Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w remoncie 23:10, 24 sie 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Kilka przeddeszczowych fotek

Przepiękne widoczki. Cudnie wyglądają hortensje w połączeniu z trawami oraz niebieskimi perowskiami i różowymi jeżówkami.
Z bodziszkami też super.

Asiu! Ja też jeszcze nie nacieszyłam się latem, a tu już jesień czuć w powietrzu.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:03, 24 sie 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Światło ładnie zagrało ładne domki mają i nawet piorunochruny im deweloper założył, to był by dobry pomysł na moje burzowe lęki
Ewa, u mnie w Kole jest taki sklep Francuskie Klimaty i tam też mają beldeco, aluro podobałoby Ci się piękne przedmioty
Może kiedyś zechciałabyś pokazać nową łazienkę, zaintrygowałaś mnie i ciekawa jestem, a ten klimat uwielbiam

Domki całkiem zgrabne, deweloper dwudomkowy, tak naprawdę to jednoosobowa firma, która na wybudowała re dwa domy i właściciel je od razu sprzedał.

Może kiedyś odwiedzę Koło, to wstąpię

Łazienka ciągle nie dokończona, brakuje zabudowy meblowej kotła i szafek nad geberitem (oczywiście będą podobnie jak blat i dodatki,w części bambusowe)

Przerabianie ogródka pod swój gust 23:00, 24 sie 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Cudny jest, można się zakochać.

W ogrodzie przepięknie, hortensje boskie, jeżówki, trawy, podziwiam.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:43, 24 sie 2021

Do góry
an_tre napisał(a)

Barbula pokazała pierwsze kwiatki

Aniu! Ależ u Ciebie dużo przeróżnych kwiatów, samych hortensji masz pewnie z kilkanaście odmian, przepięknie. Śliczny jest ten czysto biały hibiskus, bardzo mi się podoba.
Zadziwiła mnie barbula, na mojej ledwo widać pączki kwiatowe.
Pozdrawiam.
Sałatka pokrzywowa 22:42, 24 sie 2021

Do góry

Sałatka pokrzywowa 22:41, 24 sie 2021

Do góry

Sałatka pokrzywowa 22:40, 24 sie 2021

Do góry
Wdzydze Kiszewskie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:39, 24 sie 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Bo one robią wrażenie dopiero jak są duże, wtedy jest masa kwiatów
A w sprzedaży są takie małe mizeroty
tu inna już duża

A motyli na nich jak w motylarni

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:26, 24 sie 2021

Do góry
Jolu przez te dziesięć lat na Ogrodowisku pogłębiłam się swoją wiedzę o roślinach, poznałam wspaniałych ludzi i powiększyłam zasoby w ogrodzie o nowe odmiany roślin, m.in. o hortensje, bielą się prawie w każdym zakątku, a nawet już wiele różowieje, jak deszcz nie popsuje im koloru na brąz.
Wiele okazów przywiozłam z ze spotkać u państwa Szmitów w Pęchcinie, w korzystnej cenie . Kilka okazów wyhodowała mi z patyczków Bogusia, piękna pamiątka

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:21, 24 sie 2021

Do góry
effka napisał(a)
Piękne światło na tle domów

Światło ładnie zagrało ładne domki mają i nawet piorunochruny im deweloper założył, to był by dobry pomysł na moje burzowe lęki
Ewa, u mnie w Kole jest taki sklep Francuskie Klimaty i tam też mają beldeco, aluro podobałoby Ci się piękne przedmioty
Może kiedyś zechciałabyś pokazać nową łazienkę, zaintrygowałaś mnie i ciekawa jestem, a ten klimat uwielbiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:16, 24 sie 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Sulwuś piękne zdjęcie
Coraz bardziej podoba mi się mieszany żywopłot . Dziś oglądałam Budleje i nie kupiłam.
A u ciebie tak pięknie kwitnie.
Ogród bacowej 22:07, 24 sie 2021

Do góry
W maju 2019 powiększyłam moją rabatę hostową.

Dzisiaj wygląda tak;

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:03, 24 sie 2021

Do góry

tyle się udało zrobić nim przyszły deszcze, teraz trzeba znowu czekać by troszkę przeschło bo nie będę w wodzie brodzić niosąc stemple na ściany. A tu jak na złość jeszcze przyszły tydzień ma lać... niby podlewa co posadzone, ale łąka pod nadmiarem deszczu znowu leży pokotem.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:59, 24 sie 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:55, 24 sie 2021

Do góry
W sobotę zaczęliśmy walczyć o odzyskanie terenu z zalań, czyli wytyczone pod konstrukcję donic wałów przeciwpowodziowych

Mirkowy ogród (początki) 21:54, 24 sie 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Fajnie to miejsce wygląda. O, to muszę zajrzeć do B, czosnki mi potrzebne

Dzięki Asia
W mojej B nie było czosnków za to duży wybór tulipanów.

Asia tu między dereniami muszę coś posadzić na razie tam mam rozplenice Hamlen
Ogród długi 21:52, 24 sie 2021

Do góry
Judith napisał(a)
A ja posadziłabym tu hortensje little lime (mówiłaś, ze niezbyt dużo tu słońca zatem akurat!) i trawki do towarzystwa. Ale ja ostatnio wszedzie widzę hortensje, więc moja sugestia mo że nie być trafiona . U siebie w ogrodzie wszedzie gdzie potrzebuję większej rosliny pierwszy pomysł to właśnie hortensje. Teraz mam takie dwa miejsca .

Mam jedną hortensję little lime na zbyciu, bo mi nie pasuje tam, gdzie rośnie.
Trawki hakonki są, hmm...

Dziewczyny jedna refleksja mnie naszła ostatnio. Za dużo mam traw, a za mało zimozielonych. Za mało drzew. Muszę przystopować z tymi trawami, bo mi ramy ogrodu się nie tworzą W ogóle zrobiło się tak bujnie, porosło wszystko, tylko czy w dobrym kierunku to idzie? Boję się chaosu, a wydaje mi się, że zimozielone wprowadzają spokój. Chociażby te tuje. No uspokajają mnie. Nie wiem, czy gotowa jestem na te szaleństwa ogrodowe.

Rabata, która mi się w ogóle nie podoba ostatnio to ta przy tarasie.

O ile trzmielinki na pniu cieszą moje oko, kiedy siedzę na tarasie i jak patrzę z boku, to z tej perspektywy już nie. I coś mi nie pasuje. To połączenie jest nieudane.
Nie wiem, czy trzmieliny do tuj nie pasują czy co? Stipy idą out, robią tu bałagan.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:50, 24 sie 2021

Do góry

zabrałam w łąkę rudbekie i od razu jest lepiej

Zacisze Alicji 21:50, 24 sie 2021

Do góry
U mnie raczej leśne klimaty.

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:49, 24 sie 2021

Do góry
Nelaa94 napisał(a)

Wow! Hortenzie Limelight je nádherná! Můžu se prosím zeptat, jak je stará a jaká je její výška i s květem?
Nevím jestli si zasadit hortenzii "Little Lime" nebo "Limelight". Plot máme asi 1,5m vysoký a nechci ať ho hortenzie celý zakryje.
Když ostříhám hortenzii "Limelight" skoro u země, bude nižší nebo opět vyroste vysoko? Moc děkuji!

Hej, aż niewiarygodne że są posadzone wiosną zeszłego roku z wyjątkiem jednej sztuki, która ma trzy lata. Pozostałe się dosłownie zrównały.
U mnie mają wysokość ok 1,3m. Mam też u siebie Little Lime i one są niziutkie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies