A jak wybudujesz dom i go urzadzisz to zaczniesz wszystko zmieniqc bo cos innego sie zacznie podobac a w domu sie opatrzy im wiecej czlowiek wie tym czasami gorzej wybrac
No wiem Szkoda tylko, że to praca z koła naukowego, bo w programie studiów wiedzy praktycznej dalej nie przewidują... Na szczęście w następnym semestrze mam wycenę nieruchomości to może być fajnie
Wg mnie niezbędnym jest przemyśleć każdy element w domu sto razy, by mieć szkielet dopasowany do siebie A potem bawić się dodatkami Ostatnio intensywnie szukając projektów domów (również w pracowniach architektonicznych) stwierdziłem, że nie wyobrażam sobie domu wziętego z katalogu... Skoro zazwyczaj jest to nasza największa w życiu inwestycja to cena projektu robionego pod siebie jest tylko kropelką w morzu wydatków... Duuużo mógłbym na ten temat pisać i zresztą mam zamiar, ale chyba nie tu Zostańmy przy świątecznym klimacie
Dokładnie tak jest. My z siakową mamy nawet ten sam projekt domu. Ja miałam co weekend inną wizję wykończenia. My budowaliśmy na odległość, na budowę przyjeżdżaliśmy tylko w weekendy.
Zgadzam sie w całej rozciągłości gotowego nie zrealizowaliśmy chociaz do tej pory mi sie ten "dom z wizja " podoba, zdecydowaliśmy sie na pseudoindywidualny
Przy budowie domu wazne jest budżetowanie i stały monitoring oraz analiza cen materiałow i robocizny..... Wykańczało mnie to.... Odpuścisz jeenelement i okaże się, ze zapłacisz 30-50% drozej niz gdybyś zebrał kilka ofert... I tak na kazdym etapie. Nigdy więcej sama nie bedę budowac, kupie u dewelopera i go bedę ścigać.
Pokazuj zdjęcia na ścianie bo czekam!