Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Od nowa ... na przekór wszystkim 10:30, 17 sie 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

Teraz wszystko rozumiem... i wiesz co ci powiem (tylko nie zabij - bo wiem, że życie pisze swoje scenariusze) aż się prosi, aby garaż postawić na miejscu starego domu, a wtedy... szaleństwo ogrodowe za domem

dokładnie to samo pomyślałam i zobacz ile kostki do zrobienia by Ci odeszło
ale wiem czasem poprostu nie można..
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:23, 17 sie 2016

Do góry
iwka napisał(a)
widziałam właśnie ten żywopłot, pięknie wygląda, ale ja mam prawie cały bok w świerkach, fakt że pospolite i nie cięte ale wiem co po 10 latach robi się pod nimi, korzenie mam po kilka metrów w trawniku. Cały czas myślę

Kochana front to wytwór mojej bujnej wyobraźni jedną rabatkę planowaliśmy na forum i z cisami, ale ona nie jest skończona bo chyba coś mi się odmieniło

ale to co myślisz ze pod serbami też będę miała ciężko sadzić? zostawiłam im metr do planowanych rabat które bede robic na 3m glebokie? i metr od siatki posadzone
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:13, 17 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Polecam Marolex, używam od trzech lat i jest wg mnie zdecydowanie bardziej niezawodny niż Kwazar. Rokuje do niego rózne nakładki, np lancę doglebową. Mam dwa - jeden do chawstox a drugi do środkow ochrony roslin coby nie pomylić lub resztka srodka nie opryskać roslin.., juz raz tak zrobiłam...

dziekuję
mój M własnie chciał kwazara bo sie orientował że dobry. ale jak marolex lepszy to go wolę, nie chcę sie juz więcej wkurzać że w środku oprysku mi cos nawali
edit: a powiedz mi bo jestem na ich sklepeie internetowym, brac ten z uszczelnieniami epdm czy nie ma takiej potrzeby?
Pierwsze bardzo koślawe kroki ;) 10:09, 17 sie 2016

Do góry
fajna śmietnikowa ! minimalistycznie i asymetria, super. dla mnie bomba

Ogród z pergolą 10:06, 17 sie 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Kurcze Ania-wiem, że łatwo powiedzieć,bo robota się sama nie zrobi,ale nie ma co szarżować-uważaj na plecy.

staram się..już wieczorem po 19 jak mała śpi to nie wychodze robić, bez przesady. chciałabym jeszcze obrzeża zrobić i źwirem wysypać te kwadraty z świdośliwami i juz nic więcej nie robię.
ale zaraz szykuje się wyjazd na święto róż i pewnie cos kupię no to i posadzić by pasowało..
Ogród z pergolą 10:01, 17 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Aniu, o te hortensje zapytaj Lukiego, coś kojarzę, że podczas ostatniego objazdu po śląskich szkółkach się na nie natknął bodajże w Bielsku, tylko cena była porażająca.

ja je znalazłam w szkółce w piorkowie w normalnej cenie że tak powiem to raczej z tamtąd będę zamawiać
masz Edyta białą szałwie?pokażesz mi ją u siebie?kwitła tak dlugo jak niebieska?
Ogród z pergolą 09:59, 17 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Uwielbiam takie zdjecia przed i po , za rok będzie busz do kwadratu. Wierzyc nie będziesz ze wszystko tak urosło

mam nadzieje, dzisiaj M przywiózł 2 tony kompostu to roslinki papu w korzenie dostaną i niech się odwdzięczą za rok
Ogródek z futrzakami i kamieniami 09:52, 17 sie 2016

Do góry
Ewcia jak zwykle pięknie !
powiedz mi kochana bo chcę wzbogacić moją różankę o ciemne bordo, co byś mi poleciła?
napewno chce Ascota bo Marzena poleca, Munstead Wood mam.
Ogród z pergolą 08:16, 17 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

sama sobie radzi więc jest ok
pokaż śmietnikową

wklejam u siebie, by nie śmiecić tutaj
Ogród z pergolą 07:48, 17 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dzięki Agata, fajnie że jesteś zołzo
walcze to dobre określenie bo plecy zaczynają boleć szybciej niż kiedyś..

Kurcze Ania-wiem, że łatwo powiedzieć,bo robota się sama nie zrobi,ale nie ma co szarżować-uważaj na plecy.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:05, 17 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wyprawione uff...przeżyłam ale padłam o 23 i usnęłam w sekundę

Marzena powiedz mi jakiego sprzętu do oprysku używasz? ja kupiłam w sklepie ogrodniczym jakiś zwykly 5l za 40zl i uszczelka pękła... chciałabym zainwestowac w coś na lata...polecisz mi coś?

Polecam Marolex, używam od trzech lat i jest wg mnie zdecydowanie bardziej niezawodny niż Kwazar. Rokuje do niego rózne nakładki, np lancę doglebową. Mam dwa - jeden do chawstox a drugi do środkow ochrony roslin coby nie pomylić lub resztka srodka nie opryskać roslin.., juz raz tak zrobiłam...
Od nowa ... na przekór wszystkim 23:11, 16 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Iwona super wyglądasz ja tez myślałam ze jesteś starsza a tu taka radosna młoda osóbka z tej żabci
podglądam plany, będzie się działo faaajnie, teraz już będe na bieząco z Tobą bo frontu nie oglądalam jak był tworzony.
Tyły podobne do moich. ja posadziłam serby na południowej stronie własnie dlatego żeby mieć trochę cienia a Asia ze skarbonkowego pokazywała ostatnio jak wyglada żywopłot strzyżony z nich to napewno jest do ujarzmienia
widziałam właśnie ten żywopłot, pięknie wygląda, ale ja mam prawie cały bok w świerkach, fakt że pospolite i nie cięte ale wiem co po 10 latach robi się pod nimi, korzenie mam po kilka metrów w trawniku. Cały czas myślę

Kochana front to wytwór mojej bujnej wyobraźni jedną rabatkę planowaliśmy na forum i z cisami, ale ona nie jest skończona bo chyba coś mi się odmieniło
Tu ma być ogród :) 22:19, 16 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
no hortki teraz powalają ! sporo już masz drzew zauważyłam i blisko siebie sadzisz
robiłaś kiedys listę drzew?

Lista drzew... nie mam pewności, ale chyba robiłam.
Jeszcze nie wiem na 100% ale możliwe, że te co teraz między hortkami rosną przesadzimy, a wszystkie takie same posadzę - eM już kiedyś wyraził zgodę, ale dawno z nim nie gadałam na ten temat, więc nie wiem czy ta zgoda aktualna
Ogród z pergolą 21:42, 16 sie 2016

Do góry
tu gdzie na planie jest H

ile byś chciała?
Odcienie zieleni 2 21:21, 16 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
czad !

Dziex Ania, mam nadzieję, że jak to bujnie w przyszłym roku bedzie już naprawde ładnie.
Ogród i co dalej 21:13, 16 sie 2016

Do góry
o podoba mi się ten zakaz
Malutki pod lasem 21:06, 16 sie 2016

Do góry
ok
Odcienie zieleni 2 21:06, 16 sie 2016

Do góry
czad !
Ogród i co dalej 21:02, 16 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Przemek ma rację, plan szykuj leniu !

Anula Ciebie nikt nie przegoni w koncepcjach , tak jest , w sobotę usukutecznie jakiś plan , to mi podpowiesz co i jak
Ogród i co dalej 20:53, 16 sie 2016

Do góry
Przemek ma rację, plan szykuj leniu !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies