Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

zabaewa 23:52, 28 sie 2015

wiunia napisał(a)
Ewa jaką odległość między brzózkami poczyniłas?
Zdjecia bardzo ciekawe!!!

Wiuniu - brzozy sadziliśmy co 190 cm - tak nam pasowało w tym szpalerze. Pomiędzy brzozy zaczęliśmy wstawiać kępy mozgi trzcinowatej jako dolną partię. A jak brzozy już się zaaklimatyzują to przy pniu posadzimy potrzy lawendy i po trzy kępki przebiśniegów.
Gardener27 16:49, 29 sie 2015

Ho ho ho Dzieje się Pergola częściowo zagospodarowana Brzozy giganty posadzone od strony sąsiada Hałasu współczuję Trzeba to jakoś zboleć
Cebulki jakieś wpadły Ci Ewo w oko ?

edytowałem
Warmia 18:14, 29 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
Ho ho ho Dzieje się Pergola częściowo zagospodarowana Wierzby giganty posadzone od strony sąsiada Hałasu współczuję Trzeba to jakoś zboleć
Cebulki jakieś wpadły Ci Ewo w oko ?

A gdzie Ewa sadziła wierzby, bo już się pogubiłam? Zatrzymałam się na brzozach. Znowu jestem do tyłu, czy co?
Gardener27 18:31, 29 sie 2015

Warmia napisał(a)

A gdzie Ewa sadziła wierzby, bo już się pogubiłam? Zatrzymałam się na brzozach. Znowu jestem do tyłu, czy co?

Masz mnie O czym innym myślę a co innego piszę Muszę edytować
Warmia 19:20, 29 sie 2015

Gardener27 napisał(a)

Masz mnie O czym innym myślę a co innego piszę Muszę edytować

Uff, bo już myślałam, że przez ten remont jakaś nieogarnięta jestem
MirellaB 19:21, 29 sie 2015

Jak się brzozy mają? Podlewasz?
zabaewa 00:13, 30 sie 2015

Podlewam. Staram się, żeby stale miały wilgotno. Boję się je przelać, żeby korzenie nie zgniły. Pogoda nam nie pomaga raczej. Jednak, mimo że brzózki były hodowane w doniczkach, to przeżyły szok i trochę listki im się zasuszyły, zwłaszcza od dołu. Oby tylko te od dołu, bi i tak w listopadzie będą przycięte do pnia.
Marta - Przemkowi chodziło o brzozy ale wierzby też sadzę. Pod samym płotem. Potem będę z nich robić tzw. żywy płot zaplatany.
Przemku - trejaże są już w komplecie i lawenda pod nimi też. Brakuje tylko jednej róży pnącej. Przesadzaćbędę jesienią jednego jazza. Jesienią też wrócą na swoje miejsce moje różowe polianty.
Cebule - tak - wpadły w oko. Muszę kupić dużo białych i czarnych tulipanów i myślę o liliowych odmianach. Oraz pełne różowe. Posadzę je pod trejażami za lawendą. I pewnie na tym się nie skończy. Jak wpadnie mi coś w oko to też kupię - a co I koniecznie muszę sobie sprawić sadzarkę.
zabaewa 00:17, 30 sie 2015

Dzisiaj pierwszy raz od nkepamiętnych czasów lataliśmy po ścieżkach i chodnikach i tarasie z rundupem. I wiecie co ? Potem oboje z M. czuliśmy się jak po udarze. Mdliło, słabo mi było, bolała głowa i oczy zawodziły - normalnie zatrucie. To jst taka chemia, że aż strach się bać. Trzeba używać maseczki koniecznie...
Warmia 08:05, 30 sie 2015

zabaewa napisał(a)
Dzisiaj pierwszy raz od nkepamiętnych czasów lataliśmy po ścieżkach i chodnikach i tarasie z rundupem. I wiecie co ? Potem oboje z M. czuliśmy się jak po udarze. Mdliło, słabo mi było, bolała głowa i oczy zawodziły - normalnie zatrucie. To jst taka chemia, że aż strach się bać. Trzeba używać maseczki koniecznie...

U to nie dobrze Mirella kiedyś po opryskach miała coś z gardłem. Bez maseczki i okularów ochronnych ani rusz.
zabaewa 23:03, 30 sie 2015

Melduję posłusznie, że brzozy puszczają młode pędy - znczy się, że jest dobrze
Dzisiaj wsadziliśmy resztę traw. I na tyle starczyło sił w ten upał - oczywiście poza laniem wody...