W tym roku mam problem z mieczykami. Zawsze się chwaliłam, że mi się nie pokładają, podpierać nie muszę, bo głębiej cebule wsadzam. W tym roku, chyba z powodu nadmiaru opadów kwiaty mi się łamią. Porosły sporo ponad 1,2m i pomimo palikowania łamią się (nie pokładają). Podobają mi się na rabatach, a jak na złość co kilka dni dochodzi jakiś do "bukietu".
Dzięki Daria Tak, drewno dodaje mnóstwo ciepła i rustykalnego klimatu. Chcę salon i pokój biurowy zmienić też w takie klimaty, bo mam za biało i sterylnie.
Na razie idę w dodatki, donice etc.
tu poszukaj sobie jaka to żabka, w zeszłym roku z jednej pary zielonych wyległo się stado i zielonych, zielono brązowych i brązowych żabek. Teraz na trawniku mam głównie brązowe skakaczki
Bogdzia pisze, że to rzekotka, jednak na zdjęciu nie widzę łapek, a mają bardzo charakterystyczne czepne przyssaswki na końcach palców... I często wspinają się na drzewa, gałęzie, pędy roślin
Co za widok, nie pamiętam byś aż taki duży teren miała
Ciekawa jestem, czy srebrzysty floks uchowa się w takiej barwie
Takie kłosowce ze zdjęcia sieją się u mnie jak gupie, już sporo oddałam inne wyplewiłam. Tylko odmianowe bardziej delikatne, a już te niższe z serii kudos nie zawsze przetrzymują zimy