Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 17:46, 01 wrz 2021

Basieksp napisał(a)
Ta woda w rowie chociaż płynie? wygląda jakby stała w miejscu

Płynie, ale łatwo nie ma bo płynie pod górkę, po ostatnich powodziach w dalszej części gdzie był zarośnięty chwastami namuliło, przez co u nas jest niżej niż na kolejnych działkach do tego przepusty pozamulane.
Mgduska 17:52, 01 wrz 2021

Na północy dzisiaj pierwszy dzień przyzwoitej pogody, u nas też lało, do tego obrzydliwie wiało. Strasznie dołująca pogoda. Dzisiaj już lepiej, mam nadzieję na trochę wrześniowego słońca, Tobie też tego życzę, Sylwia
W B cebul niewiele, ale tradycyjnie dokupiłam trochę czosnków. Tak człowiek przechodzi i niby nic nie potrzebuje, a zawsze się coś przyklei
Basieksp 18:04, 01 wrz 2021

Tak sobie myślałam, że kiepsko, my mamy rów wzdłuż naszej działki od drogi, ale wody w nim nie ma, chyba że, mocniej pada to spływa z drogi, ale u nas jest z górki i woda zawsze płynie w nim, no i sołtys dba o ten rów, kosimy go czasami my, czasami taki pan od sołtysa no i na wiosnę zawsze jest przez niego oczyszczany z mułu. Szkoda, że musicie sami z tym walczyć Ale wszyscy Wam kibicujemy, sama jestem ciekawa jak te donice zaporowe się sprawdzą, wyglądają solidnie
sylwia_slomc... 18:25, 01 wrz 2021

Mgduska napisał(a)
Na północy dzisiaj pierwszy dzień przyzwoitej pogody, u nas też lało, do tego obrzydliwie wiało. Strasznie dołująca pogoda. Dzisiaj już lepiej, mam nadzieję na trochę wrześniowego słońca, Tobie też tego życzę, Sylwia
W B cebul niewiele, ale tradycyjnie dokupiłam trochę czosnków. Tak człowiek przechodzi i niby nic nie potrzebuje, a zawsze się coś przyklei

Ja to do Carefoura pojechałam specjalnie. W torebkach był dramat, za 4-6 cebulek od 14- 18 zł, masakra. Na wagę było znacznie lepiej, ale wybór ograniczony do dwóch odmian. Wiec sobie zważyłam i w kolejce do kasy przez cały market ustawiłam. Jak doszłam do kasy okazało się, ze waga wydrukowała same cenówki bez kodów, musiałam się wrócić i jeszcze raz, a wcześniej poprosić o ponowne uruchomienie i wytarowanie wagi. Na szczęście udało się wytłumaczyć oczekującym w kolejce, że drugi raz nie zamierzam w niej stać Zwiał mi przez to autobus, a następny miałam za półtorej godziny. Ale jak zrezygnować przy kasie skoro specjalnie po nie przyjechałam.
sylwia_slomc... 18:28, 01 wrz 2021

Basieksp napisał(a)
Tak sobie myślałam, że kiepsko, my mamy rów wzdłuż naszej działki od drogi, ale wody w nim nie ma, chyba że, mocniej pada to spływa z drogi, ale u nas jest z górki i woda zawsze płynie w nim, no i sołtys dba o ten rów, kosimy go czasami my, czasami taki pan od sołtysa no i na wiosnę zawsze jest przez niego oczyszczany z mułu. Szkoda, że musicie sami z tym walczyć Ale wszyscy Wam kibicujemy, sama jestem ciekawa jak te donice zaporowe się sprawdzą, wyglądają solidnie

Muszą być solidne bo będą się musiały opierać żywiołom, wodzie i wiatrom, a będą wysokie. Bardzo liczymy, że się sprawdzą i spełnią swą rolę, ale obyśmy już nie musieli się o tym przekonywać....liczę na cud
Mgduska 18:59, 01 wrz 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja to do Carefoura pojechałam specjalnie. W torebkach był dramat, za 4-6 cebulek od 14- 18 zł, masakra. Na wagę było znacznie lepiej, ale wybór ograniczony do dwóch odmian. Wiec sobie zważyłam i w kolejce do kasy przez cały market ustawiłam. Jak doszłam do kasy okazało się, ze waga wydrukowała same cenówki bez kodów, musiałam się wrócić i jeszcze raz, a wcześniej poprosić o ponowne uruchomienie i wytarowanie wagi. Na szczęście udało się wytłumaczyć oczekującym w kolejce, że drugi raz nie zamierzam w niej stać Zwiał mi przez to autobus, a następny miałam za półtorej godziny. Ale jak zrezygnować przy kasie skoro specjalnie po nie przyjechałam.

O mamo, ale akcja, Sylwia, Ty to jesteś...kobieta dzielna
Nie no, ja to rozumiem, nic ogrodnika nie powstrzyma przed zdobyciem upragnionej cebulki!
Roocika 18:59, 01 wrz 2021

Oj, u Was w tym roku mocno pod górę wszystko. Mam nadzieję, że te zapory pomogą, trzymam kciuki. I nas dziś w końcu nie padało...
anabuko1 20:07, 01 wrz 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wszystko przez to zarasta bo nie ma nawet jak wejść oplewić

a w rowie na razie się mieści w dolnej części

hosta w donicy kwitnie w takich deszczowych warunkach

O matko, ależ ty się masz z tą wodą
Ale hosta to piękna :2
I jakaś ładna odmiana >Ile sztuk jej tam posadziłąś 2 ??
Bogdzia 20:29, 01 wrz 2021

Zaglądam choc nie piszę. W tym roku bardzo duzo deszczu , nawet u mnie go nie brakuje choc pada o wiele rzadziej niż u Was.
W Carefourze tez byłam , faktycznie cebulki w cenach jak nigdy dotąd, nic nie kupiłam , szczerze mówiąc nie mam gdzie sadzic, ale na pewno jeszcze cos kupię bo to nałóg u mnie.Pozdrówka .
sylwia_slomc... 20:29, 01 wrz 2021

Mgduska napisał(a)

O mamo, ale akcja, Sylwia, Ty to jesteś...kobieta dzielna
Nie no, ja to rozumiem, nic ogrodnika nie powstrzyma przed zdobyciem upragnionej cebulki!

Ha ha ha Nie było mi do śmiechu czekać na autobus potem