Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 12:39, 16 maj 2025

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Finalnie zdecydowałam się zakupić klona tatarskiego Ginnala. Obdzwoniłam wczoraj koło 7 szkółek z okolicy, znalazłam w jednej w trakcie ukorzeniania niskie (100-120 cm) i w kolejnej takie w trzech rożnych wielkościach.

Oprócz klona (na gotce związany do transportu) wrócił do domu ze mną buk Dawyck Purple oraz perukowiec Golden Spirit ‚Ancot’ PBR. Z Rohan Obelisk zrezygnowałam na poczet Dawcyka.

Ale ładne okazy kupiłaś. Do klona ginnala kiedyś wzdychałam, ale mój umarł dość szybko i się zniechęciłam. Poza tym się nie wybarwiał, więc w sumie nie wiem czy to nie była jakaś pomyłka. Może jeszcze kiedyś zaryzykuję.
Ogród z plażą 10:43, 16 maj 2025

Do góry
ajka napisał(a)

Wszystko świetnie rośnie, zielono, świeżo.

To ujęcie kapitalne. Dużo masz ciekawych roślinek aż czasami tak myślę, że u mnie gatunkowo ubogo i czy to dobrze czy źle
Kraina spełnionych marzeń 10:29, 16 maj 2025

Do góry
MagdaLenka napisał(a)
Ogród pokazowy.

Ogród pokazowy bardzo ładny, uwielbiam takie kępki a wokół nich ani jednego chwastu
Przy ścieżce 10:26, 16 maj 2025

Do góry
vita napisał(a)
]

Przy takiej zimnicy kazdy kwiateczek cieszy

Czy to floksy divaricata? U mnie zanikły, nie wiem czemu. Może za sucho. Podobnie bożykwiaty.

Piękne obrazki, ładne kompozycje i tyle ciekawostek
Z przyjemnością oglądam.
Przy ścieżce 10:23, 16 maj 2025

Do góry
vita napisał(a)
Wymęczone przez deszcz drzewiaste piwonie. W zeszłym roku radykalnie je przycięłam, bałam się, że kiepsko będzie z kwiatami, niepotrzebnie Kwiatów jest wprawdzie mniej, i krzew niższy, ale to dobra prognoza na przyszłe lata.

Wymęczone czy nie, wyglądają cudnie Towarzystwo derenia podbija ich urodę
Mój zwyklak cousa oberwał w tym roku mrozem, liście się przebarwiły jak jesienią(to akurat wygląda nawet ładnie ), a kwiaty raczej już się nie rozwiną dalej.
Ogród z plażą 10:06, 16 maj 2025

Do góry

Ogród z plażą 10:05, 16 maj 2025

Do góry

Brzoza posadzona w zeszłym sezonie, bardzo mi podpasowała w tym miejscu

Ogród z plażą 10:03, 16 maj 2025

Do góry
Przesadzone pod magnolię bodziszki, coraz mniej miejsca wokół niej

Posłonek

Krzewuszka

Ogród z plażą 10:00, 16 maj 2025

Do góry
Kukliki

Zielonym do góry... 09:41, 16 maj 2025

Do góry
I rabata od huśtawki do altany...

Przesunąłem żółtą tuje trochę w lewo i judaszowca dałem do przodu trochę tak za lampę aby za parę lat ładnie oświetlało + jakiś miss masz dosadzen ale muszę coś tu jeszcze wymyśleć
Zielonym do góry... 09:37, 16 maj 2025

Do góry

I jedna zła wieść.. klon mi nie odbił po zimie a już spora sztuka była.. gdzieś od dołu puszcza i się zastanawiam czy zostawić

Magary Dramaty z Rabaty 09:36, 16 maj 2025

Do góry
Magara napisał(a)
Asia-Rojo - skrzynie robiliśmy z deski elewacyjnej, takiej jak chałupka.
Takie zdjęcie znalazłam, 2019:

Jak sobie powiększysz to zobaczysz, że tam są narożniki. Błąd. Mrówki się w nich panoszyły, naniosły wszystkiego, skrzynie się "rozsadzały". Teraz jak będziemy robić nowe, to raczej będzie decha do dechy.
I cały czas myślę o impregnacji drewna. Patrząc na kompostownik, który stoi i ma się dobrze kolejny rok, wydaje mi się, że pójdę w kierunku pokostu. Być może po uprzednim opaleniu. No i dechy grubsze.

