Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

gruba_dynia 09:00, 09 maj 2014

Marzenko, powiedz jeszcze proszę, kiedy teraz mam ciąc żywopłot grabowy ? Posadziłam go w tym roku wczesną wiosną i przycięłam na 30 cm od ziemi. Czy w tym roku jeszcze raz ciąć? A jak w latach następnych ile razy w roku i kiedy tniesz swój?
Kindzia 09:25, 09 maj 2014

Dzięki Madżen za identyfikację
popcorn 09:31, 09 maj 2014

Madżen! Bossko u Ciebie!
Czosnkom ciachnęłaś liście, czy trawki tak skutecznie zasłaniaja??
Przepięknie!
A graby jakie równiutkie! ach i och!!
ana_art 10:46, 09 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Bo już zmieniały kształt w doroslego owada, miały takie małe jakby skrzydełka po bokach. Jak znajdziesz w glebie będziesz wiedziała o czym piszę. W necie też takie widziałam, wieczorem poszukam
takich nie widziałam, w necie też przeważnie sa albo te małe i dorosłe nie widziałam nic pośredniego, ale ile dorosłych wytłukłam w ciągu ostatniego tygodnia...
magnolia 10:58, 09 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Magnolio wiruś jeźówkowy dopadł mnie rok temu...ale nigdzie nie widziałam u nas purpurowych i dlatego były pysznogłówki.
Taras olejowałam olejem wodnym Fluggera. Mają też zwykły olej i kilka kolorów szarego. Uprzedzam, źe nawet najjaśniejsze są ciemne.... Dwa lata czekam aż wyjaśnieją... I nie moge się zabrać za wybór nowego i malowanie... A za tydzien mam znów i imprezę i taras powinien być wymuskany....

dzięki Marzenko.
A pamiętasz nazwę, albo nr koloru?
W sklepie na wzorniku te kolory wydaje się że wpadają w brązy. A u Ciebie to szary.
W składzie tych szarych jest biały, czarny i ciut fioletu, więc powinno być ok, bez brązu.
magnolia 11:01, 09 maj 2014

nie napisałam czegoś b. ważnego, a bardzo odkrywczego, czego nikt tu jeszcze nie napisał- bardzo u Ciebie ładnie.
Widać że ogród dojrzewa, juz jest taki krzepki, nie byle młodziak.
Piękne barwy- od bieli do ciemnej purpury- gra wszystko!
Pszczelarnia 11:19, 09 maj 2014

Madżenno,

to pozostańmy przy wersji czw.. Może do tego momentu "nazbieram" na skrzynię terakotową.
Agania 11:50, 09 maj 2014

Rozkochałam się w twoim ogrodzie................nazwy tulipanków zapisuję, bo pomału u mnie czas na cebulowe

buziak
Slawko 12:10, 09 maj 2014

Ah.... te Twoje tulipki <3 <3 Pozdrawiam i życzę miłego weekendu
Mila 12:21, 09 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Aniu mam black hero i to nie ten, na moich zdjęciach te ciemnofioletowe najbardziej rozwinięte. Muszę poszukać w archiwum zamówień jak sie nazywaly, bo trwałe, kwiat się nie zmniejsza i są piękne.
Te moje mają kolor pink lub magenta
Ani ja sobie imago dokladnie obejrzałam...czyli mam już takie 3-4 latki.....wiem nawet co i skąd tam sadzilam..... Nie zajeżdżam do tej szkółki w ogóle... Bo właśnie laurowiśnie wygryzione też u nich kupiłam...

Ja stawiam na Uncle Tom