Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Gosialuk 17:58, 13 cze 2025

Wydaje mi się że to rdest wężownik 'Superbum'. Chyba tylko na zdjęciu tak wyszedł, że wpada w fiolet. W rzeczywistości on jest jasnoróżowy. Jeżeli to ten.
Margo2 23:08, 13 cze 2025

LIDKA napisał(a)
Gosia jak chcesz piaskować kostke to kup sobie piasek granitowy. Jest ostry i dobrze sie klinuje. I też mniej sie nasiewa w niego. Mam go na placu basenowym a zwykły na reszcie. Widze różnice.

U mnie w mrówce go można dostać. I w punkcie gdzie kamieniem handlują.

Lidziu, dzięki za podpowiedź. Będę szukała tego piasku..
Gosia ma rację to rdest wężownik i jest jasno różowy. Może tak wyszedł, bo zdjęcie robione w cieniu.
Dziękuję za ochy i achy ♥️

TAR napisał(a)

My taki mamy a i tak nie przeszkodzilo by ladnie mchem zarosl. Ale mnie to akurat pasuje. Za to chwasty sie nie nasiewaja. A mrowy wynosza tak samo jak inny piasek. No ale jest o wiele ladniejszy niz ten zwykly.

Lidziu akurat wiem, ze te szczoteczki fioletowe to rdest. Jednak Gosia musi napisac jaki.

Tarciu, mi mech na kostce nie przeszkadza, bo mój ogród nie jest pod linijkę, raczej jest rustykalny.
Nigdy nie widziałam wypełnienia tym piaskiem. Muszę koniecznie wypróbować, szczególnie, że piszesz, że chwasty mniej się wsiewają.

Gosialuk napisał(a)
Wydaje mi się że to rdest wężownik 'Superbum'. Chyba tylko na zdjęciu tak wyszedł, że wpada w fiolet. W rzeczywistości on jest jasnoróżowy. Jeżeli to ten.

Gosiu masz rację, to rdest wężownik. Jeden z moich ulubionych rdestów.

Nareszcie jako taka pogoda. Wczoraj skosiłam trawnik i zdołałam powyłamywać przekwitnięte kwiaty na rodkach. W tym roku miały sporo tych kwiatów. Ale cały weekend bez prac ogrodowych. Tylko jak się z doskoku uda.

Margo2 23:09, 13 cze 2025

Margo2 23:10, 13 cze 2025

Margo2 23:11, 13 cze 2025