Reniu dzięki za Twoje przemyślenia każde zdanie się liczy bo wnosi nowe spojrzenie więc zawsze sobie cenię każdy wpis. Bardzo dzienks Może będzie pięknie mam nadzieję
ale w cieniu pod grabami rozplenice nie będą chciały kwitnąć.
Rozchodniki mogą być z carexach bronze, szczególnie że tło za nimi bedzie zielone- u Sylwi mi troszke tego brak.
Możesz tez zrobić tak żeby też rozchodniki przenikały się w oba rodzaje traw, ładnie będzie.
Zeby nawiązać kolorem do lawendy ja bym na samym brzegu dodała plamy niskiej szałwi. Nie duże, po kilka sztuk, zamiast co któregos carexa bronze
ale ja bym cisów nie dawała jako szpaler= wtedy zamkniesz całkiem ten widok, i do tego zatopienie w trawach nie da efektu. Musza byc przerwy, jakby 'sypniete' w trawach.
A ja nie mam pewności czy dobrze zrozumiałam. Na szybko nabazgrałam ale myslę że tak dużo tych cisow tam nie wyjdzie chyba że zrobić tak gęściej:
I o to chodziło bo teraz patrząc od ścieżki będzie widać bronze.
1)Carex bronze i jeżówki bądź liatry jaki kolor ??? ogólnie podoba mi się
2)Cisy fastigiata super nawet myślałam o tym jak napisałaś by dać tu coś wyższego tylko te lilaki to jakoś nie bardzo mi się podobają. I do zatopienia wybrałabym chyba te rozplenicę lub molinię. A same te cisy nie mogłyby zostać już bez tych lilaków?
w chmurze z przodu carex brozne + jeżówki lub liatry czy coś punktowo i kulki z buksa/daniki. albo tylko trawy i byliny w tej chmurce
za tym małe kulki to cis fastigiata lub cos inengo wąskiego a wyższego, kulki duże- troszkę wieksze krzewy - może lilaki Palibin. Cisy i lilaki zatopiłabym w bodziszku wspaniałym, albo w roslenicy, ewentualnie molinii moorhexe
nie mam pewności czy proporcje się zgadzają, czy za głeboka nie wyszła ta rabata
Na rogu (do linii domu) dałabym kulki ze stipą (coś wyższego mi się nie widzi) chyba, że dalej na tle domu ...
Ale magnolia Ci pomaga więc ja nawet nie śmiem się wtrącać
Na razie wszystko masz pięknie zaprojektowane, przemyślane, będzie cuuudnie
Ah kurde to niedobrze bo tam mam dom teściowej po prawej i chciałm choć trochę tak przesłonić tymi grabami No nie tak calkiem bo wiesz jak to z tesciowymi dlatego te graby