Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 08:37, 24 mar 2016

Ozz napisał(a)
Hejka, też zaglądam z ciekawości Ja bym na takiej małej przestrzeni z dużą ilością smaragdów nie szalała - nawet chyba przerzedziłabym istniejące na co drugi - wbrew pozorom one szybko rosną i zaraz będą spore drzewka w ogrodzie. Polecam - można je urozmaicić np. sztuk 3, grabem kolumnowym (np. wąski Frans Fontaine), albo wiśnią 'Amanogawa'

Hej witam serdecznie

Smaragdy rosną ogromne, ale te co mam lubię bardzo. I tak zostaną, ale będą cięte w ekran tylko wyższy.

Amanogawę i Ambrowca Slender Shilouette rozważałam, jednak one porosną wielkie, tj. wysokie i będą wyglądać karykaturalnie tak blisko domu

Graby muszę pooglądać, bo je można przycinać.
Mixtoorka 08:40, 24 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Jeżeli nie chcesz jednolitego ekranu z tujek to ok, tylko nie przerzedzaj już ich, one są bardzo ładne, takie wypielęgnowane i bardzo ładnie tak posadzone wyglądają

Wygooglowałam ten bez czarny, faktycznie fajny jest i ma ładny kolumnowy pokrój. Ja myślałam o; wiśni Amanogawa, grabie fastigiata

A jako tło dla magnoli to co? Bo cisy tłem trzmieliny mają być, a magnolia bez tła?

Nie, nie będę przesadzała moich Smaragdów, one dobrze są posadzone. Nie są już takie malutkie, mają odstępy a w przyszłości i tak będą cięte.

A tło dla magnolii chciałam zrobić narożnik z cisów, ale żeby być konsekwentną powinnam zrobić ze Smaragdów. Ale nie jestem przekonana wewnętrznie
Mixtoorka 08:43, 24 mar 2016

Mirella! Kobieto co Ty robisz o 4:45 rano przed komputerem!!!!
margaretka3 08:47, 24 mar 2016

Karolinko ja się pomyliłam, mam Black Lace, nie Tower. Lubię czarne bzy, to mocny akcent kolorystyczny, a gdy kwitnie - cudny jest. Ten kolumnowy kwitnie na różowo?
Karol99 08:48, 24 mar 2016

Odmianowe bzy czarne są przepiękne.
Mixtoorka 09:07, 24 mar 2016

margaretka3 napisał(a)
Karolinko ja się pomyliłam, mam Black Lace, nie Tower. Lubię czarne bzy, to mocny akcent kolorystyczny, a gdy kwitnie - cudny jest. Ten kolumnowy kwitnie na różowo?

Gosiu widziałam zdjęcia i raz białe kwiaty a raz różowawe. Nie wiadomo
Mixtoorka 09:08, 24 mar 2016

Karol99 napisał(a)
Odmianowe bzy czarne są przepiękne.

Mówisz ?

Rozważam właśnie. Ale ja to chciałabym kupić od razu taki egzemplarz wyrośnięty, a w sprzedaży internetowej z resztą- 40-60 cm

Ale kusi coraz bardziej.
MirellaB 09:47, 24 mar 2016

Anda też mi polecałam taki czarny bez Bardzo ładnie się prezentuje

Karola jeżeli uważasz, że szmaragd jako tło nie,to nie myśl o tym, że nie będziesz konsekwentna - to nie zawsze się sprawdza

Karolka tak wcześnie wstaję, bo psy chcą wyjść na spacer, potem jeszcze się kładę na 1,5-2 godzinki
Mixtoorka 10:01, 24 mar 2016

O masz, ale te Twoje psiaki wymagające!

Te Smaragdy to nie jest ostatnie zło. Ale muszę znaleźć takie rozwiązanie, które będę pewna, że chcę mieć. Może zdecyduję się na te Smaragdy. Są zimozielone, to wielki +. Bez czarny Balck Tower jest coraz bliżej , muszę poczytać o stanowisku i wymaganiach.

Co jest jeszcze Fastigiata i mogłabym utrzymać cięciem?
ewa004 10:20, 24 mar 2016

To pomyślimy co zrobić żeby odbicie w lustrze było efektowne.... Może lustro pod kątem.....