ja też się tego uczę! Ale im więcej mam róż, w dodatku już rozrośniętych - tym mi łatwiej Najlepiej mi z daliami to wychodzi, ale niestety nie udało się żadnej przezimować w zeszłym roku, więc pozostaje mi cięcie róż a te i tak najbardziej kocham
Popadało którejś nocy na tyle, że liście rano były wilgotne
Ja swoją magnolię kupiłam z pięknymi pąkami, kwitła itd.. tylko błąd cięcia tu zaważył. nie mogę sobie darować, że nie poczekałam tych 2 tygodniu i tak dosłownie wzięłam słowa - ciąć po kwitnieniu ...
zobacz jak była ładna
Jeżeli chodzi o borówkę amerykańską to ja przez kilka lat miałam ją bo posadziłam ale o nią zbytnio nie dbałam i niestety nie odwdzięczała się plonem. Wczesną wiosną przeczytałam u kogoś wpis Hani hankaandrus_44 i spróbowałam zastosować jej rady. Poobcinałam takie brzydkie uschnięte gałązki, dałam pod kazdy krzaczek polifoskę, rozrzuciłam wkoło krzaka torf kwaśny i na to nową korę.I nie poznałam swoich borówek. Zaczęły wypuszczać nowe pędy jak głupie, co mnie bardzo cieszyło. W tym roku juz na tych nowych pędach są kwiaty. Kwitną bardzo obficie i teraz tylko trzeba pilnować żeby miały sporo wody. W tym roku nie podsypałam nawozem wiosna bo jakoś się nie złożyło. Ale nadal ładnie wypuszczają nowe pędy. Liście są duże , bardzo zielone i bardzo długo na krzakach. Wcześniej szybko po owocowaniu mi już zaczęły się przebarwiać i opadać. Chyba trzeba się po prostu polubić z borówkami i troszkę im czasu poświęcić na wiosnę- i naprawdę warto. To mówiłam ja - leń ogrodowy. Buziaki
I kwitnie szczypiorek.
Podwórko.
Kwitnie róża nie Alchymist i karagana syberyjska Walker.
A to dzidziusie ciemiernika cuchnącego
I będzie dużo poziomek
Witam
Czy ktoś z Państwa wie może dlaczego szczyty moich papryk rozwijają się w taki niezbyt zdrowy sposób? Zarówno liście jak i wyrastające kwiatostany są takie "niedorobione", kwiatki zaraz żółkną i odpadają rzecz jasna. CO może być tego przyczyną?
Te są najciemniejsze może ktoś zna tą odmianę , one mają jakieś cebulki na główce?
Tu są 4 różne rodzaje fioletowych czosnków
Trzykrotka też już kwitnie i tak do końca lata
Juki
Piwonie w pąkach
Naparstnice w blokach startowych
Ostróżki też
A magnolia jeszcze kwitnie i wypuszcza stale nowe pąki, paki różowe a kwiaty prawie białe