Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

olga80 11:58, 24 mar 2016

katel napisał(a)
Irenko wrzucałam zdjęcia ale nie pamiętam gdzie, więc jeszcze raz wstawię:

Tu chciałam pokazać jak duży jest kwiat ale słabo mi to wyszło, następnym razem użyję miarki .

Kupiłam ją w 2012, jest posadzona w glinie na pełnym słońcu i bardzo wietrznym stanowisku, kwiaty lekko pachną. Przez dwa pierwsze lata była okrywana.

co za cudna panna krokusiki tez pięknie rozkwitły.
agnieszka_m 12:08, 24 mar 2016

katel napisał(a)
AgaeM - jest piękna
Udało mi się dziś troszkę roboty podgonić , mam nadzieję że w przyszłym tygodniu jak mi córeczka wyzdrowieje to ruszę już pełną parą - bo inaczej warzywa w lecie zacznę sadzić .

Piękne skrzynie
ile ich masz 4 czy więcej
Będą warzywka rosły
katel 13:46, 24 mar 2016

rozark - kompostu z kompostowni do warzywnika to nie zaryzykuję, coś wymyślę, pewnie od sąsiada trochę ziemi przewiozę tylko to zachwaszczone będzie strasznie no ale co zrobić.
AnnaCh - ja od czterech lat do sąsiada ziemię wywoziłam (oczywiście za jego zgodą) a teraz pewnie w drugą stronę będę kursowała , żebym ja wcześniej na te skrzynie wpadła to bym się inaczej zorganizowała ale to dopiero w tym roku Amelia taki pomysł miała . Teraz też nowe rabaty będę robiła i darń z ziemią do wywiezienia będzie no ale to potrwa, bo ja wszystko sama robię a jeszcze jak się dzieciaki pochorują to robota stoi . Może w tym roku zagospodaruję tylko jedną skrzynię a dwie pozostałe będe uzupełniała z czasem - muszę jeszcze to przemyśleć.
Olga80 - dzięki!
agnieszka_malysa - są 3 sztuki, jedna 1,15x2,80m i dwie 1,15x2,25m.

Patrzcie jakie ogromne plusy ma założenie wątku na Ogrodowisku!
Kilka zdjęć się wstawi i zaraz ktoś się odezwie a to że warzywnik w skrzyniach pasuje a to że siewki się później pikuje a to inne rady i spostrzeżenia - ciągle nowe informację i pomysły - ależ ja się cieszę że Tu jestem i mnie odwiedzacie Dzięki!
Milka 12:12, 25 mar 2016

Kasiu, boska ta magnolia i jakie wielkie kwiaty!!! Oj skuszona jestem na maxa.
Podziwiam skrzynie, piękny warzywnik będzie i jaki masz porządek, rany, mus brać przykład
kasja83 16:11, 25 mar 2016

Piękna magnolia!Prawdziwa ozdoba!
katel 19:10, 25 mar 2016

Magnolię jak najbardziej polecam moja jeszcze niezbyt duża i dopiero jedno kwitnienie za nią (rok wcześniej pąki przemarzły) ale robi wrażenie . Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie na którym jest daleko, wygląda jak wata cukrowa
Karol99 19:21, 25 mar 2016

Faktycznie magnolia przepiękna.
katel 23:09, 25 mar 2016

Życzę Wszystkim zdrowych, wesołych Świąt Wielkanocnych pełnych miłości, pokoju i wiosennego ciepła , oraz tradycyjnie mokrego Dyngusa.
kasja83 08:36, 26 mar 2016

Wesołych Świąt
Kasiek 17:04, 28 mar 2016

Katelku nie wiem czy przeoczylam nazwe magnolii czy jest gdzies? Podasz nazwe pliss?