Marta, wiem. Zdaję sobie sprawę, że są duże. U mnie pod lasem wszędzie ich pełno i same brzozy dookoła, więc dla mnie to nie nowość. I ja chcę takie duże, dlatego są na końcu działki, z daleka od domu
Aniu, te dzikie brzozy to wielkie drzewa rosną. Ja mam za ogrodzeniem i tak się zastanawiam, czy ich nie usunąć, bo za kilka lat to będą olbrzymy i wtedy już ich nie wytniemy.
a ja nie mam fioła na punkcie intymności w ogóle. Dopiero sytuacja wymusza na mnie takie radykalne ruchy.
Kochałam te trawska za siatką, widok na pola i brzozy, bażanty pod płotem...
Rozchodnikow nigdy za wiele bo to samoobsługowe rośliny.a zamiast cisow daj zatem pod brzozy kulki i do tego cebulowe na wiosnę i gotowe. Tez mam jedną rabate 1x15m tylko w trochę innym układzie.nie znam dokładnie tego miejsca u Ciebie ale może daj gdzieś w biegu tej rabaty np laweczke to trochę ja zbilansuje (odwróci uwagę od jej długości)
Asiu ja tam brzozy youngi trzy posadziłam to zmieściły by mi się tam jeszcze cisy kolumnowe?Rozplenice super pomysł a rozchodniki mam w murku razem z różami i lawendą, o taki misz masz
Ja juz je trzy razy w tym roku ciełam. Mozesz jeszcze rzutem na taśmę je przyciąc. Nie zapowiadaja szybkiej zimy więc zdążą jeszcze zdrewneić. Pewnie za duzo je nwoziłam, wtedy rosna jak szalone Im mocniej je w tym roku tniesz, tym beda gęściejsze.
W ten weekend bedziemy jeszcze na tyłach graby ciac, bo nam czasu zabrakło. Brzozy tez przytnę bo poszalały z przystami