Poczytałam o porządkach i muszę przyznać, że 20 reklamówek suchych traw zrobiło wrażenie u mnie nie uzbierałaby się ani jedna
Pięknie wiąz zaczyna i tylko szkoda, że wymaga aż tyle pielęgnacji. Z drugiej strony za jego urodę można mu to wybaczyć
Czekam na Twoje magnolie piękne, a tu ziąb. Dokupujesz jakieś i w tym roku? Jak widziałaś, poszłam w oczary i świdośliwy, o bylinach nie wspominając i muszę się zadowolić tylko czterema magnoliami.
Ja też czekam z utęsknieniem na tę prawdziwie zieloną wiosnę, spokojnie posprzątam ogród, tylko ta pogoda nie odpuszcza...na wysieewy bylinek, a o warzywkach nie wspomnę, juz powinny kiełkować.
Magnolii nie dokupuję..chociaż nowe odmiany kuszą np. Magnolia 'Daybreak', miejsca już brakuje w ogrodzie, ja drzewa mam już prawie wszystkie obsadzone...zostały mi tylko do zdobycia dwa kolony cynamonowe Acer griseum i różowy pensylwańczyk
Bardzo cenię sobie twoje owocowe wybory i nasadzenia, ja posadziłam kilka owocowych drzew i wszystko albo się połamało, albo przemarzło, albo korzenie pogniły...straciłam zapał i chęć powtarzania nasadzeń, nie mam jak nawozić więcej ziemi pod nowe nasadzenia, żeby tworzyć kolejny podwyższone rabaty...odpuszczam...ale skrzynki na warzywka będą
Ostatnio też mam chęć na jakąś magnolię u mnie dopiero dwie. Pewnie najlepiej kupować jak kwitną? Brakuje mi kwitnących drzew wiosną...
Energetyczny avatarek