Bardzo ładne te Wasze ale nic nowego. Pan Idealny innych mieć nie mógł
Czyli na razie chyba zrobiliśmy dobrze Kantówki 4,5x9,5. Opalone, zaolejowane olejem lnianym. Z zewnątrz pomalowane. Decha do dechy, bez narożników. Od spodu siatka na krety.
Zielonym do góry... 09:32, 16 maj 2025

Do góry
Widok z huśtawki

I z altany

Zielonym do góry... 09:28, 16 maj 2025

Do góry
Rodki niestety przez chłody nie zdążyły gwazdozyc na uroczystości... tylko jeden zakwitł

I takie tam ogólne rzuty ogrodu... raczej nic nowego nie sądziłem.. trochę przesadzałem tylko

Magary Dramaty z Rabaty 09:22, 16 maj 2025

Do góry
Magara napisał(a)
Asia-Rojo - skrzynie robiliśmy z deski elewacyjnej, takiej jak chałupka.
Takie zdjęcie znalazłam, 2019:

Bardzo ładne te Wasze skrzynie. Były ustawione na kostkach brukowych?
Myślisz, że poza impregnacją drewna będziecie zabezpieczać jakąś grubszą folią od środka? Tylko jaką? Kubełkową fundamentową? Ciekawa jestem, co Twój DT by tutaj polecił, bo też mamy temat na tapecie.
April podbija las... 08:31, 16 maj 2025

Do góry
April napisał(a)

Tu wykopałam Sangokaku. Na jego miejsce jest kalina Molly Schroeder.
Malutka.

Żem sie rozmarzyła Pieknie
Ogród w malinówkach 08:29, 16 maj 2025

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Szczerze mówiąc padam na twarz. Nawiozłem dziś kartonów, a i tak mi chyba zabraknie. Zostało mi około 4 m platanowej do końca. Jutro raczej odpuszczę, bo będą goście itd.

Typowo robocze zdjęcie z dziś, bo innych nie ma. Rabata narożna przechodząca w platanową:

Rozchodniczki widzę
Dawaj coś pomiedzy nie
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 06:53, 16 maj 2025

Do góry
Ała

Gratulacje dla Młodego! Brawo!

Piątek! Jupi strasznie czas leci, weekend, mrugnięcie, tydzień pracy i znów mrugnięcie weekendowe

Scoot ok ładne samoloty tylko za wszystko na pokładzie się płaci. Rozrywka za darmo, WiFi już nie. Ale można dwa podręczne zabrać leci na miejsce, niczego innego od przewoźnika nie wymagam

Porezerwowałam hotele z darmowym anulowaniem. Za pół roku poklikam loty. Fajnie bo odcinki około 100 zł jeden kosztują więc nawet autobusów i pociągów nie warto rozważać.

Na Borneo jest sporo parków narodowych, tras trekingowych, można też w nocy z przewodnikiem iść do dżungli Takie małpy tam są buahaha
Nosacze

Piwonie wczesne, niektóre już w kwietniu chcą kwitnąć mimo zimna

Wytłumaczcie mi jak to działa. 5gwiazdkowy apartament z kuchnią, balkonem i widokiem na Petronas Towers. Basen infinity na dachu. Kuala Lumpur, Malezja

https://www.booking.com/hotel/my/chamber-premier-suties.en-gb.html

I płacę 500zł za 4 noclegi dla nas...

Kota Kinabalu na Borneo. Apartament z tarasem i widokiem na morze:

https://www.booking.com/hotel/my/the-shore-service-suite.en-gb.html

i 4 noclegi kosztują 357 złotych...
Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 00:35, 16 maj 2025

Do góry
mrokasia napisał(a)
I reszta porannych widoczków . Zobaczcie ile mam cienia!

Cześć, Kasia, czy na tym zdjęciu po lewej jest wierzba hakuro jako krzew, nie na pniu? Czy coś innego z młodymi przyrostami?
Ogród Basi 00:19, 16 maj 2025

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies