Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:16, 19 cze 2014

Do góry
jola54 napisał(a)
Witaj Haniu! byłam dzisiaj na procesji i przypiekało słoneczko, myślałam że też pokropi jak zwykle, ale nic z tego,więc po obiadku wypoczywaliśmy na działce.U mnie zakwitają pierwsze lilie...pozdrawiam

Takie lilie lubię,mam podobne w ogrodzie. Udanego wieczoru.
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:15, 19 cze 2014

Do góry
nadszedł czas na lilie...

Blaski i cienie nowego życia 21:56, 19 cze 2014

Do góry
Ula, jeszcze mam niezły sajgon w domu, wpadam tylko poczytać wieczorami jak już spią ale na wpisy już sił brak. Róże szaleją u mnie, już i lilie i przez tydzień tyle mam nowych kwiatow, ale ani nie kosze ani nie plewie tylko chce się nacieszyć wnusiami, z Amelką codziennie robie sama z nią wycieczki i radości mam tyle, ze zapominam o wszystkimMój M w dodatku się pochorował i mamy izolatke, mnie ucho przytyka ale glos już wraca do normy. Za pare dni ustalimy termin waszego przyjazdu, może i Ania się wybierzePozdrawiam serdecznie i niech już w końcu Ci to auto się nie psuje
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:49, 19 cze 2014

Do góry
Witaj Haniu! byłam dzisiaj na procesji i przypiekało słoneczko, myślałam że też pokropi jak zwykle, ale nic z tego,więc po obiadku wypoczywaliśmy na działce.U mnie zakwitają pierwsze lilie...pozdrawiam
Bajkowy ogród Weroniki 21:33, 19 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Lilie masz u mnie juz zaklepane A reszte obejrzę jutro

Naprawdę będę mieć czerwone, mamusine lilie od Ciebie? Tak się ucieszyłam, a żabka aż się chwyciła za głowę, tylko nie wiem czy z mojej radości, czy jak stanęła oko w oko z Kajtkiem na jego tarasie.

Już mnie kiedyś zadziwił żab wożony za darmochę przez zakochaną żabkę, ale żeby żaba łapała się za głowę, i żeby miała paluszki, a nawet widzę paznokcie...
W ślad za Tobą panoramy jakieś też porobiłam.

Ogród z łezką 21:23, 19 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Ach, to taki skrót, te przekwitnięte wszystkie Kwitną sobie dalej, nie do końca napisałam Lilie azjatyckie też trzeba przekwitnięte obcinać, ostróżki (te pierwsze kwiaty też już przekwitły), orliki ciachłam...
Szkoda, że nie masz, zasięgnęłabym opinii...jutro Kapiasa odwiedzę, wiem, że czasem mają Austinki, popatrzę

A jak przycinasz przekwitnięte pnące?, bo nie mogę nigdzie konkretów znaleźć, czy tylko same kwiatki czy cosik z łodyżką?...

Kindzia napisał(a)
I teraz praca...mam dziurę, którą nie wiem czym zapełnić...nic mi do głowy konkretnego nie przychodzi...o berberysach kolumnowych myślałam, ale nie jestem przekonana. Może coś się komuś nasunie...
To pasek długi na 2,2 - 2,5 m i szeroki na metr.

Na zdjęciu jest to miejsce po lewej stronie, w okolicy buczka.

Ostrokrzew jest reanimowany, był zagłuszany przez irysy, może być upchnięty gdzie indziej...

A mnie się berberysy widzą w tym miejscu....w którymś Danusinym ogrodzie mnie zachwyciły....
Ogród z łezką 20:33, 19 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kasiu a dlaczego obcięłaś róże???
W.Morrisa nie mam

Ach, to taki skrót, te przekwitnięte wszystkie Kwitną sobie dalej, nie do końca napisałam Lilie azjatyckie też trzeba przekwitnięte obcinać, ostróżki (te pierwsze kwiaty też już przekwitły), orliki ciachłam...
Szkoda, że nie masz, zasięgnęłabym opinii...jutro Kapiasa odwiedzę, wiem, że czasem mają Austinki, popatrzę
Ogródek Iwony 20:28, 19 cze 2014

Do góry
Na frontowej rabatce zaczynają kwitnąć liliowce i lilie. Wreszcie!!!
U wszystkich były już 2 tygodnie, u mnie dopiero teraz:

Kto wie, jak nazywają się te fioletowe kwiatki koło lilii?
Mały ogród Julki 17:01, 19 cze 2014

Do góry
Lilie -pierwszy raz u mnie
-też są i białe ale jeszcze nie zakwitły.Obecnie mam je w donicy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:17, 19 cze 2014

Do góry
Lilie i liliowce w pąkach.. będzie szał

I wracamy z przedogródka... patrzymy w lewo

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:33, 19 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
zapomniałabym ... lilie białostockie ruszyły !!! ... nie ma słoneczka a je w promieniach trzeba uchwycić ... są niesamowite co trochę dziwne jak na mnie bo zupełnie obok moich kolorów a kofam je bardzo ...
zrobiłam im rabatę pod grabami przy tarasie ... całuski dla Mamy ... zawsze o niej myslę jak na nie patrzę ...

Sama mamę ucałujesz .. ucieszy sie bardzo, że od niej też coś ktoś ma i się podoba.. Moja mama t o taka matka Polka i siostra miłosierdzia..

A ogród to mimo woli i własnymi łapkami. Ciepło było więc nie nakładałam rękawiczek i łapki mam tragiczne.. ALe muszę robić zapiski co muszę jeszcze poprawić, bo jak juz przekwita to zapominam..

