Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Malutki pod lasem 23:02, 05 kwi 2016

Do góry
Jejku, fajnie kostka wyszła. Podoba mi się, jak ja tęsknię u mnie za kostką

Ania, hakuro nie dawaj do róż, bo im wodę zabierze bardziej, niż lawenda hakuro lubi kąpać się w wodzie Posadź sobie ją gdzie indziej. Ja kiedyś miałam i ją bardzo lubiłam, a potem mi zmarzła
Do raju daleko - u Ewy 22:53, 05 kwi 2016

Do góry
Ewuniu, mam dla Krzysia robótkę. Naprawdę boję się zabrać za niego:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/107/1074247/original.JPG
Nie wiem, co dalej z nim zrobić ...
Dziś go posadziłam tu, aby miał ładne tło ściany.
Kiedyś będzie tu ogród 22:49, 05 kwi 2016

Do góry
Ania, jakie ty masz łądne widoki. Mój synek powiedział "wow"

Dzięki za przestrogę. powiedziałąm młodemu, bo to on zauważył takie zachowania kotka
Ogródek Iwony II 22:41, 05 kwi 2016

Do góry
Aniu, dziękuję za nazwę

Magda, ja chyba poczekam, choć sama nie wiem. Po ostatnim sadzeniu na moich obwódkach jest nierówno. Ale rozsądek mówi, bym poczekała do czerwca. Powinny troszkę ruszyć i się zagęścić ...
Teraz też można przyciąć, jeśli denerwują nierównością, ale prawidłowy termin jest w czerwcu. Tylko w zeszłym roku było już tak gorąco, że w czerwcu nie cięłam ...
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:37, 05 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dorotko, ślicznie u Ciebie.
Ja w zeszłym roku miałam takie śliczne żonkile - jak twoje.
W tym roku nie zakwitły, widać było, że chorują. Wykopałam cebulki,a w środku robaczki były i były podgniłe korzonki. Przypomniało mi się, ze rok temu czytałam o takim przypadku ...

Ania -Mała Mi pisała właśnie o jakichś paskudnych muchach, które znoszą jajka w cebulach żonkili. Moje też nie mają tyle kwiatów co przed kanalizacją, ale w tym toku jest więcej niż w ubiegłym. Myślę, że na przyszły rok będzie jeszcze więcej. Moje dopiero dziś zaczęły kwitnąć, więc będą się coraz bardziej rozwijać.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 22:35, 05 kwi 2016

Do góry
Gosiu, fajnie wyszedł łuk. Ja się zawsze zastanawiam, czy uda się utrzymać potem takie małe obwódki? No, ale jak będą cięte, to może się uda? Ja też u mnie dosadzam, jak tylko trafi się okazja
Ale ostatnio w O były drogie na moje oko... Odpuściłam
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:08, 05 kwi 2016

Do góry
Dorotko, ślicznie u Ciebie.
Ja w zeszłym roku miałam takie śliczne żonkile - jak twoje.
W tym roku nie zakwitły, widać było, że chorują. Wykopałam cebulki,a w środku robaczki były i były podgniłe korzonki. Przypomniało mi się, ze rok temu czytałam o takim przypadku ...
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:59, 05 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Świetne zmiany. Bardzo mi się podoba ta rabata przed skrzynkami.
O poczynaniach skrzynkowych poczytałam. U mnie deski się malują, a raczej czekają, aż pomaluję je drugi raz.

Dziękuję Iwonko mam nadzieję, że idzie ku dobremu i kibicuje Twojemu warzywnikowi ściskam ciepło
Ogródek Iwony II 21:43, 05 kwi 2016

Do góry
Dziś oczyściłam rabatę z hortensjami ogrodowymi i moim "bonzajem", nad którym trzeba popracować dalej. Poczekam z nim do czerwca, niech się określi, czy podusie będą przyrastać.
Danusia pisze, ze bukszpany można ciąć w czerwcu. Oby wielkich upałów nie było wtedy

Ogródek Iwony II 21:31, 05 kwi 2016

Do góry

Ogródek Iwony II 21:31, 05 kwi 2016

Do góry
Dziś miałam fajnych gości rano w ogrodzie. Zaprosiłam jedną klasę na sesję fotograficzną. Tematem była fotografia zbliżeniowa (Macro). W czasie jednej godziny dzieciaki odkrywały wiosnę w ogrodzie, zwykłymi aparatami robili nie raz akrobacje, by z poziomu ziemi zrobić fajne zdjęcie... Zadanie było o tyle utrudnione, ze poprosiłam, by po sobotniej wertykulacji trawnika i dosiewce - nie zadeptać go. Nie chcieli wyjść z ogrodu, chociaż zbyt wiele kwiatów jeszcze nie kwitnie.
Potem poświęciliśmy godzinkę na obejrzenie prac, wyłowienie ciekawych ujęć, omówienie zdjęć... Niektóre fotki bardzo ciekawe... Dowiedziałam się przy okazji, ze kwitnie bergenia i zakwitł jeden żonkil...
Fajnie wyszło zdjęcie z fotografią mchu i zielonymi listkami tawuły...

Jak wróciłam do domu, zabrałam aparat i sama cyknęłam kilka fotek:
Obiecałam zaprosić do ogrodu, jak zaczną kwitnąć tulipany i rododendrony

Ogródek Iwony II 21:29, 05 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mój pomocnik jest jakiś śmieszny, Wszystko go interesuje. Ostatnio nauczył się łapać motyle i je ... zjadać

Iwonko karć go żeby się oduczył, bo może skończyć jak mój psiak. Zaczynał od motyli, aż kiedyś złapał pszczółkę, niestety źle się skończyło.
Tu ma być ogród :) 21:22, 05 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U mnie stipa nie odbiła. Znaczy... pilnować młodych sadzonek

Pięknie u ciebie. Lubię cebulowe w kamyczlach. Ale tylko u kogoś. Jakbym miała te kamyczki u siebie , w których po zimie pełno liści i śmieci- klęłabym jak szewc... A ja raczej nie klnę.

Dziś sprawdzałam u siebie... Jedne niewykopywane tulipany będą kwitły drugi sezon.

Rzeczywiście, sprzątanie w tych kamieniach trudne, na przyszły rok trzeba pomyśleć o odkurzaczu.

Ja też się nastawiam głównie na młodą stipe.
Patrzyłaś pod kątem ilości liści na te tulipany?
Ogródek Iwony II 21:11, 05 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
widze ze nawet mialas pomocnika ?

Mój pomocnik jest jakiś śmieszny, Wszystko go interesuje. Ostatnio nauczył się łapać motyle i je ... zjadać
Nie wierzyłabym, gdybym dziś nie widziała. Synek przyniósł na taras kotka, a on miał coś żółtego w pyszczku. Zanim się zorientowałam, co to jest, otworzył mordkę i motylek odleciał
Nawet miałam aparat w ręku, ale nie zdążyłam zareagować. Wczoraj z motylka zrobił sobie obiadek
Ogródek Iwony II 21:06, 05 kwi 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
A ja mam siewek stipy od zatrzęsienia. Chyba mi zarosną pół skarpy z głazami.

Ja u siebie nie widziałam, stara chyba nie żyje, widziałam, ze już powinna odbijać, a u mnie nic. Dostanę trochę stipy od Ewy777
Porobiła mi sadzonki
Ogródek Iwony II 21:03, 05 kwi 2016

Do góry
Dziś było tak pięknie, zaczęłam werandować roślinki:

Ogródek Iwony II 20:52, 05 kwi 2016

Do góry
Ewa, Marta - rabatki żwirowe są śliczne, ale ja jeszcze do nich nie dojrzałam.
Za to u innych bardzo mi się podobają.
A przy nowoczesnych domach - to już musi być koniecznie
Ogródek Iwony II 20:50, 05 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
werbena u mnie sie nie wysiała z kilku powodów , nie ma co trzeba bedzie sie zas do Małej Mi uśmiechnąć ))

Fajnie masz z Małą Mi
U Ani wszystko rośnie w oczach
Ogródek Iwony II 20:49, 05 kwi 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Iwonko mam pytanie - czy masz trawy Ice dance i evergold ??? jeżeli tak to którą byś bardziej polecała przy obwódkach ???

Dominiko, nie mam porównania tych traw. ID mam od zeszłego roku, jak się rozrosłą, to znowu ją dzielę... Teraz jest dobry czas na dzielenie. W tym roku planuję kupić Evergold. Jest chyba bardziej porządna, tak się chyba nie rozłazi, z tego co czytam. Moją ID lubię za to, ze jest łatwa w dzieleniu, ma maleńkie rozłogi blisko matecznej roślinki, które można odsadzić i posadzić jako osobną roślinkę. ładnie przyrasta. ładnie też przezimowała, ale na wiosnę trzeba ją ściąć i dać szansę młodym przyrostom
Jutro właśnie będę pracować nad tą rabatą. Wymaga poprawek, nie do końca jestem po zimie zadowolona z niej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies