Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Roztoczańskie klimaty 07:10, 12 gru 2015

Do góry
Reniferek Maksiu śliczny!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 06:45, 12 gru 2015

Do góry
Pojadę dzisiaj kupić choinkę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:52, 11 gru 2015

Do góry
Jezdeś jezdeś alem zabiegana a jak sąsiadami do netu to idę na łatwiznę, czytam nie piszę....

A na O albo gotujemy albo stroimy,a ja lubie kopać, przesadzać , przycinać
Karp w migdałach: po prostu do panierki dorzucam połówki migdałów, duuuuuużo migdałów i smażę. Potem karpia wsadzam do piekarnika i podpiekam , dzieki temu nie jest taki tłusty i jest gorący na kolacje gdy sie przygotowują uszka, barszczyk i inne frykasy.
W ubiegłym roku okazało się, że córka jest uczulona na gluten więc karpia nie mogłam przygotować w zwykłej panierce z bułką tartą. Znalazłam w spiżarce zmielone migdały i to posłużyło za panierkę, karp C jej bardzo smakował.
My jakies oszołomy jestesmy bo cała rodzina lubi karpia.... Ale kupujemy małe aby były jak najmniej błotne... Trzeba pamietac, ze 60 km od Wrocławia mamy zagłębie karpiowe czyli stawy milickie.

Karp w galarecie i ryby zapiekane pod pierzynka śmietanowo-porowa to domena M
Ciepłe potrawy to w ogole wirtuozeria w wykonaniu mojego M, ja jestem od ciast, sałatek i dekoracji
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:41, 11 gru 2015

Do góry
Kasiu nie kopczykujemy jeszcze

Typografia ogrodu 18:48, 10 gru 2015

Do góry

Pozdrawia szczęśliwa matka dorosłej córki
Typografia ogrodu 07:57, 10 gru 2015

Do góry
Czytam, że w każdym regionie inne potrawy.
U mnie obowiązkowo karp smażony w migdałach, ryba pieczona przeważnie w śmietanie i porach i zdziwiło mnie ze nie robicie karpia w galarecie???
A od teściowej zapożyczylam przepis na sałatkę z czerwonej kapusty z jasiem fasola i cebulą to lwowski przepis. Nie piszę o oczywistościach : barszczu, uszkach, zupie grzybowej

Gałąź znakomicie wygląda. Nie masz lamp nad stołem i nie będzie?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:49, 10 gru 2015

Do góry
Macha ze stolicy. Na pytania odpowiem jutro bo padam na tzw buźka

ps. Mama amarylisa w donicy i planuje kupić cięte przed wigilia
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:02, 09 gru 2015

Do góry
Ekstra! Czerwień na święta uwielbiam !
Tu ma być ogród :) 07:00, 09 gru 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jeśli takie same to sprawdź czy nie masz na środku u góry takiej jakby pineski wbitej, bo ja wymyślałam jakby to zamocować, a jak przyszło co do czego to okazało się, że tam coś ala pineska jest - taka pewnie maskownica istniejącej dziurki i na tym zawiesiłam

Kropy to panele gipsowe.

W moich rodzinnych stronach też jest taki zwyczaj, ale choćby z racji tego, że wyjeżdżamy zawsze na święta, to dekorowanie domu od 6 grudnia jest fajnym pomysłem, żeby poczuć też u siebie te święta, bo po 26.12 to już jakoś czar pryska i czeka się na wiosnę.

Kultywuję ten zwyczaj od kilku lat coby zdążyć sie nacieszyc świętami
W przeciwienstwie do wielu osob uwielbiam magię świąt i zawsze ten czas mi sie dobrze kojarzy.
Moja codzienność - ogród Oli 06:57, 09 gru 2015

Do góry
A ja mam Olu inaczej, mam od wielu kat tak mało czasu przed świętami, ze dekoruje dom wcześniej aby mi zbyt szybko magia tego czadu nie uciekła. Po świetach zwykle też od razu wracam do pracy i nie zdążę sie nacieszyc i znudzić dekoracjami. A od 01.01 to ja juz pielęgnuje wiosnę
Typografia ogrodu 06:53, 09 gru 2015

Do góry
Melduje, ze jestem u ciebie na bieżąco i zmykam
Pszczelarnia 06:48, 09 gru 2015

Do góry
Ewo wianek nie wiocha, ja bym jednak zrobiła go grubszy .
Piekna wiosne mamy w grudniu.. Jakos tez mi nie pasuja teraz ozdoby świateczne, zwykle o tej porze cała byłam juz udekorowana....

Choineczkę a'la baranek chciałam zakupic, ale M mi nie pozwolił, bo juz miałam pełny koszyk w tym sklepie Śliczna
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 06:41, 09 gru 2015

Do góry
Świetny wieniec, taki kobiecy i delikatny. Od razu skojarzył mi sie z Twoimi rozami
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 06:39, 09 gru 2015

Do góry
Piękne te Twoje ciemierniki, szkoda że u nas jakieś brzydkie były bo miałam na święta ochote na nie przed domem. Uwielbiam takie chwile gdy drobne rzeczy cieszą
Ogród Małej Mi - sezon 2015 06:33, 09 gru 2015

Do góry
Uwielbiam gdy jesteś zapracowana, bo humor ci sie wyostrza
Ty nie musisz nic dekorować ani siebie ani Twego wnetrza, Twój urok to własnie takie soute
buziaki lece zasuwać coby przed świętami przesiąść sie z Pendolino na TLK
Coś jeszcze, coś więcej... 06:24, 09 gru 2015

Do góry
Asia czyli spełnisz swe marzenie i będzie drugi, trzeci dom
Sebek zdjęcia super
Coś jeszcze, coś więcej... 07:05, 08 gru 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Wg mnie niezbędnym jest przemyśleć każdy element w domu sto razy, by mieć szkielet dopasowany do siebie A potem bawić się dodatkami Ostatnio intensywnie szukając projektów domów (również w pracowniach architektonicznych) stwierdziłem, że nie wyobrażam sobie domu wziętego z katalogu... Skoro zazwyczaj jest to nasza największa w życiu inwestycja to cena projektu robionego pod siebie jest tylko kropelką w morzu wydatków... Duuużo mógłbym na ten temat pisać i zresztą mam zamiar, ale chyba nie tu Zostańmy przy świątecznym klimacie

Zgadzam sie w całej rozciągłości gotowego nie zrealizowaliśmy chociaz do tej pory mi sie ten "dom z wizja " podoba, zdecydowaliśmy sie na pseudoindywidualny

Przy budowie domu wazne jest budżetowanie i stały monitoring oraz analiza cen materiałow i robocizny..... Wykańczało mnie to.... Odpuścisz jeenelement i okaże się, ze zapłacisz 30-50% drozej niz gdybyś zebrał kilka ofert... I tak na kazdym etapie. Nigdy więcej sama nie bedę budowac, kupie u dewelopera i go bedę ścigać.
Pokazuj zdjęcia na ścianie bo czekam!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:00, 08 gru 2015

Do góry
Macham do Was porannie, u mnie aktualnie +9 stopni. Chciałam przypomnieć, ze mamy 8 grudnia a nie 8 kwietnia.... Wstyd lampki bozonarodzeniowe włączać.. A w wekend oplotłam nimi kule bukszpanowe na tarasie i jak świecić?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:58, 08 gru 2015

Do góry
MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Piękny,gustowny ogród -nowoczesny ale nie zimny,nie z natury tych aż za bardzo modernistycznych.
Z wielką przyjemnoscią przebiegłam przez wizytówkę,tu i uwdzie przystając na chwilę,by sie podelektować.
Znalazłam inspirację,piekne zastawienie budlei z lawendą oraz bardzo ciekawe zestawienie perovkii-na tle prawie że burgundu perovkia tak delikatnie u Ciebie wygląda.

Różowe bombeczki w tonacji sweet - sugar też pieknie się prezentują

Witaj
Niesty wizytówka mocno nieaktualna, chyba zimą musze nad nią posiedziec. Budleje ubiegłej jesieni zostały wyeksmitowane. Perovskia będzie wiosna przesadzana , bo chę nią poprzeplatać róże. A lawenda....och walcze o jej przetrwanie w mojej glinie od 5 lat....chyba nie ma ani jednej sztuki, ktora by wytrzymała u mnie dłuzej niz 3 lata...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:55, 08 gru 2015

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)
Wianek przecudny (czy to z witek brzozowych?), widzę jakieś nawiązanie do wzorów malowanych przez mróz na szybie. I brawo za konsekwencję, powtórzony na bombkach motyw plastra miodu - bardzo wysmakowany.

O podkład pytaj Nawigatorki, bo to jej dzieło ja tylko zawiesiłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies