Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe wariacje 22:20, 17 maj 2025

Do góry
Wiaan napisał(a)
Piwonie w porównaniu z ubiegłym rokiem są ogromne, czekam z niecierpliwością na kwiaty, własne piwonie, marzenie z dzieciństwa

Tak piwonie to zapach dzieciństwa. Kiedyś kwitły w czerwcu na Boże Ciało.
Też mam 5 krzaków mają ładne paczusie. Jak się spiszą to dokupie. Oferta spora.

Masz klęskę urodzaju werbeny. Też już usuwam ale ja przesadzam poza ogrodzenie niech tam rośnie i się rizsiewa.

Masz bardzo ładny porzadeczek tylko pozazdrościć
Ptasi gaj 22:17, 17 maj 2025

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Zdjęcie tej rabaty z tawułkami masz Elu na początku wątku. Zapamiętałam. I te tuje. Kiedyś moje wymarzone a teraz mam własne.
I lubie.

Pięknie masz i bujne wszystko.
Glina i zielsko 21:59, 17 maj 2025

Do góry

Porządek jakiego ja nigdy mieć nie będę. U ciebie chwastów nie ma to pewnie zasługa tej drobnej kory. Gdzie to kupujesz.
U ciebie już wszystko pełną parą kwitnie i rośnie. U nas to biegun zimna i suchoty. Trzykrotka liście dopiero z ziemi wychodzą a u ciebie kwitnie.
Lidia czy na pierwszej focie te różowe kwiatki to zawilce może wiesz jak się nazywają.

Ogród w dolinie 21:29, 17 maj 2025

Do góry
Roocika napisał(a)
No i fotki

Asiu, świetne zakupy ogrodowe, nowe roślinki zawsze poprawiają humor. Kukliki śliczne,
bardzo ostatnio mi się podobają.
Z nornicami trudna sprawa.
Ptasi gaj 21:20, 17 maj 2025

Do góry
Alija napisał(a)
Elu, buczki i klony podziwiam, cudne. Pachnąca kalina, co za odmiana? Ja kupiłam w tym roku kalinę angielską, malutka, ale z jednym kwiatem. Jak powąchałam musiałam kupić, niesamowity zapach, jeszcze stoi w doniczce, szukam jej miejsca.
Maj mamy nietypowy, ale przynajmniej trochę wody, jak dla mnie mogłoby być więcej, ale dobre i to.

Alicja to kalina koralowa Compactum. Piękna kalina cały sezon.
Tak te angielskie są u nas wzdłuż ulic posadzone z innymi krzakami. Przechodząc jest ciągły zapach.
Wypadł mi jeden bez czarny może kupię i posadzę obok wypadnie tego bzu.
U nas od trzech dni pada z przerwami, ale to opady takie nawalne napłynie i zaraz spłynie. Ale lepsze to niż nic. Zimno jak cholera o tej porze.
W zeszłym roku było bardzo ciepło o tej porze.

Piwonie były w rozkwicie obecnie w pakach

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 20:14, 17 maj 2025

Do góry
Dziewczyny i chłopaki! Jutro ważny dzień. Nie odbierajmy sobie prawa do narzekania
Glina i zielsko 20:05, 17 maj 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
I jeszcze rzut oka na kortową z róźnych stron.

Kortowa jak i cały ogród wypieszczone na maxa, podziwiam.
Co to za roślina na pierwszym planie? I dlaczego rabata nazywa się kortowa? Pewnie pisałaś ale zaglądam z doskoku więc najpewniej przeoczyłam wyjaśnienia.
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 19:59, 17 maj 2025

Do góry
Żurawkowo

i kuklik jakiś odmianowy zakwitł jednym kwiatkiem, to chyba nie Mai Tai, bo ten już wcześniej bujnie zakwitł

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:49, 17 maj 2025

Do góry
Judith napisał(a)

Ajajaj jak ładnie kwitną. Fajna kępka!
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 19:32, 17 maj 2025

Do góry
Amber Jubilee i kukliki obok, tą cięłam, bo rosła wcześniej w donicy
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 19:14, 17 maj 2025

Do góry
Dla Wiaan, Lady in Red - w słońcu kolor bardziej żywy oczywiście, ale u mnie leje...

W narożniku po prawej. Dosadziłam jej obok drugą, w zeszłym roku, żeby bardziej zasłonić ogrodzenie

i na osiedlowej mniejsza

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 19:13, 17 maj 2025

Do góry
Truskawki tuż tuż

Udało nam się posadzić jabłonki i przecenione wiśnie i czereśnie z Biedry. Ciekawe, czy to przeżyje w ogóle. Jabłonek w donicach jestem pewna, ale drzewek z balotów niekoniecznie Jeszcze potrzebuję jednej czereśni, która się będzie zapylać z Kordią i będzie smaczna. Macie coś do polecenia?
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 18:42, 17 maj 2025

Do góry
Dzień dobry, szukam informacji co może powodować taki wygląd liści moich dwóch miłorzębów - jak na załączonych zdjęciach: liście są drobne, żółtawe, tak jakby nie mogły urosnąć bardziej.
Serdecznie proszę o informację.
We wcześniejszych latach były bardziej dorodne te liście .
Mierzyłam i pH jest 4,5

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/259/2596223/thumb_original.jpeg[img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/259/2596224/original.jpeg[/img]
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 17:57, 17 maj 2025

Do góry
MagdaLenka napisał(a)
Asiu, tę odmianę ambrowca ma Danusia w Przypkach, przy stawie kąpielowym. Piękne są.

Czy w nowym mrocznym zakątku posadziłaś irgę błyszczącą jako żywopłot?

Właśnie pisała mi o tym Patrycja, ale muszę mocniej pogrzebać w fotkach, na razie nie znalazłam. Ale skoro ma go Danusia, to pewnie fajna odmiana

Tak, żywopłocik to irga błyszczaca. Już ładna była, ale po przesadzeniu sporo przycięłam.
Pokażę nasz ogród 17:31, 17 maj 2025

Do góry
Siewki już są, wysialy się pod stokrotką. Są tyci tyci, ale myślę, że poradzą sobie
U Polon 17:23, 17 maj 2025

Do góry
Mokra się klei, pod wpływem Twojego pytania wygooglalam i wychodzi mi, że mam ziemię ilastą, czyli najgorsze możliwe …
Od początku wiedziałam, że nie jest dobrze i próbowałam obudzić ją do życia. Teraz wiem, że zabrakło mi jednak rozmachu, nie miałam świadomości ile powinnam w tą ziemię wrzucić.

Na początek wysiałam kilogram nasion facelii - wzeszły może trzy roślinki. Po prostu było za sucho i nasiona nie miały szans. Szukałam źródła naturalnych wspomagaczy. Znalazłam jakieś dwa konie i kupiłam jakieś 15 worków „kulek” - tyle co nic, ale to było jedyne miejsce skąd mogłam przywieźć nawóz.
Inna stadnina owszem oferowała dowolną ilość, ale świeżego i z odbiorem własnym. Do osobówki nie wrzucę, znaleźć kogoś, kto przewiezie w rozsądnej cenie mi się nie udało. Teraz wiem, że trzeba było brać TIRa, bo i tak kasa w ogród poszła, tylko później.

Znalazłam ziemię popieczarkową, wzięłam ile się dało, czyli wywrotkę. Jak wysypali na te nasze metry, to nawet jej za bardzo widać nie było , chociaż działka nie za duża.
Wiejski ogród Magdy 16:30, 17 maj 2025

Do góry
Ichigo napisał(a)

Ja to tak mam zawsze. Jak poczuję ładny zapach, tracę rozum i kupuję kompulsywnie.

Kierowanie się nosem w ogrodnictwie to akurat żadna wada. Zwłaszcza, że róża przepiękna.

Kasztanowiec też super. Może to faktycznie jakaś wyfikana odmiana...
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:21, 17 maj 2025

Do góry
Nie widac u Ciebie tej zimnicy soczyscie, zielono, czochy w rozkwicie - super! Az trudno uwierzyc ze tak niedawno to wszystko zrealizowaliscie.

Wiolka5_7 napisał(a)

Przypomnisz mi czy te plyty w grysie to krawężniki czy jakies plyty zewnetrzne? Jesli to drugie to jakie? Po ponad 15 latach zycia ogrodu wzielismy sie za przerobki różne i musze miedzy innymi wymyslec cos na alejce. Byla trawiasta ale juz jej tam nie chcę. Mysle wlasnie o kamyczkach i plytach - wiecej plyt niz drobnicy.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 16:13, 17 maj 2025

Do góry
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 16:12, 17 maj 2025

Do góry
Słońce zachodzi i wychodzi . Życie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies