Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy Kalejdoskop 21:06, 01 sie 2021

Do góry
Ogrodowy Kalejdoskop 21:04, 01 sie 2021

Do góry
W tym roku zaskoczyły mnie juki. Miałem z nimi do tej pory problem, chciałem dla nich za dobrze, a one "im mniej tym lepiej".
Zauważyłem, że z wiekiem zmieniają się te znam gusta. U mnie w tym roku do łas powróciły aksamitki, potocznie zwane turkami. Mam piękne, wysokie kremowe i niskie energetyczne brązo - pomarańcze. Rośliny niezawodne, zaczynają kwitnienie.
Za drzwiami do ogrodu... 21:04, 01 sie 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Gratuluję publikacji w gazecie, będzie miłe wspomnienie..
Fajnie wygląda ta biała pergola z kratką. Świetnie rozjaśnia rabatę.

Tak, na razie pergola świeci tą bielą, ale w przyszłym roku mam nadzieję, że z różami też będzie jasno, bo posadziłam między innymi białe pnące. I hortensje się rozkrzewią. Jak zwykle za dużo tam napchałam
Hortensja na pniu Mega perl:

Ogrodowy Kalejdoskop 20:52, 01 sie 2021

Do góry
Ogrodowy Kalejdoskop 20:50, 01 sie 2021

Do góry
Kupiłem w tym roku kilka nowych odmian dalii, niektóre już kwitną, inne jeszcze nie. Ale pędzenie najpierw w donicach ze względu na ślimaki i gęsto obsadzone rabaty bylinowe zdało rezultat.
Wysadzałem już duże krzaczki, które już później sobie poradziły. Teraz tylko podziwiać. Następnym razem kolejne odmiany.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:47, 01 sie 2021

Do góry

Ogrodowy Kalejdoskop 20:45, 01 sie 2021

Do góry
Ogrodowy Kalejdoskop 20:42, 01 sie 2021

Do góry
W ostatnim dniu urlopu musiałem w końcu odezwać się na forum. Czas tak mi ucieka ale urlop zaliczam do udanych. Udało się odciąć od wszystkiego, wyjechać. Ale rózwnież popracować w ogrodzie, tak na luzie tym razem
Z racji dłuższej nieobecności zdjęcia są z okresu czerwiec - lipiec.
W ogóle to ten rok u nas w Wielkopolsce jest dla ogrodów łaskawy, zwłaszcza jak słyszymy o trudnej aurze w kraju.
Nie mam automatycznego systemu nawadniania jeszcze, więc podlewania zawsze było dużo, a w tym roku z nieba leje odpowiednia ilość u nas.
Cieszę się z tego i roślinom też to pasuje.
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:37, 01 sie 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Ogród daje radę Monika widać to po zdjęciach . Piknie masz kobieto
Napisz mi na jakim stanowisku posadzić bodziszki od ciebie?
Tak się ładnie ukorzeniły że aż przerosły doniczki

Miruś na szczęście roślinki już na tyle się rozrosły i zakryły powierzchnie rabat, że teraz już dają radę mało w ogrodzie plewiłam w tym sezonie, ale jakoś nie jest źle, teraz muszę nadrobić
Ja Mireczko te bodziszki mam w lekkim półcieniu posadzone przy wędzarni, tam mi się bardzo rozrosły i pięknie kwitną, cieszę się, że się ukorzeniły i będą u Ciebie rosły
buziaczki

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:33, 01 sie 2021

Do góry
daredevil napisał(a)
Cudnie masz! Pokazuj co u Ciebie słychać Monia

A już się zastanawiałam co u Ciebie tak cicho, a tu masz już sobie wątek zaznaczam buziaki

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:29, 01 sie 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Monia puk puk .....coś dawno Cię nie widać ......

Buziaki ślę

Jestem, jestem tak się jakoś złożyło, u Was jestem na bieżąco, ale totalny leń przyszedł co do pisania, teraz będę nadrabiać
buziaczki

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:27, 01 sie 2021

Do góry
galgAsia napisał(a)
Monia, dużo zdrowia, bo pogoda robi się letnia i ogród woła wielkim głosem Ale żeby się w nim polenić , a nie narobić
Ciekawe z tą Walker's Low. Niby powinna być niska - nazwa zobowiązuje - a u mnie nie dosyć, że wysoka, to jeszcze się pokłada. Już parę razy chciałam ją wyciepać, ale jest oblegana przez bzyki, więc uległam sile perswazji Zresztą, zaraz przekwitnie i się ją zetnie. U mnie w sezonie nawet 3 razy kwitnie.
Buziaki

Asiu dziękuję ogród w tym sezonie musiał sam sobie radzić... ale już wracam do prac bo już tego brakuje nawet dalsze nasadzenia na przyszłej jak to moja chrześnica powiedziała " wesołej rabatce" zaczęłam robić a kocimiętkę mimo jej wysokości to uwielbiam bo tak jak Ty uważam że dla naszych małych przyjaciół bzyków jest nie zastąpiona buziaczki

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:14, 01 sie 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)

Piękne widoczki

Mireczko dziękuję
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:13, 01 sie 2021

Do góry
abiko napisał(a)
Monia ta Twoja kocimiętkowa rabata jest obłędna.. o b ł ę d n a
Kobieto jakie chorowanie.. ja tu czekam z utęsknieniem i Madzia też w kolejce
Dużo zdrowia.. i lecz się na spokojnie, ogród nie ucieknie.. poważnie

Dziękuję Kochana zdrowie wróciło, więc myślę, że w końcu dotrę do Ciebie buziaczki

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:11, 01 sie 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Monia ślicznie masz
Zamówilam na próbę 3 kocimiętki Walkers low i widzę,że jesteś z niej zadowolona... super to i ja będę

Wiolu dziękuję ja jestem z niej bardzo zadowolona, chociaż nie jest sztywna i troszkę się kładzie, ale ja jej to wybaczam, mam ją posadzoną na brzegach, wiec może się tak ładnie wylewać z rabat, poza tym uwielbiają ją bzyki, zawsze przy niej ruch jak w ulu myślę, że ją polubisz

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:08, 01 sie 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Ale bajeczne widoki, w tle piękna kocimiętka, pamiętasz odmianę?
Klon ciekawe ma liście.
Zdrówka życzę, aby cieszyć się ogrodem, trzeba uważać, stale coś nas się czepia.

Irenko to kocimiętka Wolkers Low, ja ją uwielbiam, chociaż sztywno nie stoi, bzykiteż są zadowolone tak jak zdrowia nie ma to niestety nic nie cieszy, ale jest dobrze i teraz mam nadzieję, że będzie tylko lepiej... buziaczki
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:05, 01 sie 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Monia

co ja tu czytam .....zdrówka życzę ....mam nadzieję ,że już Ci dużo lepiej

ogród wszedł w najlepszy okres -bujnie ,kolorowo i zachwycająco

Buziaki

ps.

kuruj się ,bo kawa u mnie czeka

Madziu na szczęście już lepiej i wracam do formy mam nadzieję, że uda mi się do Ciebie dotrzeć w sierpniu bo bardzo bym chciała
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:03, 01 sie 2021

Do góry
April napisał(a)

Ale numer, mam identyczne trzy kolory orlików. Zastanawiałam się czy to tak mutował orlik Barlow Black, bo u mnie głównie siewki od niego są.
Super widoczki)
Kiedy przycinasz kocimiętkę? Zastanawiam się czy nie już. Bzyczki coraz mniej się interesują. Jak przytnę to powinna jeszcze powtórzyć. No i kępy nie będą takie rozwalone.
A kostrzewę też przycinasz? U mnie jeszcze heufleriana straszy rozklapciałymi kępami.

Jolu kocimiętkę przycinałam na koniec czerwca, szkoda mi było wcześniej bo bzyków było multum, za chwilkę będzie ponowne kwitnienie kostrzewie przycinam te kwiatostany, teraz we wrześniu muszę ją podzielić, bo koty mi gniazda w nich wyleżały...
buźka

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:59, 01 sie 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne czerwcowe widoki. Kocimiętka niesamowita.
Zdrówka życzę.

Haniu dziękuję kocimiętkę uwielbiam, teraz będzie się szykować do kolejnego kwitnienia zdrówko troszku szwankowało, ale już jest dobrze buziaki

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:56, 01 sie 2021

Do góry
i cosik na koniec

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies