Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Agatorek 08:37, 15 wrz 2025

Margo2 napisał(a)

❤️❤️❤️
Kordina 10:48, 15 wrz 2025

mirkaka napisał(a)
A ja wolę takie nieoczywiste ogrody. Te bardzo dobrze zaprojektowane , ubogie w nasadzenia trochę przypominają rabaty w mieście, w przydomowym ogrodzie musi być wszystkiego po trochu Inaczej bym się zanudziła

No właśnie, ja jestem na etapie doceniania tego co jest
Margo2 14:51, 15 wrz 2025

Gosialuk napisał(a)
Gosia nie ma co narzekać. Ja też miałam wyjątkowo wyjazdowe to lato i w sobotę z ochotą rzuciłam się do pracy na własnym podwórku.
Rabatki masz bujne, chwastów nie widać.
A ogrody są najróżniejsze, bo każdy ma inne spojrzenie, z czym innym lepiej się czuje, co innego mu w duszy gra. I to jest piękne.

Gosiu, masz całkowitą rację.
To jest najfajniejsze, że każdy ogród jest inny.
Ale wiesz jak to jest cudze lepiej smakuje
Mam nadzieje, że dzisiaj uda mi się popracować w ogrodzie

Agatorek napisał(a)

❤️❤️❤️

No tak
Strasznie zarosło.
Podzieliłam tę paproć co widać na zdjęciu na górze, za zawilcami. Już się przejśc nie dało.
Jestem ciekawa, czy przetrwa dzielenie

Kordina napisał(a)

No właśnie, ja jestem na etapie doceniania tego co jest

Zazdroszczę tego etapu. Ja jeszcze chyba nie dorosłam, ale bardzo się staram
Basieksp 15:38, 15 wrz 2025

To akurat racja, mnie sama pielęgnacja też aż tak bardzo nie cieszy. Największą frajdę mam jak coś sądzę przesadzam, przerabiam Ostatnio pomagałam, trochę u sąsiadów. Duża, pusta, nowa rabata w półcieniu Oj jak im zazdrościłam takiej rabaty, ale tak pozytywnie Ale mogłam coś podpowiedzieć, doradzić, rozplanować sadzenie, takie wskazówki Poszły tam hosty, kilka odmian, bodziszek, języczka, żurawki. Część roślin tam posadzonych, była z mojego ogrodu, drugie tyle od innej sąsiadki Podobała mi się taka, ogrodowa, sąsiedzka współpraca
TAR 15:48, 15 wrz 2025

Gosiu, masz bardzo ładnie. U mnie tez troche chaotycznie i bede czesciowo przerabiac. Jak zakladalam ogrod to chcialam wszystko. I zeby juz roslo i bylo zielono, stad teraz beda konieczne zmiany. A i mnie zaczelo sie co innego podobac. Ale mimo wszystko lubie moj ogrod. Przynajmniej bedzie cos sie dzialo. Chociaz roslinek poza jakimis małymi bylinami to za duzo juz nie bede kupowac.
Poswiece chwile na pielegnacje, jest potrzebna choc tez nie przepadam. Za to potem efekty w kwitnieniu i zdrowiu roslin na pewno będą.
Mnie czeka przerobka 2 rabat, przeniose na wiosne, wciaz nie mam pomyslu jak sie za to zabrac. A drzewa i krzewy coraz wieksze i coraz trudniej bedzie je wykopac. Bez pomocy nie podołam.