Bonice.. dać w jedne szpaler z odstępami na byliny.. do poprawki.. i pastella z końca out.. bo taki szpaler jest super..

Tuskan miał być bordowy.. a jest prawie czerwony... dlaczego?

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:26, 19 cze 2014

Do góry
zapomniałabym ... lilie białostockie ruszyły !!! ... nie ma słoneczka a je w promieniach trzeba uchwycić ... są niesamowite co trochę dziwne jak na mnie bo zupełnie obok moich kolorów a kofam je bardzo ...
zrobiłam im rabatę pod grabami przy tarasie ... całuski dla Mamy ... zawsze o niej myslę jak na nie patrzę ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:22, 19 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu rób miejsce dla Alfreda mo rh, który do tej pory był NN baardzo przypomina Alfredzika co troszke mnie martwi... strasznie szybko się rozrasta, a miejsca to on nie ma za dużo
No i żaden buksik nie został do cięcia

Buksików sporo do ciecia jeszcze mam.... tak ze 20 małych kuleczek.. i kilka cisów i 3 bonzaje dla ubogich...

Dla Ciebie zaczynające lilie.. jeszcze tydzień i będzie pachnąco i kolorowo..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:14, 19 cze 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Cel główny - wiadomo
Cel poboczny - zdobyć tojeść orszelinową

Zaraz lecę po cel uboczny.... Pomogę zdobyć I dzięki temu będę mieć gdzie przesiudać lilie... bo posadziłam idiotycznie i mnie denerwują..
I cieszę sie na cel główny

I kawałek dzisiejszej procesji po ogrodzie..

Wilcza Góra 09:50, 19 cze 2014

Do góry
wczoraj wieczorkiem "skradłam" z ogrodu kilka widoczków ogólnych
nie biegałam od kwiatka do kwiatka, co zwykle robię, żeby schwytać trochę optymistycznych kolorów bo wszyscy wiemy, że czerwiec to róże, lilie, cudne szałwie i masa wszystkich bylinowych cudowności, wokół których bedę się kręciła w ten weekend (mam zamiar pozaglądać co poniektórym "do środeczków")
a teraz spokojne, wieczorne klimaty ...

Rododendronowy ogród II. 08:12, 19 cze 2014

Do góry
Bogdziu miłego świętowania dziś życzę
Pięknie wszystko u Ciebie (jak zwykle) kwitnie
U mnie zakwitły lilie od Ciebie, a perukowiec wygląda chyba lepiej
Ogród cioci czyli ciociogród :) 00:56, 19 cze 2014

Do góry
I juz nadgoniłam wszystko. I chyba jestem na bieżąco. Wszystko pięknie i te żurawki i róże i lilie i ...
Ja to bym się nie przecisnęła przez tą pergolę to nie dla mnie taka konstrukcja. A ta łweczka we wnęce to niezły pomysł + jakieś nagranie z powitaniem tak co byś odpoczęła a nie zmęczyła się (ha ha ha)
Pozdrawiam i życzę udanego spotkania
Ogródek Anity 22:21, 18 cze 2014

Do góry
Lilie sorbet - na upał w sam raz

Takie tam....
Kolorowy Ogród Geni 16:46, 18 cze 2014

Do góry
Magdo na pewno

Margaret ko u mnie najpierw kwitną krokusy potem tulipany no i oczywiście inne wiosenne byliny potem irysy najpierw niskie potem średnie a potem wysokie piwonie i jeszcze jakieś byliny ledwo skończą kwitnienie a kwitną już róże ostróżki no i czas nadchodzi na liliowce i lilie potem zimowity chryzantemy i marcinki

A zapomniałam całkiem o azaliach i rododendronach i hortensjach

Zbyszku na pewno odbije ja po kwitnieniu obcinam do samej ziemi i zawsze odbijają i jeszcze raz kwitną w sierpniu wrześniu

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:04, 17 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Marek - ja w ogrodzie mogę od rana do nocy A w kuchni po 5 minutach wymiękam.... za to poprasowałam wczoraj...do 2 godziny walczyłam z żelazkiem Powiedziałam ,że dam radę.. ale na schowanie już sił brakło.. i tak sobie leży.. zaraz idę pochować kupki..

Marzena - nic nie chcę w zamian... będziesz dziękować Pszczółce za transport.. ukopałam ci tojeści orszelinowatej (czytałąm u Izy że chesz)... ale to była walka, tak sucho, że łopaty nei szło wbić.. więcej nic nie kopię.. już się nei da.. ale TOjesć powinna kwitnąć, bo jak na razie stoi z pąkami kwiatowymi na baczność.. Jak zwiędnie to zakwitnie za rok Dziękuję nie chcę bo za roślinki się nie dziękuje..

Kindzia - byłam i widziałam.. "lilie białostockie ".. ha, ha, ha.... od nich zaczęła sie moja miłość do lili.. od nich i takich żółtych wysokich.. mama mi je dała.. a teraz ja oddaję, chociaż te mogą być od mojeje mamy, bo ona do Alinki też przywiozła sporo cebul..

Jak komuś nie odpowidziałam to sorki, ale ... czas przestał być gumowy.. za to obwódki bukszpanowe z różami i szałwią od Fineczki... Malina-cud-miód i orzeszki.. jest pięknie.

Zatem nie dziękuję Jak do mnie przyjedziesz to sobie ukopiesz co bedziesz chciała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies