Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:40, 20 sie 2021

Do góry
przyłapana na gorącym uczynku reszta szajki ociekła z łupem

jak to było??? "nie chodzi mi o te śliwki ale po coś tam wlazł?" woła sadownik z kijem do chłopaka siedzącego na drzewie
Oj chodziło się kiedyś na szaber, porwane spodnie zadrapania i kupa strachu gdy pieski(bestie) nas wyczuły ale jak smakowały te skarby konsumowane przy ognisku, bo oprócz sadu zaliczaliśmy PGR-owskie pole z kukurydzą
O nieudolnych skrętach z liści tytoniu już nie wspomnę.

kolorowo

....................................................................................."bomba" sezonu zwisa z kompostownika
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 09:38, 20 sie 2021

Do góry
Siewki od Effki
Nie posadziłam wszystkich od razu, a z każdym dniem jest coraz bardziej sucho, że nie można wbić wideł.
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 09:32, 20 sie 2021

Do góry
Ku mojemu zmartwieniu zauważyłam wczoraj, że jedna wiśnia choruje. Znalazłam, że to drobna plamistość drzew pestkowych - trzeba pryskać, a i tak nie wiadomo, czy się uratuje
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 09:28, 20 sie 2021

Do góry
Warzywnik Niestety niektóre krzaki pomidorów dopada już zaraza, ale i tak jest ich tyle, że nie nadążamy z jedzeniem

April podbija las... 09:19, 20 sie 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Polecam się na przyszłość. Uwielbiam twój ogród Poszłaś mocno z robotą. Byłam w szoku.

Tak, poszalałam, ale widziałaś też plac boju. To dopiero wyzwanie na czas dłuższy.
Dzięki jeszcze raz za podtrzymanie na duchu i cenne rady. Takie spojrzenie z zewnątrz zawsze wiele wnosi

Zobacz jak teraz wygląda. Rośliny ciut stłamszone, bo dopiero dzielone ale już mi się podoba.

kocicy już się spodobało

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:03, 20 sie 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Jola zależy z której strony się patrzy

A tak serio, to kolejne drzewo wymaga kolejnego poszerzenia rabaty. Teraz jest tak, żeby liście nie leciały na trawnik, większość leci na rabatę. I mi taki układ brzóz pasuje.

No tak, patrząc z tej perspektywy, to brzozę musiałabyś dosadzić sąsiadowi na polu

Pięknie masz, czyściutko, równiutko. Oj lubię taki spokój. Pytanie więc, czemu u siebie ciągle wprowadzam chaos?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:57, 20 sie 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
I parę zbliżeń

Kasiu, piękne kompozycje. Ta budleja hmmmm, pyszności
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:20, 20 sie 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)
A pokarzesz swoje Rozanne na rabacie?

Fotka z lipca...

Problemy z tujami 08:16, 20 sie 2021

Do góry
Witam, co to jest? Mam tuję, która po zimie zbrązowiała (nie całkiem, bo z dołu jest nadal zielona), ratuję ją pryskając co tydzień substralem p/brązowieniu igieł. Dzień po oprysku zauważyłam coś takiego na gałązce przy wierzchołku. Wygląd - takie małe białe kuleczki. Proszę o radę, co mam z tym zrobić, i co to w ogóle jest?

Dębowe zakątki 07:04, 20 sie 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ja budleje mam już 3. Granatowa kwitnie.białą dosadzona.A liliowa dalej przesadzona i jeszcze nie kwitnie.
Kwiaty w większości odmian są widoczne i ładne. to raczej ta granatowa ma mniej widoczne.Dlatego dosadziąłm do niej biała.

Jeżówka Aloha

jeżówka Fountain Pink Eye

Połączenie jeżówek i hortensji się sprawdza. Nie mam jeszcze tych zwykłych białych i żółtych. Podobają mi się te żółte. Mam problem z dobraniem kwiatków do mojej gliny i jeszcze plagi ślimaków.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 05:52, 20 sie 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Johanko, dolna i brzozowa to dwie różne rabaty, zgadza się? Ale obie z brzozami? Trochę się w tych bujnościach zagubiłam ale to oznacza, że ogród bardzo spójny Stipa i gaury to jedno z piękniejszych połączeń. U Ciebie mega.
Gdyby rozplenice nie kwitły, byłyby dla mnie trawami idealnymi a tak oglądam u Was

Martek, brzozowa to brzozowa

Rosną na niej brzozy zwyczajne

A rabata dolna to inaczej rabata wokół placyku (wglebnika) w dole ogrodu.
Tu też mam brzozy, ale Doorenboos i jedną starą Youngii

Zdjęcie robione kilka tygodni temu w trakcie walki z chwastnicą w placyku

U mnie rozplenice to akurat trawy, których kotki kompletnie mi nie przeszkadzają.
Za to miskantowe już niestety tak…
Ale dziś mamy w Polsce taki klimat, że i ML i gracki kwitną nawet we wrześniu…
Pszczelarnia 05:48, 20 sie 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Dla Ciebie Helen, od razu dwa bukiety

Uwielbiam bukiety z kwiatów ogrodowych, bardzo dziękuję.
Ogród z plażą 23:45, 19 sie 2021

Do góry
Stella d'Oro kwitną nieprzerwanie. Są fantastyczne.

Jurajski Ogród 23:16, 19 sie 2021

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Jurajska Prowansja...

Agnieszko przepiękne widoki. Lawenda przepiękna. Pamiętam chyba na ostatniej focie miałaś przy lawendzie róże bonica. Lawenda ma u ciebie doskonałe warunki. W ogóle czy wiosenne czy letnie rośliny masz przepiękne.
Ogród jest zwiewny lekki. Pieknie
Dębowe zakątki 22:46, 19 sie 2021

Do góry
Hortensja Polar Bear

Tardiva ???
Dębowe zakątki 22:40, 19 sie 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Poczytałam o Twoich budlejowych dylematach. Ja wlaśnie nie mam tej rośliny bo chyba nie wiedziałabym jak ją skomponować. Kwiaty są piękne ale z daleka jakoś ich nie widać. No i trochę spore rośnie .

Ja budleje mam już 3. Granatowa kwitnie.białą dosadzona.A liliowa dalej przesadzona i jeszcze nie kwitnie.
Kwiaty w większości odmian są widoczne i ładne. to raczej ta granatowa ma mniej widoczne.Dlatego dosadziąłm do niej biała.

Jeżówka Aloha

jeżówka Fountain Pink Eye
Za drzwiami do ogrodu... 22:37, 19 sie 2021

Do góry
anpi napisał(a)
Lilie posadzone w romantycznym kąciku, zamiast różowe okazały się być żółte. Albo ja coś pomyliłam sadząc, albo cebulki były źle były oznaczone. Po przekwitnięciu je przeniosę. Pachną oszałamiająco i mają piękne, pełne kwiatostany.

Mam taką lilię. Czy ona się rozrasta w kępie? Jeżówek zazdroszczę.
Dębowe zakątki 22:34, 19 sie 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Też myślę, że takie połączenie będzie dobrze wyglądać. Pięknie ci kwitnie wszystko.

Oby dobrze budleje przezimowały, to zobaczymy czy ten mój pomysła się sprawdzi.

Hortensja Sundae Fraise

hortensja magical fire

Dębowe zakątki 22:29, 19 sie 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Pięknie i kwieciście u Ciebie . Widać, że pełnia lata
U mnie jeżówki odmianowe niestety słabo zimują i co roku musze kupować nowe, bo bardzo je lubię.
Podoba mi się pomysł połączenia białej budlei z granatową.

Lato jest kolorowe i piękne.
Upały odeszły. Ciekawe czy jeszcze wrócą.
Ale ogród chyba cieszy się tymi dwudziestostopniowymi temperaturami.
U mnie też nie wszystkie jeżówki odmianowe dobrze przezimowały. I 3 kupiłam.
Sama jestem ciekawa czy ten mój pomysł na duet biało -granatowy budlei się sprawdzi

Dębowe zakątki 22:23, 19 sie 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Aniu! Biała budleja jest u mnie w cieniu, a na dodatek ma tam ciasno, ale rośnie duża i ma duże kwiatostany, słabo nie rozkrzewia. Myślę, że gdyby była w słońcu, to pewnie byłaby ładniejsza. To jednak krzewy lubiące słońce.
Piękna ta jeżówka, bardzo oryginalna. Fuksja też mi się bardzo podoba.

To moze warto twoją przesadzić. Biała słąbo się rozkrzewia.No cóz, to może i dobrze.Najważniejsze aby dobrze zimowała.
Kwiatostany duże, to już mi się podoba. U mnie jeszcze młoda i mała ale też zauważyłam,ze ma wieksze od branatowej.
Jeżówki to wszystkie mis podobają
Fuksję tą mam od kilku lat. I to jedyna fuksja.I wystarczy, bo miejsca na zimowanie mało.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies