie ale już Anbu i Toszkę masz to napewno coś wymodzicie