Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 22:39, 04 kwi 2016

Szczerze to nie przyszło mi nawet do głowy. Ależ musi pięknie wyglądać jak zakwitną.

Kurczę, tak w zasadzie to na tej górze nie musi być nic wielkiego. Przecież zasłonę przed sąsiadami będą stanowiły nasadzenia za wałem. Tu widać trochę ten mój wał. Wysokość taka jak po lewej stronie brzózki.

Ale ten wał to w połowie glina (może nawet więcej). Dałoby radę naszykować ją pod kwasoluby tak żeby bez nawadniania dały sobie radę?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Toszka 23:17, 04 kwi 2016

u mnie w donicy rosną bez nawadniania i na patelni, sama wiesz...
mus spróbować i posadzić kilka w towarzystwie niskich sosen

Blisko woda, będzie mikroklimat...

http://www.kyoto-shisendo.com/
anka_ 23:25, 04 kwi 2016

Iwonka ja przez ciebie znowu nie będę mogła spać......

PS Rozumiem, że plan przygotowań taki sam jak na azaliowej?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Iwk4 22:49, 05 kwi 2016

Ania, jakie ty masz łądne widoki. Mój synek powiedział "wow"

Dzięki za przestrogę. powiedziałąm młodemu, bo to on zauważył takie zachowania kotka
Toszka 23:13, 05 kwi 2016

Aniu, mozna jeszcze tak https://pl.pinterest.com/pin/340021840591001541/ z myslą o jesiennym efekcie
anka_ 07:23, 06 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Ania, jakie ty masz łądne widoki. Mój synek powiedział "wow"

Dzięki za przestrogę. powiedziałąm młodemu, bo to on zauważył takie zachowania kotka
Dziękuję, choć widoki to u mnie jeszcze słabe, ale pracuję nad tym. Iwonko a kociaka pilnujcie bo naprawdę szkoda. Mój psiak udusił się w kilka minut zanim mąż zdążył odpalić samochód. I na oczach dzieciaków. Nie muszę chyba pisać co się działo.
anka_ 07:30, 06 kwi 2016

Toszka napisał(a)
Aniu, mozna jeszcze tak https://pl.pinterest.com/pin/340021840591001541/ z myslą o jesiennym efekcie
Cuuudne.
Iwonka to jest na pas pomiędzy stawem a wałem. Te rude to będą metasekwoja i cypryśniki, w nóżkach trawy i paprocie. Czerwień to trzmielina oskrzydlona. Tylko jaki iglak zimozielony wytrzyma tak mokre podłoże?
anka_ 12:17, 06 kwi 2016

Kropi deszczyk i czas na wymuszoną przerwę na kawę. Choć mógł jeszcze z godzinkę poczekać, bo zostały mi trzy porzeczki do przesadzenia. I wtedy porządnie popadać i podlać. Ale cóż ....

Miałam dzisiaj towarzyszy przy przesadzaniu- pliszki. To chyba najmniej strachliwe ptaki jakie miałam okazję poznać. Niemal pod szpadel wchodzą. Mazurki obserwowały z daleka. Robiły nalot na świeżo ruszona ziemię jak odchodziłam na bok.

A rano odwiedził mnie kopciuszek.

07_Rene 20:02, 06 kwi 2016

Nie pomogę, bo u mnie pragnia syberysjka wygląda trochę inaczej. Chyba że nie mam pragni, a cos innego? Zgłupiałam całkiem... ale wrzuciłam zdjecia
anka_ 20:46, 06 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
...Zgłupiałam całkiem... .
Ha, ha, ha.... Właśnie to samo napisałam przed chwilą u ciebie. No cóż, mus zostawić w donicach i patrzeć co z tego wyrośnie.
Dziękuję za fotki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies