Mam omija to chyba jeden z tych co u ciebie kwitnie. W zeszłym roku pamiętam u ciebie mi się bardzo podobał i taki kupiłam w Albam... Miałam nazwy zaznaczone doniczkami z patykiem. Córka mi wszystko pozbierała i nie wiem jakie to odmiany.
Jestem na wyjeździe więc jak przyjadę w połowie przyszłego tygodnia tom będzie kwitł.
Samoa jakiś w tym roku nie wygledny. Może się jeszcze pobudzi. Albo muszę wiosna przesadzić w lepsze miejsce w zeszłym roku ładnie kwitł.
Przegapiłam, że masz nowy ogród i nowe plany życiowe. Gratuluję
Dowiadywaliście się od okolicznych mieszkańców, jak z podmakanie/podtapianiem w tej okolicy?
Bo to bajorko w środku lata, i ta ziemia śmierdząca mułem źle wróżą...
Patrycja, a myślałaś, żeby w warzywniku postawić domek dla murarek i kupić trochę kokonów? Wspaniale się je obserwuje wiosną jak wygryzają się i zaczynają żywot
Myślę, że dla dziecka to też byłaby fajna atrakcja
A nie wróć, przez częste wyjazdy mam zjedzone buksy bo pryskałam je w tym roku tylko 2 razy, mam nadzieję że odbiją
Rozwaliła się też część donicy w warzywniku, drewno ma krótki żywot. Na razie trzymam tam byliny do zawiezienia - ale to już na wionę, teraz jeszcze tylko rośliny szkieletowe zawioze