Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

lindsay80 21:11, 07 gru 2015

Sebek napisał(a)

Aktualnie na studiach robimy raport odnośnie różnic między budownictwem energooszczędnym, a tradycyjnym Także mam nadzieję, że nim postawię dom (daj Boże, by się to marzenie kiedyś spełniło!) to nie tylko będę się znać na zestawianiu dodatków we wnętrzu

O to moje klimaty zawodowe.
Taka wiedza przy budowie własnego domu bardzo się przydaje!
siakowa 21:17, 07 gru 2015

A jak wybudujesz dom i go urzadzisz to zaczniesz wszystko zmieniqc bo cos innego sie zacznie podobac a w domu sie opatrzy im wiecej czlowiek wie tym czasami gorzej wybrac
Zagajanka 21:42, 07 gru 2015

lindsay80 napisał(a)

Moje, przyznam, trochę też (chemia budowlana) Energy 2020 i takie tam heh
Sebek 21:49, 07 gru 2015

lindsay80 napisał(a)

No wiem Szkoda tylko, że to praca z koła naukowego, bo w programie studiów wiedzy praktycznej dalej nie przewidują... Na szczęście w następnym semestrze mam wycenę nieruchomości to może być fajnie
Sebek 21:57, 07 gru 2015

siakowa napisał(a)
A jak wybudujesz dom i go urzadzisz to zaczniesz wszystko zmieniqc bo cos innego sie zacznie podobac a w domu sie opatrzy im wiecej czlowiek wie tym czasami gorzej wybrac

Wg mnie niezbędnym jest przemyśleć każdy element w domu sto razy, by mieć szkielet dopasowany do siebie A potem bawić się dodatkami Ostatnio intensywnie szukając projektów domów (również w pracowniach architektonicznych) stwierdziłem, że nie wyobrażam sobie domu wziętego z katalogu... Skoro zazwyczaj jest to nasza największa w życiu inwestycja to cena projektu robionego pod siebie jest tylko kropelką w morzu wydatków... Duuużo mógłbym na ten temat pisać i zresztą mam zamiar, ale chyba nie tu Zostańmy przy świątecznym klimacie
Sebek 22:00, 07 gru 2015

Zagajanka napisał(a)

Moje, przyznam, trochę też (chemia budowlana) Energy 2020 i takie tam heh

Dla Seleny pracujesz?
Zagajanka 22:12, 07 gru 2015

a no jakoś tak się złożyło
Asisko_2005 23:22, 07 gru 2015

siakowa napisał(a)

Dokładnie tak jest. My z siakową mamy nawet ten sam projekt domu. Ja miałam co weekend inną wizję wykończenia. My budowaliśmy na odległość, na budowę przyjeżdżaliśmy tylko w weekendy.
Madzenka 07:05, 08 gru 2015

Sebek napisał(a)

Wg mnie niezbędnym jest przemyśleć każdy element w domu sto razy, by mieć szkielet dopasowany do siebie A potem bawić się dodatkami Ostatnio intensywnie szukając projektów domów (również w pracowniach architektonicznych) stwierdziłem, że nie wyobrażam sobie domu wziętego z katalogu... Skoro zazwyczaj jest to nasza największa w życiu inwestycja to cena projektu robionego pod siebie jest tylko kropelką w morzu wydatków... Duuużo mógłbym na ten temat pisać i zresztą mam zamiar, ale chyba nie tu Zostańmy przy świątecznym klimacie

Zgadzam sie w całej rozciągłości gotowego nie zrealizowaliśmy chociaz do tej pory mi sie ten "dom z wizja " podoba, zdecydowaliśmy sie na pseudoindywidualny

Przy budowie domu wazne jest budżetowanie i stały monitoring oraz analiza cen materiałow i robocizny..... Wykańczało mnie to.... Odpuścisz jeenelement i okaże się, ze zapłacisz 30-50% drozej niz gdybyś zebrał kilka ofert... I tak na kazdym etapie. Nigdy więcej sama nie bedę budowac, kupie u dewelopera i go bedę ścigać.
Pokazuj zdjęcia na ścianie bo czekam!
Kawa 08:02, 08 gru 2015

Sebek noto życzę Ci kiedyś tego domu , żebyś nie miał lepiej jak my hihih

postępy zrobiłam - kupiłam pistolet do klejenia heh miesiąc mi zeszło