cześć
ja mam 5 i 3 z nim rosną w "ośmiorniczkę" kwitną tylko na końcach długich pędów. średnio jestem zadowolona ale to ich pierwszy rok u mnie wiec muszę dowiedzieć sie czy da się to jakoś cięciem ujarzmić..
poza tym kwitnie non stop i sama zrzuca kwiat więc niby dobrze ale brudno wokół krzewu
Iwona super wyglądasz ja tez myślałam ze jesteś starsza a tu taka radosna młoda osóbka z tej żabci
podglądam plany, będzie się działo faaajnie, teraz już będe na bieząco z Tobą bo frontu nie oglądalam jak był tworzony.
Tyły podobne do moich. ja posadziłam serby na południowej stronie własnie dlatego żeby mieć trochę cienia a Asia ze skarbonkowego pokazywała ostatnio jak wyglada żywopłot strzyżony z nich to napewno jest do ujarzmienia
dziękuję wszystkim zaglądającym
chrzciny się udały uff...oczywiście rozmowy o ogrodzie były i wszyscy twierdzą że dużo pracy sobie szykuję bo pielenie mnie czeka konkretne skoro chce mieć rabaty a nie trawnik :/ super...
dzisiaj troszkę podziałałam, przesadziłam tuje danica, wsadziłam kostrzewe, bergenie i rozchodniki.
niewiem co mam robić z tą szałwia, różne opinie mi piszecie...dużo nie kosztuje to kupię z 5 sadzonek na próbę..
Aniu, czasami w ogrodzie łatwiej zmieniać, niż w domu
Ja to lubię.
W końcu przestałam jeździć z meblami ku uciesze Zbyszka. Kiedyś powiedział mi, ze w każdym pokoju zleci zrobienie zabudowanej szafy, bo jej nie mogę przestawić
W ogrodzie wystarczy odpowiednia pogoda i szpadel
Aniu, ostatnio zmieniłam decyzję co do ścianki wodnej. Miała być przy kąciku grillowym, ale okazuje się, że murowany grill, który tam będzie atrakcją, zasłoniłby widok z kącika, więc nie ma sensu robić tam ścianki. Szukam w ogrodzie miejsca, gdzie mam doprowadzony prąd, i stwierdziłam, że tu pod dębem byłoby fajne miejsce na taką ściankę. Zrobię chyba zakrytą kamyczkami wodę.
Moja ścianka byłaby tylko niższa. I z jasnej cegły
To jest inspiracja z pewnego ogrodu