Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Mały ogród pod Białymstokiem 13:37, 09 maj 2014

Do góry

ana_art - a mam pytanie od mojej zony odnośnie zastąpienia czegoś na rzecz np kilku pasków żurawek (rożnego koloru)

albo dodanie zamiast czegoś Tawułki....

z tego co pochodziliśmy po sklepach i "internecie" właśnie żurawki wymieszane paskami i tawułki podobają się najbardziej - nie ujmując niczego tym co podałaś

dodam, że ja bukszpana nie odpuszczę - chce go mieć i już go zakupie więc raczej chodzi o coś po prawej np przed hortensjami lub coś w tej lewej lini - przed choinami kanadyjskimi'

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:17, 09 maj 2014

Do góry
i gdzie chcesz ją posadzić i jak, pomiędzy bukszpanami? wydaje mi się, że wsadzone tak pojeynczo mogą wprowadzić bałagan ale jakąś 'plamą' lub paskiem będzie ok
Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:11, 09 maj 2014

Do góry
Kasia czy Ty masz miskanta gnom? widziałam je pierwszy raz u nas i dumam co to za typ
Mały ogród pod Białymstokiem 11:06, 09 maj 2014

Do góry
u nas w Łomży są trawki, z miskantami, rozplenicami nie będzie najmniejszego problemu, w tej chwili też jest spory wybór odmian żurawek.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:01, 09 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
od początku miała to być budowla prosta, nie przypominająca chatki baby jagi

Ha
Pokazałam
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:52, 09 maj 2014

Do góry
Ania napisałam u siebie że w orlikach to trociny ale dzięki za czujność
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:46, 09 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Bo już zmieniały kształt w doroslego owada, miały takie małe jakby skrzydełka po bokach. Jak znajdziesz w glebie będziesz wiedziała o czym piszę. W necie też takie widziałam, wieczorem poszukam
takich nie widziałam, w necie też przeważnie sa albo te małe i dorosłe nie widziałam nic pośredniego, ale ile dorosłych wytłukłam w ciągu ostatniego tygodnia...
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:37, 09 maj 2014

Do góry
pokaż te rabatę pod begonie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:31, 09 maj 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Aniu czy pergola będzie zadaszona częściowo czy całkowicie odkryta? Czym się inspirowałaś ją stawiając?
sama pergola nie będzie zadaszona, natomiast część gratownika tak. Dach będzie płaski. Czym się inspirowałam? nie wiem od początku miała to być budowla prosta, nie przypominająca chatki baby jagi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:27, 09 maj 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)

też je mam chyba u siebie! są przepiękne! nie pamiętam nazwy oczywiście, ale coś mi się wydaje, że w lidlu je kupowałam, będę polować jesienią
albo biedronce
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:26, 09 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Co to za cudowne tulipanki. Wybieleją?
musiałabym pogrzebać fotkach po zakupowych bo nie pamiętam nazwy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:24, 09 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Energetyczna rabata i tulipany z pergolą .. pięknie.. Kolor też fajny tych liliokształtnych..
Orliki też cudne, ale widzę kropeczki i niteczki.. sprawdź przez szkiełko czy nie masz na nich przędziorka.. niestety orliki kochają przędziorki... jak tylko są to na orlikach je znajdziesz na 100%.. to wada orlików, ale i tak je mam

Ania dzięki za czujność te kropeczki i niteczki to trociny chłopaki cieli i szlifowali drzewo na pergole obok tej rabaty i to małe dziadostwo się poosadzało na wszystkich roślinach... otrzepywałam, przeszła ulewa a one mimo wszystko jeszcze pozostało, fakt że w dużo mniejszej ilości ale jeszcze te wiórki są...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:24, 09 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Energetyczna rabata i tulipany z pergolą .. pięknie.. Kolor też fajny tych liliokształtnych..
Orliki też cudne, ale widzę kropeczki i niteczki.. sprawdź przez szkiełko czy nie masz na nich przędziorka.. niestety orliki kochają przędziorki... jak tylko są to na orlikach je znajdziesz na 100%.. to wada orlików, ale i tak je mam

Ania dzięki za czujność te kropeczki i niteczki to trociny chłopaki cieli i szlifowali drzewo na pergole obok tej rabaty i to małe dziadostwo się poosadzało na wszystkich roślinach... otrzepywałam, przeszła ulewa a one mimo wszystko jeszcze pozostało, fakt że w dużo mniejszej ilości ale jeszcze te wiórki są...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:11, 09 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzena a po czym poznajesz że one 4 letnie?

Bo już zmieniały kształt w doroslego owada, miały takie małe jakby skrzydełka po bokach. Jak znajdziesz w glebie będziesz wiedziała o czym piszę. W necie też takie widziałam, wieczorem poszukam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:53, 08 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Co to za cudowne tulipanki. Wybieleją?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:27, 08 maj 2014

Do góry
Marzena a po czym poznajesz że one 4 letnie?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:22, 08 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ostatnio w ogrodniczym mało trupem nie padłam jak zobaczyłam rh... KAŻDY liść był powygryzany tak że faktycznie rh wyglądał nie jak rh tylko coś mocno egzotycznego. Stwierdziłam że więcej tam nie zajadę i dręczyło mnie jak można taki badziew sprzedawać... wiem że to kasa i szkoda wyrzucić bo a nóż widelec znajdzie się jakiś głupi kto kupi, ale z drugiej strony ludzie głupi nie są i już NIC tam nie kupią. Aż żałuję że zdjęcia tego tworu nie zrobiłam

Mi sprzedawca od ktorego te rośliny kupowałam (wydalam u niego wiele w, wiele, wiele kasy) wmawiał, że to nie opuchlaki. To mu powiedzialam na ucho, ze taki bzdety to może innym klientom opowiadać i niech właścicielowi szkólki aby zrobił porządek z robalami bo mu wsytd przed innymi klientami zrobie. Ucichł i już nic nie mówił ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:12, 08 maj 2014

Do góry
ostatnio w ogrodniczym mało trupem nie padłam jak zobaczyłam rh... KAŻDY liść był powygryzany tak że faktycznie rh wyglądał nie jak rh tylko coś mocno egzotycznego. Stwierdziłam że więcej tam nie zajadę i dręczyło mnie jak można taki badziew sprzedawać... wiem że to kasa i szkoda wyrzucić bo a nóż widelec znajdzie się jakiś głupi kto kupi, ale z drugiej strony ludzie głupi nie są i już NIC tam nie kupią. Aż żałuję że zdjęcia tego tworu nie zrobiłam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:12, 08 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
no fiem ... moje smothie berry bez korzonkowe nabierają masy i wyglądu

Ana czyli też masz przechowalnie
Ja lubię te kolory żurawek i się głupim opuchlakom nie dam od nich odciagnąć. A żurawki i tak się po dwóch , trzech latach starzeją i trzeba odmładzać... Wiec to przysługa opuchlaków
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:07, 08 maj 2014

Do góry
bociek napisał(a)

Bez porownania Nie jestem wielka fanka zebrinusow i strictusow, wole jednak bialo paskowane i wzdluz niz wszerz

Czy posadzi Pani Cabareta, Cosmopolitana czy Variegatusa bedzie Pani zadowolona
no ja zdecydowananie wolę paski wzdłżu bo wyszczuplają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies